ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 21:00 ET-1

Νίκη απέναντι στην οικοδέσποινα Τουρκία στην «Άνκαρα Αρένα» για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος προς τα μετάλλια και να μην μπλέξει σε δύσβατα μονοπάτια θέλει η Εθνική ομάδα απόψε (21:00) στο ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου του Μουντομπάσκετ. Βελτίωση, ιδιαίτερα στην άμυνα, το ζητούμενο για τον Γιόνας Καζλάουσκας, που υπολογίζει στην ενίσχυση από Φώτση και Σχορτσανίτη.

Αποστολή στην Άγκυρα, Χρήστος Ρομπόλης

Τα πράγματα είναι απλά: με νίκη στο κατάμεστο και «φλεγόμενο» κλειστό της Άγκυρας η Ελλάδα θα αγκαλιάσει (αρκεί να καταβάλει στη συνέχεια την αδύναμη Ακτή Ελεφαντοστού και την υπολογίσιμη Ρωσία) την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο, ο οποίος βγάζει σε ένα δρόμο δίχως πολλές κακοτοπιές μέχρι και τους «4» της διοργάνωσης. Στην απευκταία περίπτωση της ήττας, η Εθνική θα χρειαστεί να υπερκεράσει υψηλά ή σχεδόν απροσπέλαστα εμπόδια για να φτάσει στο μεγάλο της στόχο, που είναι μία θέση στο βάθρο. Η δεύτερη θέση στο τρίτο γκρουπ πιθανότατα οδηγεί μεν σε βατό αντίπαλο στους «16», αλλά στα προημιτελικά θα περιμένουν οι πανισχυρές (πλην όμως θνητές) ΗΠΑ, ενώ η τρίτη θέση οδηγεί εκτός απροόπτου σε τιτανομαχία με την Ισπανία από τον πρώτο κιόλας νοκ άουτ αγώνα. Κι επειδή η Εθνική δεν... προλαβαίνει να τερματίσει τέταρτη-ακόμη κι αν το θέλει-η νίκη επί της Τουρκίας και η πρωτιά είναι επιβεβλημένη.

Για να έρθει αυτή χρειάζονται πολλά. Όχι απλώς να αντιπαρέλθει η Εθνική την «καυτή» ατμόσφαιρα από 11.000 Τούρκους και όποιο πλεονέκτημα συνεπάγεται αυτό για τον γηπεδούχο, αλλά και να βελτιωθεί η ίδια. Λίγα λεπτά σκληρής άμυνας και ευστοχίας μπορεί να ήταν αρκετά για να έρθουν οι νίκες απέναντι σε Κίνα και Πουέρτο Ρίκο, αλλά όχι και σε ένα παιχνίδι τέτοιων συνθηκών απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Το ευχάριστο νέο είναι πως καταφθάνουν ενισχύσεις από τον Αντώνη Φώτση και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Οι δύο παίκτες θα προσφέρουν περισσότερες επιλογές σε άμυνα κι επίθεση στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας, αλλά μένει να αποδειχτεί αν η παρουσία τους θα μετατρέψει την Εθνική στο σπουδαίο σύνολο που παρουσίασε στα φιλικά. Πριν το «ξύλο» με τη Σερβία και τη βαριά ήττα από τις ΗΠΑ.

Προβλήματα πλέον δεν υπάρχουν, αφού η λοίμωξη αναπνευστικού που ταλαιπωρεί τον Στράτο Περπέρογλου δεν εμπνέει ανησυχία και απλώς τον κράτησε εκτός προπόνησης τη Δευτέρα, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε ατομικό πρόγραμμα για να πάρει ανάσες μετά τις «υπερωρίες» που έκανε στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας δούλεψε με τους παίκτες του στην αντιμετώπιση της ζώνης, στην οποία αναμένεται να ποντάρουν για αρκετή ώρα και οι Τούρκοι ελπίζοντας πως η Ελλάδα θα έχει ανάλογα άσχημα ποσοστά από την περιφέρεια με τα δύο πρώτα παιχνίδια. Ο Λιθουανός τεχνικός έχει δώσει έμφαση επίσης στην εξουδετέρωση των ικανών ψηλών που έχει η τουρκική ομάδα. Οι Ομέρ Ασίκ και Σεμίχ Ερντέν δεν είναι τυχαίο πως ανήκουν από τον Ιούλιο σε Σικάγο Μπουλς και Μπόστον Σέλτικς αντίστοιχα, ενώ οι Κερέμ Γκονλούμ και Ογκούζ Σαβάς τούς δίνουν πολύτιμες ανάσες. Βαρόμετρα της ομάδας είναι οι ΝΒΑερ Χέντο Τούρκογλου και Ερσάν Ιλιάσοβα, ενώ η περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Τάνιεβιτς δεν προκαλεί τρόμο και φαντάζει του... χεριού του ελληνικού συγκροτήματος. Αρκεί να παίξει την πιεστική άμυνα που εφάρμοσε κατά μικρά διαστήματα απέναντι σε Κίνα και Πουέρτο Ρίκο.


Πηγή : Sport-fm.gr
Περισσότερα

Aνακοίνωσε δύο ο ΠΑΟΚ

Παίκτες του ΠΑΟΚ είναι οι Λευτέρης Σακελλαρίου καθώς και ο Στέργιος Γιακουμής. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 23:00 της Δευτέρας(30/8). Ο πρώτος υπέγραψε για τέσσερα χρόνια ενώ ο δεύτερος για πέντε χρόνια με τις πρώην ομάδες τους να παίρνουν από 120.000 ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τις διοικήσεις του Πανθρακικού και του Αγροτικού Αστέρα ήταν μαραθώνιες μέχρι να καταλήξουν οι εμπλεκόμενες πλευρές σε συμφωνία. Η Ομάδα της Κομοτηνής θα εισπράξει 120.000 ευρώ συν τα έσοδα από το φιλικό παιχνίδι που θα γίνει μεταξύ της ομάδας της Κομοτηνής με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (4/9) που θα γίνει στην θρακική πόλη. Ο ποδοσφαιριστής για καθένα από τα χρόνια συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ θα εισπράξει περίπου 50.000 ευρώ.

Η ομάδα του Εύοσμου θα πάρει περίπου 120.000 ευρώ και ως έμψυχο αντάλλαγμα τον Παναγιώτη Γλύκο, ο οποίος μετά από συζήτηση με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, πείστηκε να πάει δανεικός για έναν χρόνο με στην ομάδα του Αστέρα.

Ο Κωνσταντινίδης στις διαπραγματεύσεις

Τις τελικές διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με τους δύο ποδσφαιρισςτες και τους ατζέντηδες τους, έκαναν ο νομικός, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος και ο νέος διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Παντελής Κωνσταντινίδης, αν και ακόμη δεν έχει αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του.


Πηγή : Gazzetta.gr


Περισσότερα

Το ρόστερ έκλεισε, ξανά τον Ιανουάριο

Τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα καλυφθεί όποιο κενό παρουσιαστεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού το επόμενο διάστημα, όπως εισηγήθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο 46χρονος τεχνικός εκτίμησε το γεγονός ότι η ομάδα δεν συμμετέχει σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, κρίνοντας ότι έχει αρκετές λύσεις για τις εγχώριες υποχρεώσεις των Πειραιωτών. Άλλωστε, αν ερχόταν και άλλος παίκτης, θα αυξανόταν ο αριθμός όσων δεν παίζουν, κάτι που εγκυμονεί και... μουρμούρες από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν παίζουν στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της, η διοίκηση θέλησε να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις μεταγραφές και να επαναλάβει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Βαλβέρδε και των παικτών του. «Η διοίκηση δεν θα μπαίνει στη διαδικασία να κρίνει σε κάθε αγωνιστική τους παίκτες και τον προπονητή, που απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης και στα καλά και στα άσχημα αποτελέσματα. Εχουμε δημιουργήσει μια νέα ομάδα και πρέπει να την αφήσουμε να προχωρήσει και να την κρίνουμε έπειτα από τρεις, τέσσερις μήνες. Το δε πλάνο με την πρόσληψη του Βαλβέρδε είναι διετές. Πιστεύουμε ότι και καλά αποτελέσματα θα έχουμε και καλό ποδόσφαιρο θα δούμε, γι' αυτό πήραμε τον Βαλβέρδε. Το ρόστερ έχει κλείσει, είναι ικανό και πλήρες και αν προκύψουν ανάγκες θα τις καλύψουμε τον Ιανουάριο», ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν έγινε γνωστό ότι θα αποχωρήσει ο Έντσο Μαρέσκα, ο Ισπανός ρωτήθηκε αν ήθελε να μη δοθεί τελικά δανεικός ο Γιώργος Κατσικογιάννης για να υπάρχει μία ακόμα λύση. Παρόλα αυτά, ο 46χρονος προπονητής δεν ήθελε να κάνει εξαίρεση, αφού θεωρεί ότι ο νεαρός χαφ θα πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του στον ΟΦΗ. Όσον αφορά την υπόθεση του Νταμιέν Πλεσίς, δεν θα μπορούσε να γίνει μεταγραφή από τη στιγμή που δεν ήθελε άλλον παίκτη ο Βαλβέρδε!


Πηγή : Sport-fm.gr
Περισσότερα

Θέλει δουλειά πολλή...

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Καυτατζόγλειο. Και πως να μην χρειάζεται δουλειά όταν μιλάμε για μία ομάδα με 14 μεταγραφές και ένα προπονητή που δεν έχει κλείσει μήνα. Την ίδια ώρα η διαιτησία του αγώνα προκαλεί τη ρήξη με την ΕΠΟ.

Μόνο ένας προπονητής... τσαρλατάνος θα έδινε υποσχέσεις και θα έταζε λαγούς με πετραχήλια στην πρώτη του "επαφή" με τους φιλάθλους.

Και ο Ερνέστο έχει αποδείξει πάνω από όλα ότι είναι σοβαρός άνθρωπος. Ηρθε σε μία ομάδα που τελείωσε τη σεζόν στην 5η θέση. Επιπλέον ο Ολυμπιακός μόλις είχε αποκλειστεί από την Ευρώπη αρχές Αυγούστου με την ψυχολογία όλων στο σύλλογο να είναι στο ναδίρ.

Την ίδια ώρα είχε στα χέρια του ένα νέο υλικό το οποίο εμπλουτίστηκε μέχρι και... λίγες ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Πόσα αλήθεια μπορούν να γίνουν μέσα από προπονήσεις και 3 φιλικά προετοιμασίας (Ρόμα, Λα Κορούνια, Ολυμπιακός Βόλου);;

Τα θαύματα έχουν τελειώσει στον 21ο αιώνα. Η πρόοδος γίνεται μέσα από δουλειά. Το κεφάλι κάτω και δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αυτή άλλωστε ήταν και η ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη στην πρώτη συνέντευξη του Βάσκου τεχνικού. Ο Ολυμπιακός φάνηκε στο χορτάρι του Καυτατζογλείου ότι απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί ΟΜΑΔΑ.

Ο ίδιος ο Βαλβέρδε καλά καλά δεν έχει βγάλει τα συμπεράσματα του για το σύνολο του ρόστερ. Αυτό τον οδήγησε και σε κάποιες επιλογές για τις οποίες σήμερα (και εκ του ασφαλούς) αρκετοί τον κατηγορούν όπως λόγου χάρη η μη χρησιμοποίηση του Αριελ Ιμπαγάσα στην αρχική ενδεκάδα ή η παρουσία σε όλο το 90λεπτο του Φουστέρ ο οποίος δεν πρόσφερε στην επανάληψη.

Αλίμονο όμως αν αρχίσει η γκρίνια από το... πρώτο ματς. Οσο και αν είναι αγαπημένη μας (κακή) συνήθεια, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να αφήσει κανένα περιθώρια για εσωστρέφεια. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έδειξε χθες ότι αλλάζει.

Θέλει πολλή δουλειά, αλλά αλλάζει. Φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν τόσες τελικές όσες δεν έκαναν σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ (με εξαίρεση κόντρα στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη). Η τύχη και ο Ελευθερόπουλος στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα προβάδισμα 0-2 ή 0-3.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα... πρωτοσέλιδα σήμερα;; Γιατί πράγματι ο Ηρακλής πέρσι έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό που δεν δημιούργησε μισή ευκαιρία στο Καυτατζόγλειο. Φέτος όμως για ένα μεγάλο διάστημα οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια πειστική εμφάνιση.

Πλήρωσε όμως το γεγονός ότι δεν καθάρισε το ματς αλλά και πως σαν καινούρια ομάδα παρουσίασε αστάθεια στην απόδοση του. Φυσικά έστω και έτσι πρέπει να προβληματίσει πρώτα από όλα το τεχνικό επιτελείο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκε δυο γκολ.

Ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία στο Λιμάνι ότι κάτι καλό δημιουργείται, κάτι σωστό και υγιές. Πάνω από όλα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι σκασμένος που με το "καλημέρα" ο Ολυμπιακός δεν πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να φτάσει τους Πειραιώτες εκεί που ονειρεύεται ο ίδιος.

Σύμμαχος στην προσπάθεια που γίνεται στους ερυθρόλευκους για να γίνουν ΟΜΑΔΑ, είναι και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής. Μπορεί βέβαια να φύγουν κάποιοι διεθνείς, αλλά ο Βαλβέρδε θα έχει στη διάθεσή του αρκετούς ποδοσφαιριστές για να δουλέψει μαζί τους.

Υπομονή λοιπόν και δουλειά είναι το σύνθημα στον Ολυμπιακό για να χτιστεί μια ομάδα που θα παίξει και καλό ποδόσφαιρο και θα φέρει ξανά τίτλους στο Λιμάνι. Και φυσικά μια ομάδα που θα αναδείξει δικούς της ποδοσφαιριστές όπως πχ τον Φετφατζίδη τον οποίο εμπιστεύτηκε χθες ο Βάσκος κόουτς και δικαιώθηκε απόλυτα.

Σε ρήξη με την ΕΠΟ

Πέρα από την μη ετοιμότητα της ομάδας και την... "αυτοκτονία" των τελευταίων λεπτών, στον Ολυμπιακό δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη η διαιτησία του του Γιώργου Σταθόπουλου. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Μώραλη, που αφού ζήτησε υπομονή γιατί η ομάδα χτίζεται εδώ και μόνο 20 ημέρες, συμπλήρωσε:

"Η διαιτησία έκανε πολλά λάθη σε ένα νέο πρωτάθλημα και θα πρέπει να είναι όλοι προσεχτικοί για ένα καλό πρωτάθλημα και εύχομαι στην συνέχεια οι διαιτησίες να είναι πολύ καλύτερες από την σημερινή. Πιστεύω ότι υπήρχε ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού που δεν δόθηκε".

Αυτή ήταν και η επίσημη τοποθέτηση του Ολυμπιακού. Ωστόσο ανεπίσημα οι άνθρωποι των Πειραιωτών σχολίαζαν πως "Το μαγαζάκι που έχει στηθεί στην ΕΠΟ εδώ και δύο χρόνια δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αναδείξουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στο παρασκήνιο", όπως αναφέρει το Redplanet.gr.

Στόχος φυσικά η ΚΕΔ και ο Σοφοκλής Πιλάβιος καθώς όπως τόνιζαν "με "ασπιρίνες" δεν αντιμετωπίζεται αυτό το... θανατηφόρο μικρόβιο της διαιτησίας".


Πηγή : sport24.gr
Περισσότερα

Πάρτα Ρίκο!

Το Πουέρτο Ρίκο έκανε τη ζωή της Εθνικής Ομάδος δύσκολη, αλλά στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε (83-80). Σούπερ ο Σπανούλης (28π.), «ανεβασμένος» ο Διαμαντίδης (12π., 5ρ., 7ασ.) και ακολουθεί η Τουρκία.

Δύο στα δύο για την Εθνική, που δεν είχε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στα κρίσιμα λεπτά απέδειξε ότι παραμένει μια από τις κορυφαίες ομάδες στο παγκόσμιο μπάσκετ και με τον Βασίλη Σπανούλη να σημειώνει 28 πόντους, ετοιμάζεται πλέον για τον… τελικό με την Τουρκία στις 31 Αυγούστου.

Η Ελλάδα ξεκίνησε τον αγώνα με Σπανούλη, Ζήση, Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή και τον Ίαν Βουγιούκα να παίρνει τη θέση του Γιάννη Μπουρούση σε σχέση με την πρεμιέρα του τουρνουά με την Κίνα, ενώ για το Πουέρτο Ρίκο, ο Μανόλο Σιντρόν επέλεξε τους Μπαρέα, Βασάλο, Λι, Σάντσεζ και τον Ράμος. Το Πουέρτο Ρίκο μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και γρήγορα πήρε προβάδισμα με 11-6 με τους παίκτες του να ευστοχούν σε τρία τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες. Με τον Σπανούλη να βρίσκει ρυθμό και να φτάνει τους 7 πόντους, η Εθνική περνά μπροστά με 14-13, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, με τον Ράμος όμως να αποτελεί άλυτο πρόβλημα για τον Γιόνας Καζλάουσκας με 6 πόντους, καθώς ούτε ο Βουγιούκας, ούτε ο Μπουρούσης που μπήκε στη θέση του καταφέρνουν να τον περιορίσουν. 1:30 λεπτό πριν το τέλος του 1ου δεκαλέπτου, το Πουέρτο Ρίκο προηγείται με 20-18, με τον θηριώδη Τζον Πίτερ Ράμος να έχει φτάσει τους 8 πόντους, δικαιώνοντας όσους έλεγαν ότι η απουσία του Σχορτσανίτη θα ήταν καταλυτική αναφορικά με την αντιμετώπισή του. Αυτός που «απαντά» στον Ράμος είναι ο Τσαρτσαρής που με 10 πόντους και δύο τρίποντα φωνάζει παρών, αλλά οι Πορτορικάνοι με νέο τρίποντο, του Πίβι, φτάνουν τα πέντε εύστοχα σουτ έξω από το 6,25 με το δεκάλεπτο να τελειώνει με 23-31 υπέρ της ομάδας από την Αμερική.

Σε αυτήν την πρώτη περίοδο, η Εθνική πληρώνει την κακή περιφερειακή της άμυνα και την αδυναμία «αναχαίτισης» του Ράμος που με 8 πόντους και 3 ριμπάουντ κάνει όλη τη ζημιά στην ελληνική ρακέτα.

Μετά από δύο λετά στην 2η περίοδο, η Ελλάδα είναι μπροστά με 25-23, αλλά είναι φανερό ότι οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας δεν έχουν βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα, επιτρέποντας πάρα πολλούς (εύκολους) πόντους στους Πορτορικάνους. Στα μισά της 2ης περιόδου, οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες στο 28-28 με τον Τσαρτσαρή να πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση με 13 πόντους και τον Μπαρέα να μπαίνει στο πνεύμα του αγώνα με 7 πόντους και ένα τρίποντο. Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, το Πουέρτο Ρίκο παίρνει εκ νέου κεφάλι στο σκορ με 34-30 εκμεταλλευόμενο την αστοχία της ελληνικής ομάδας από τη γραμμή των τριών πόντων και μπορεί η άμυνα της Εθνικής να έχει κάπως βελτιωθεί, αλλά στην επίθεση κυριαρχεί η νευρικότητα και βεβιασμένες επιλογές. Ο Μπαρέα συνεχίζει να «τρυπά» σε κάθε ευκαιρία την άμυνα της Ελλάδας και φτάνει στους 15 πόντους (με 3/4 βολές από την τεχνική ποινή με την οποία χρεώθηκε ο Διαμαντίδης για διαμαρτυρία 32 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου) μέσα σε αποθέωση τόσο από τους Πορτορικάνους όσο και από τους Τούρκους φιλάθλους, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 41-35 υπέρ του Πουέρτο Ρίκο.

Μετά από 20 λεπτά στον αγώνα, η Εθνική δεν έχει καταφέρει σε κανένα σημείο να επιβάλει το ρυθμό της επιτρέποντας εύκολα καλάθια στην άμυνά της, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα «πληρώνουμε» την αστοχία από τα 6,25 όπου οι Έλληνες παίκτες σουτάρουν με 4/18 τρίποντα (5/10 οι Πορτορικάνοι) και 5/13 βολές. Μοναδικό θετικό στοιχείο το μόλις ένα λάθος μετά από 20 λεπτά (έχουν 6 οι Πορτορικάνοι) και προφανώς ο Κώστας Τσαρτσαρής που με 14 πόντους (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 2/5 βόλές) και 4 ριμπάουντ είναι το πρώτο βιολί της Εθνικής.

Μετά από δύο λεπτά στο 2ο ημίχρονο και αφού πρώρα βρεθήκαμε με εννιά πόντους πίσω (47-38), η Ελλάδα ανέκαμψε σκόραρε 7 αναπάντητους πόντους (από ένα τρίποντο ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης) και μείωσε σε 47-45. Στα μισά της 3η περιόδου, το σκορ είναι 51-50 για το Πουέρτο Ρίκο, με τον Μπαρέα να φτάνει τους 17 πόντους με τον Καζλάουσκας να έχει αλλάξει ήδη τέσσερις πέντες πάνω του. Οι τρεις Έλληνες guard συνδυάζονται άψογα, καθώς ο Σπανούλης κλέβει την μπάλα και ο Ζήσης δίνει την ασίστ στον αιφνιδιασμό στον Διαμαντίδη που «γράφει» το 52-51 με τον ελληνικό πάγκο να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στο σημερινό αγώνα, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της 3ης περιόδου. Ο Διαμαντίδης παίρνει μπροστά, φτάνει τους 10 πόντους και η Ελλάδα ισοφαρίζει σ 56-56 ένα λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Με τον Γιάννη Μπουρούση να βρίσκει το στόχο από τα 6,25 με τη λήξη της 3ης περιόδου, η Εθνική περνά μπροστά με 59-56 και πρέπει να βγάλει την ίδια ενέργεια στην άμυνα, προκειμένου να ζευγαρώσει τις νίκες της στο Μουντομπάσκετ.

Η Εθνική έχοντας ευστοχήσει σε πέντε συνεχόμενα τρίποντα από τα μισά του 3ου δεκαλέπτου και μετά, περνά μπροστά με 62-58, αλλά το Πουέρτο Ρίκο απαντά με 5-0 μέσα σε ένα λεπτό για να πάρει εκ νέου προβάδισμα 7:30 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Σπανούλης φτάνει τους 17 πόντους και η Εθνική παίρνει κεφάλι με 67-65, ενώ απομένουν 5:55 για το τέλος του αγώνα, αλλά το Πουέρτο Ρίκο δεν τα βάζει κάτω και με επιθετικό ριμπάουντ το Σάντσεζ μετά από χαμένη βολή, ξαναπαίρνει το προβάδισμα με 68-67 και όλα δείχνουν ότι το φινάλε θα είναι δραματικό. Για τα τελευταία 4 λεπτά, ο Γιόνας Καζλάουσκας περνά στο παρκέ τους «βασικούς» κι έτσι, Σπανούλης, Ζήσης, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής και Μπουρούσης αναλαμβάνουν να ανατρέψουν το 73-70 και να οδηγήσουν την Εθνική Ελλάδας στη νίκη. Ο Σπανούλης με 2/2 βολές μειώνει σε 75-74, ενώ ο Ράμος χρεώνεται με 5ο επιθετικό φάουλ στο σκριν πάνω στον Διαμαντίδη και ο Σπανούλης κερδίζει νέο φάουλ για να «γράψει» το Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 76-75. 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Ελλάδα είναι μπροστά με 77-75 και ο προπονητής του Πουέρτο Ρίκο χρεώνεται με τεχνική ποινή για διαμαρτυρίες. Ο Σπανούλης παραμένει ψύχραιμος (6/6 βολές στο τελευταίο δίλεπτο) φτάνει τους 28 πόντους με την Εθνική να προηγείται με 79-75, 33 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Ζήσης βάζει ½ βολές για το 82-75 και παρά το τρίποντο του Σάντσεζ (82-78), όλα έχουν τελειώσει με την Ελληνική ομάδα να παίρνει τη δεύτερη νίκη της διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 41-35, 56-59, 80-83
Πουέρτο Ρίκο (Σιτρόν): Βασάλο 11 (2/6τρίπ., 9ρ.), Λι 9 (2), Ράμος 16 (8/8δίπ., 0/2β., 8ρ.), Μπαρέα 20 (5/9δίπ., 1/3τρίπ., 7/12β., 5ρ., 4ασ.), Σάντσεζ 13 (3), Σαντιάγκο, Μπάλκμαν, Ντίαζ, Χουέρτας 6 (2), Ριβέρα, Πίβι 5 (1)
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Τσαρτσαρής 14 (2), Βουγιούκας 2, Διαμαντίδης 12 (1/4τρίπ., 5ρ., 7ασ.), Σπανούλης 28 (4/6δίπ., 4/6τρίπ., 8/9β.), Ζήσης 7 (1), Πρίντεζης 3 (1), Καλάθης, Μπουρούσης 12 (1/6τρίπ., 9ρ.), Περπέρογλου 5 (1)


Πηγή : Gazzetta.gr


Περισσότερα

Όταν οι μεγάλοι γκρεμίζονται…

Αν η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας αποτελεί δείγμα για τη συνέχεια, τότε ναι, αυτό το πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό. Ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό και ήττες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι θεωρητικά «μικροί» όπλισαν και δεν αστόχησαν.

Η ισοπαλία (1-1) του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στην άδεια Λεωφόρο την Παρασκευή, άνοιξε την όρεξη στους υπόλοιπους διεκδικητές που θεώρησαν ότι θα έπαιρναν κεφάλι από την αρχή. Την επόμενη ακριβώς ημέρα ο Ολυμπιακός είχε την εντύπωση ότι το ματς στο Καυτατζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή έληξε, όταν προηγήθηκε 1-0 στο 59’. Οι γηπεδούχοι όμως ήξεραν ότι το παιχνίδι έχει ακόμα μισή ώρα. Την εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και πήραν τη νίκη 2-1.

Ο κύκλος της απώλειας βαθμών για τους μεγάλους του κέντρου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Με την Κέρκυρα στην επανεμφάνιση της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας να ρίχνει την ΑΕΚ στο Καναβάτσο και να παίρνει τη νίκη 2-1.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, ο ΠΑΟΚ με την «ψυχή στο στόμα» νίκησε 3-2 τον Πανσερραϊκό και ο Άρης ήταν όσο σοβαρός έπρεπε στην Καβάλα και με το 1-0 πήρε τους τρεις βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός Βόλου πήγε στη Ν. Σμύρνη και με τη νίκη του 1-0 βύθισε ολόκληρο τον Πανιώνιο σε προβληματισμό, ο Αστέρας Τρίπολης με τη νίκη του με το ίδιο σκορ επί του Εργοτέλη στην Κρήτη, έδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να τον ξεγράψει εύκολα, ενώ η Λάρισα στο Αλκαζάρ με το 1-0 επί του Ατρόμητου, επιβεβαίωσε ότι στην έδρα της θα δυσκολέψει πολύ κόσμο.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 27/8

Παναθηναϊκός-SKODA Ξάνθη 1-1
(9' Πετρόπουλος - 51' Έλινγκτον)



Σάββατο 28/8

Λάρισα-Ατρόμητος 1-0
(77' Κουζέν)



Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου 0-1
(59' Μπρέσκα)



Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1
(79' πεν. Μάρα, 86' Βέλλιος - 59' Μήτρογλου)



Κυριακή 29/8

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2
(45' Βιεϊρίνια, 47' Τσιρίλο, 70' Παπάζογλου-19', 56' Μπέλιτς)



Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 0-1
(4' Λαδάκης)



Καβάλα-Άρης 0-1
(26' Οριόλ)



Κέρκυρα-ΑΕΚ 2-1
(17' Τσίγγας, 53' Επστάιν-64' Τζεμπούρ)




Πηγή : Sport-fm.gr



Περισσότερα

Φενέρ - ΠΑΟΚ 1-1

Ούτε το προχωρημένο της ώρας, ούτε το γεγονός ότι η σημερινή ημέρα είναι εργάσιμη ήταν δυνατό να σταθεί εμπόδιο στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι έσπευσαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να υποδεχτούν τους ήρωες τους. Το γκολ του Μουσλίμοβιτς έγραψε το τελικό 1-1 κόντρα στη Φενέρ, έστειλε τον ΠΑΟΚ στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας του Europa League και έκανε τη Θεσσαλονίκη να ξενυχτήσει.

Χρειαζόταν μια μεγάλη πρόκριση η ομάδα του ΠΑΟΚ, καθώς τα τελευταία χρόνια οι σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές είχαν λείψει από την ομάδα. Απέναντι στη Φενερμπαχτσέ κατάφερε να πάρει «χρυσή» ισοπαλία 1-1 και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, να μπει στους ομίλους του Europa League.

Η γκολάρα του Μουσλίμοβιτς έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το πάρτι από 2.500 Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη, ενώ με το σφύριγμα της λήξης η γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέρθηκε σε όποιο σημείο του πλανήτη υπάρχει παοκτσήδικη ψυχή, για να καταλήξει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Λίγο πριν τις 5 το πρωί προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή του «Δικεφάλου» και πολλοί φίλοι της ομάδας βρήκαν τον τρόπο να περάσουν από τα μπλόκα της αστυνομίας και να αποθεώσουν παίκτες και τεχνικό τιμ. Η Τροχαία Θεσσαλονίκης είχε στήσει από νωρίς μπλόκο στην στροφή του αεροδρομίου και δεν άφηνε κανέναν να περάσει αν δεν επιδείκνυε το εισιτήριο της πτήσης του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στη σημερινή κλήρωση (13:45) των ομίλων του Europa League, από όπου θα προκύψουν οι αντίπαλοί του στη συνέχεια. Αναλυτικά:

1ο γκρουπ: Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Σεβίλλη, Πόρτο, Βιγιαρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αϊντχόφεν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ, Στουτγκάρδη, Άλκμααρ

2ο γκρουπ: Στεάουα Βουκουρεστίου, Λιλ, Ντιναμό Κιέβου, Άντερλεχτ, Λεβερκούζεν, Παρί Σ.Ζ., Μπριζ, Παλέρμο, Χετάφε, Μπεσίκτας, Μάντσεστερ Σίτι, Σαμπντόρια

3ο γκρουπ: Σπάρτα Πράγας, ΑΕΚ, Μέταλιστ Χάρκιβ, Λέφσκι Σόφιας, Ρόζενμποργκ, Σάλτσμπουργκ,ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Οντένσε, Νάπολι, Ντόρτμουντ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

4ο γκρουπ: Άρης, Ραπίντ Βιέννης, ΠΑΟΚ, Λεχ Πόζναν, Γάνδη, Καρπάτι Λβιβ, Γιουνγκ Μπόις, Ουτρέχτη, Λωζάννη, Σερίφ Τιρασπόλ, Ντεμπρετσένι, Xάιντουκ Σπλιτ


Πηγή : Sport-fm.gr
Περισσότερα

«Ντου» στον Κοτσαμάν!

Ο αποκλεισμός της Φενέρμπαχτσε ΚΑΙ από τους ομίλους του Europa League (είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από το Champions League), έχει προκαλέσει… μεγάλο εκνευρισμό στους οπαδούς της τουρκικής ομάδας. Αρκετοί εξ' αυτών, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, προσπάθησαν να επιτεθούν (κι όχι μόνο φραστικά) στον τεχνικό της ομάδας, Αϊκιούτ Κοτσαμάν, ο οποίος, όμως, πρόλαβε να φύγει, γλιτώνοντας τα χειρότερα…

Όσο για τις δηλώσεις του 45χρονου προπονητή, μετά το παιχνίδι, στη συνέντευξη Τύπου, είπε: «Θέλω πολλά περισσότερα από την ομάδα, από αυτό που έδειξε στην φάση του γκολ του Μουσλίμοβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, παίξαμε ενθουσιώδες ποδόσφαιρο και κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε άμυνα, αλλά είχε τη δυνατότητα να βγάζει καλές μπαλιές και να απειλεί. Στην παράταση, το γκολ που δεχτήκαμε ήταν μεγάλη… μαχαιριά. Από κει και πέρα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς. Τώρα πια, ο μεγάλος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Να το κατακτήσουμε και να πάνε κατευθείαν στους ομίλους του Champions League».


Πηγή : Sport-fm.gr
Περισσότερα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 21:15 NOVASPORTS 1

Ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα κάνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται τη Skoda Ξάνθη στο γήπεδο της Λεωφόρου (21:15, Novasports 1 / NovaΣΠΟΡ 94,6 / sport-fm.gr). Οι «πράσινοι» θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις τους και να μαζέψουν τους τρεις πρώτους βαθμούς στη φετινή κούρσα της Σούπερ Λίγκας.

Στον απόηχο της χθεσινής κλήρωσης των ομίλων του Champions League, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια θέλουν να δείξουν έτοιμοι να κερδίσουν τα κεκτημένα της περσινής σεζόν (πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Ο Μακεδόνας τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Σιμάο και ο Κατσουράνης, έχοντας στα άκρα τον Λέτο και τον Γκοβού. Πιο μπροστά θα παίξει ο Καραγκούνη (ή ο Νίνης) και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Πετρόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Βύντρα, Κλέιτον, Ιωαννίδης, Μπιέρσμιρ, Μαρίνος και Δημούτσος. Ο 45χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τον Σισέ και τον Ζιλμπέρτο, οι οποίοι είναι τραυματίες. Επίσης, εκτός έμειναν οι Φερνάντες, Σαριέγκι, Μελίσσης, Μάντζιος, Χριστοδουλόπουλος και Μαυρίας.

Δεν αποκλείεται μέχρι την Κυριακή να σημειωθούν εξελίξεις όσον αφορά την απόκτηση ενός φορ στον Παναθηναϊκό. Την υπόθεση χειρίζεται ο Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος έχει ψηλά στη λίστα του την περίπτωση ενός Λατινοαμερικάνου παίκτη που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όσον αφορά τα ιταλικά δημοσιεύματα που θέλουν το «τριφύλλι» να ενδιαφέρεται για τον Εν'Ντιαγέ Πάπα Βάιγκο της Φιορεντίνα - οι ιθύνοντες τον παρακολουθούσαν ως εναλλακτική λύση και τελικά η περίπτωσή του δεν προχώρησε.

Πώς θα αγωνιστεί η Ξάνθη

Με σύστημα 4-5-1 θα παρατάξει ο Νίκος Κεχαγιάς τη Skoda Ξάνθη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής της ακριτικής ομάδας θα χρησιμοποιήσει τους Γκσπούρνινγκ, Μπέρτο, Κωστούλα, Γκλέισον, Τζάγκι, Στρμπα, Κατόνγκο, Αντεφέμι, Βασιλακάκη, Πόι και Έλινγκτον. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λυμπερόπουλος, Στιούαρτ, Μπόατενγκ, Μαρσελίνιο, Σταθάκης, Κομεσίδης, Μπούγκα και Σουάνης.

Προϊστορία

Σαρωτική είναι η παράδοση υπέρ του Παναθηναϊκού με 19 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα (1-2 το 1996-97). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική ισοπαλία σημειώθηκε το 2007-08, όταν το ματς διεξήχθη στο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι «πράσινοι» κέρδισαν και τα τέσσερα ματς κόντρα στην Ξάνθη την τελευταία διετία.


Πηγή : Sport-fm.gr
Περισσότερα

Αούστρια - Άρης 1-1

Στην πόλη της μουσικής, τη Βιέννη, η «συμφωνική ορχήστρα» του Άρη, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αούστρια και σε συνδυασμό με τη νίκη της 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πήρε το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League!

Το εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας από τον «μαέστρο» Έκτορ Ραούλ Κούπερ και το γκολ του «πρώτου βιολιού» της βραδιάς, Ρουίς, στο 41', έδωσαν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τη σπουδαία πρόκριση!

Το ματς

Εξαιρετικός ανασταλτικά

Από το ξεκίνημα του ματς, οι δύο ομάδες έδειξαν τις… διαθέσεις τους: Η μεν Αούστρια να «κυνηγήσει» το γρήγορο γκολ για να ισοφαρίσει όσο πιο νωρίς γίνεται το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, ο δε Άρης να διαφυλάξει τα νώτα του και να επιδιώξει να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Οι Αυστριακοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι «κίτρινοι», όμως, -εκτός από τη φάση του 30ου λεπτού, όταν ο Γιουν έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη- δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν εξαιρετική, με τους παίκτες του Άρη να πιέζουν παντού, να «κλέβουν» μπάλες και να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις.

Ο Ρουίς… «ξαναχτύπησε»

Σε μία από αυτές, μάλιστα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στο 41'! Ο Κάλβο κινήθηκε πολύ όμορφα, έβγαλε την πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ρουίς, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ, «έγραψε» το 1-0, βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης στους ομίλους του Europa League για την ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης, εξάλλου, είχε πετύχει το γκολ της νίκης (1-0) του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ώριμος, σοβαρός... μάγκας!

Οι Αυστριακοί, προσπαθώντας να συνέλθουν από το… «χτύπημα» του επιθετικού από τη Γουατεμάλα, βγήκαν στο χορτάρι του «Φραντς Χορ Στάντιον» στο δεύτερο ημίχρονο με σαφή στόχο να πετύχουν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης, ώστε να ξαναμπούν στην υπόθεση «πρόκριση».

Ο Μιχάλης Σηφάκης έκανε ΜΕΓΑΛΗ, διπλή απόκρουση στο 53', όταν, αρχικά, απέκρουσε με τις γροθιές του σουτ του Γιουν και στη συνέχεια έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ κεφαλιά του Μαργκρέιτερ, αλλά τρία λεπτά αργότερα, οι Αυστριακοί κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης (1-1). Ο Λιντς μπήκε στην περιοχή του Άρη, ελίχθηκε όμορφα και με δεξί πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έλληνα τερματοφύλακα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, όμως, οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, παίζοντας με πάθος και ψυχή, αλλά και με μεγάλη ωριμότητα και σοβαρότητα στο παιχνίδι τους, κράτησαν το σκορ στο 1-1 και μάλλον εύκολα, έφτασαν, τελικά, στη σπουδαία πρόκριση στους ομίλους του Europa League!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αούστρια Βιέννης (Καρλ Νταξμπάχερ): Λίντνερ, Ντράγκοβιτς, Μαργκρέιτερ, Τρογιάνσκι (62' Στάνκοβιτς), Χλίνκα, Κλάιν, Λιντς, Γιουν, Λιέντλ (46' Σουμάχερ), Μπαουμγκαρτλίνγκερ, Σούτνερ (74' Λέοβατς).

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Νέτο, Μίσελ, Ναφτί, Τόχα (55' Πρίττας), Χαβίτο, Κάλβο (57' Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (74' Τσέζαρεκ).

ΓΗΠΕΔΟ: «Φραντς Χορ Στάντιον»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνιελ Σταλχάμαρ (Σουηδία)


Πηγή : Sport-fm.gr
Περισσότερα

ΑΕΚ - Νταντί Γιουνάιτεντ 1-1

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα κόντρα στην Νταντί Γιουνάιτεντ αλλά τελικά πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League μετά το ισόπαλο 1-1 στο Γήπεδο Καραϊσκάκη.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκε δυνατά στον αγώνα, άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ με την κιτρινόμαυρη φανέλα (23') και μετά... κάθισε.

Αποτέλεσμα ήταν οι ακίνδυνοι Σκοτσέζοι να καταφέρουν από το πουθενά να σκοράρουν με τον Ντέιλι (78') μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά του αγώνα σε θρίλερ.

Ο Σουόνσον όμως αστόχησε από ιδανική θέση (82') και η ΑΕΚ θα βρεθεί αύριο το μεσημέρι (27/8, 14:00) στο Μονακό στην κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Ο αγώνας

O Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με ένα 4-2-1-3 και χωρίς το Νίκο Λυμπερόπουλο στην ενδεκάδα καθώς ο Μεσσήνιος επιθετικός είχε ένα μικροπρόβλημα στο πέλμα.

Κάτω από τα δοκάρια ο Σερβοέλληνας τεχνικός εμπιστεύτηκε τον Σάχα, αριστερά στην άμυνα τον Λαγό, δεξιά τον Γεωργέα και στα στόπερ τους Μανωλά και Γιάχιτς.


Στα αμυντικά χαφ έκανε το ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα ο Ντιοπ με παρτενέρ τον Γρηγόρη Μάκο. Μπροστά τους ήταν ο Παντελής Καφές, με επιθετική τριάδα τους Σκόκο (αριστερά), Λεονάρντο (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).

Δυνατό ξεκίνημα…

Λίγα λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες της Ενωσης να συνηθίσουν την… περίεργη ατμόσφαιρα του γηπέδου. Δεν είναι και λίγο να παίζεις στη χώρα σου και να βρίσκονται στις κερκίδες μόνοι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

Μιας αδύναμης όμως ομάδας, με αποτέλεσμα μόλις στο 4’ η ΑΕΚ να απειλήσει με το σουτ του Λεονάρντο μέσα από την περιοχή το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Πέρνις. Ακολούθησε ένα σουτ του Λαγού (6’), μια μεγάλη ευκαιρία του Σκόκο (10’) και μια κεφαλιά του Γιάχιτς (11’), τα οποία πέρασαν όλα άουτ.

…με Πάπα Μπούμπα… Γκολ!

Η ΑΕΚ απειλούσε την Νταντί και το γκολ ήταν θέμα χρόνου και… Πάπα Μπούμπα Ντιοπ. Ο Σενεγαλέζος στο ντεμπούτο το στην αρχική ενδεκάδα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ηταν το 23’ όταν ο Λεονάρντο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γιάχιτς έπιασε την κεφαλιά και ο Ντιόπ από κοντά με προβολή έγραψε το 1-0.

Ένα τέρμα το οποίο ακολούθησε η πτώση του ρυθμού του αγώνα. Η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο στους Σκοτσέζους, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν πέρα από ένα σουτ του Κόνγουεϊ στο 43’.

Από τη μεριά τους οι… τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου την εστία του Πέρνις με τους Καφέ (42’) και Ντιοπ (44’)

Δοκιμές στην επανάληψη…

Με το συνολικό σκορ στους δύο αγώνες να είναι 2-0 και την διαφορά δυναμικότητας κάτι παραπάνω από εμφανή, η ΑΕΚ μπήκε στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου με σβηστές μηχανές στο χορτάρι του Καραϊσκάκης.

Οι παίκτες του Ντούσκο άφησαν χώρο στους Σκοτσέζους χωρίς όμως αυτοί να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Σάχα.

Ο τεχνικός μάλιστα της ΑΕΚ άρχισε τις δοκιμές όταν γύρισε με την είσοδο του Μπλάνκο το σύστημα σε 4-4-2. Ο Καφές πέρασε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, στα αριστερά πήγε ο Λεονάρντο και στην επίθεση δίδυμο οι Μπλάνκο-Σκόκο.

Κάπου εκεί και ο τεχνικός της Νταντί πέρασε και δεύτερο επιθετικό (Ντέιλι) μετατρέποντας το 4-5-1 κα αυτός σε 4-4-2. Ο νεοεισελθών στράικερ μάλιστα παραλίγο να σκοράρει στο 64’, όμως ο Γιάχιτς τον πρόλαβε τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.

…και πρόκριση με καρδιοχτύπι!

Αυτό όμως που δεν έκανε ο Ντέιλι με το που μπήκε στον αγώνα, το κατάφερε στο 78'. Ο Ντίξον τον βρήκε στο ύψος του πέναλτι με μια απίστευτη μπαλιά από το κέντρο του γηπέδου, αυτός προχώρησε και πλάσαρε τον Σάχα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Μπλάνκο λίγο νωρίτερα είχε χάσει την ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση (76'), ενώ μετά το γκολ των Σκοτσέζων η ΑΕΚ φάνηκε να "ξυπνάει" απειλώντας με τους Σκόκο (80') και Λαγό (81').

Οι φιλοξενούμενοι όμως ήθελαν πια ένα γκολ για την πρόκριση με αποτέλεσμα των 170 λεπτών.. προπόνησης που έκανε η ΑΕΚ στα δύο παιχνίδια, να ακολουθήσουν 10 εφιαλτικά λεπτά.

Ευτυχώς όμως ο Σουόνσον στο 82' έχασε μια τρομερή ευκαιρία για το 1-2, ενώ στα υπόλοιπα λεπτά οι Σκοτσέζοι πίεσαν μεν την Ενωση χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν άλλη απειλητική φάση.

Με καρδιοχτύπι λοιπόν η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση καθώς δεν πλήρωσε την... χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισε τον υποδεέστερο αντίπαλό της.


Πηγή : Sport24.gr
Περισσότερα

ΑΕΚ - ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝ 21:00 NOVASPORTS 1

Πεπεισμένος ότι οι παίκτες του θα πάρουν τη νίκη και την πρόκριση επί της Νταντί Γ. παρά τα όσα έγιναν με την αναζήτηση της έδρας, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Είχατε πει πριν τον πρώτο αγώνα ότι η Νταντί είναι καλή στις στημένες φάσεις. Μετά το πρώτο ματς, πιστεύετε ότι υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που την κάνουν επικίνδυνη;
«Έχω ξαναπεί ότι έχουν κι άλλα στοιχεία που πρέπει να προσέχουμε. Δεν είναι μόνο ένα στοιχείο, δηλαδή η δύναμη στο ψηλό παιχνίδι. Έχει και γρήγορους παίκτες, πολύ καλούς. Γενικά η ομάδα θα είναι πιο καλή από ό,τι στο πρώτο παιχνίδι ή στο τελευταίο που έπαιξαν στο πρωτάθλημα και έχασαν με 4-0. Έχει να παίξει ελεύθερα αυτόν τον αγώνα, να παίξει με πάθος και δύναμη όπως σε κάθε παιχνίδι. Με μια νοοτροπία που μπορεί να παίξει ρόλο. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Πρέπει να προσπαθήσουμε όπως και στη Σκωτία με το δικό μας παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που χρειάζεται και να φτάσουμε εκεί που πιστεύω ότι μπορούμε, στη νίκη. Είναι δυνατή ομάδα, τρέχει πολύ, δεν σταματάει. Και μετά από όλα τα τελευταία γεγονότα μπορεί να έχει και ένα παραπάνω πλεονέκτημα. Από τη δική μας πλευρά, δεν πρέπει να δώσουν οι παίκτες σημασία σε ό,τι έγινε αυτές τις ημέρες. Για αυτά σίγουρα έχω άποψη αλλά μη με ρωτάτε να σας πω τίποτα. Είμαι προπονητής και άνθρωπος και δε θέλω να συζητήσω αυτό το θέμα τώρα».

Μπορείτε να μας πείτε αν οι παίκτες έκαναν παράπονα σε εσάς;
«Κανένα παράπονο. Κοιτάμε τη δουλειά μας και τίποτα άλλο. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία και δε θέλουμε να έχουμε».

Πόσο αλλάζει τα σχέδια σας η απουσία του Δέλλα;
«Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι, έτοιμοι. Πιστεύω θα είμαστε καλοί. Περιμένω να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο όπως πρέπει. Πιστεύω ότι και χωρίς τον Δέλλα θα πάει πολύ καλά ο Γιάχιτς όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια».

Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τον Ντιόπ περισσότερο από ό,τι στο πρώτο ματς;
«Ό,τι μου επιτρέπει το παιχνίδι. Χωρίς να υποτιμώ, με αυτή την απάντηση, τον παίκτη».

Όλη αυτή η ιστορία με το γήπεδο έχει επηρεάσει την προετοιμασία της ομάδας;
«Έχω απαντήσει σε αυτά. Εμείς δεν έχουμε καμία δικαιολογία και προσπαθήσαμε να τα αποφύγουμε.

Μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχει απογοήτευση στη Νταντί για όλη αυτή την κατάσταση;
«Τι να κάνουμε; Δε θέλω να μιλήσω για αυτή την κατάσταση. Δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα που κάνει η Νταντί. Θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή».

Είναι μειονέκτημα το γεγονός ότι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί χωρίς τους οπαδούς της;
«Είναι μειονέκτημα για όλους όταν παίζουν ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι χωρίς τον κόσμο τους».


Μάκος: «Ύπουλο το 1-0»
Εκ μέρους των παικτών της ΑΕΚ μίλησε ο Γρηγόρης Μάκος, που τόνισε πως η απουσία του κόσμου θα είναι ένα μειονέκτημα, ενώ χαρακτήρισε ύπουλο σκορ το 1-0 της πρώτης αναμέτρησης. Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε.

Όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αυτές τις ημέρες πώς σας επηρέασε;
«Δεν πρέπει να μας επηρεάσει καθόλου. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά είμαστε στην αρχή της σεζόν, πάμε καλά, είμαστε όλοι μαζί, έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία και όλα είναι θετικά για εμάς».

Από το ΟΑΚΑ στη Νέα Σμύρνη και τώρα Καραισκάκη. Δεν είναι πρόβλημα;
«Γήπεδο το ένα, γήπεδο και το άλλο. Το γεγονός ότι δε θα έχουμε μαζί μας τον κόσμο μας είναι ένα μειονέκτημα αλλά όλα είναι γήπεδα και δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό».

Πιστεύεις ότι είναι πονηρό το σκορ του πρώτου αγώνα; Σας δίνει το δικαίωμα να… χαλαρώσετε μέσα στο ματς;
«Σίγουρα είναι επικίνδυνο αποτέλεσμα. Αν βρεθούμε εμείς νωρίς πίσω στο σκορ, όπως αυτοί στο πρώτο ματς, και θα είμαστε και χωρίς κόσμο… Πιστεύω, πάντως, ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Καλά οργανωμένοι, πειθαρχημένοι, ξέρουμε τι μας είπε ο προπονητής και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα, αν και σίγουρα είναι ύπουλο σκορ το 1-0».

Δίπλα η διοίκηση
Την προπόνηση της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για παν ενδεχόμενο, παρακολούθησαν και οι Αδαμίδης, Καπετανάκης, Κοσμάτος και Δημητριάδης, που είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα.


Πηγή : Gazetta.gr
Περισσότερα

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟΚ 21:45 conn-X TV Sports

Ο ΠΑΟΚ είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει την Φενερμπαχτσέ αφού ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με μία τελευταία προπόνηση στο "Σουκρού Σαράτσογλου".

Κατά την διάρκεια της προπόνησης της ομάδας του Δικεφάλου ο Παύλος Δερμτιζάκης οργάνωσε και ένα διπλό για περίπου 20 λεπτά, ωστόσο ο τεχνικός του Δικεφάλου "θόλωσε" τα νερά αφού δεν έδειξε κάτι από τις προθέσεις του και είχε δύο ομάδες των δέκα με βασικούς στις οποίες και στις δύο παίζαν αναπληρωματικοί και βασικοί.

Η προπόνηση ξεκίνησε με τρέξιμο και διατατικές ασκήσεις υπό το βλέμμα του γυμναστή της ομάδας, Νίκου Καρύδα ενώ ο Δερμιτζάκης, όπως το συνηθίζει τις τελευταίες ημέρες μίλησε στους παίκτες για λίγη ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος.

Στα θετικά για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι η συμμετοχή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην προπόνηση για δεύτερη ημέρα. Ο Βόσνιος παίρνει μέρος κανονικά στις ασκήσεις και δείχνει έτοιμος εν όψει της ρεβάνς με την Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη, ενώ στο οικογενειακό διπλό την "παράσταση έκλεψε" ο Ολιβιέ Σορλέν που πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Όσο για το σχήμα που θα παρατάξει ο Έλληνας τεχνικός; Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και στα άκρα της ο Βιεϊρίνια αριστερά και ο Σαλπιγγίδης δεξιά. Λίγο πιο πίσω από τον Βόσνιο επιθετικό θα αγωνιστεί ο Γιώργος Φωτάκης.

Στα αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Σορλέν- Γκαρσία ενώ τίποτα δεν αλλάζει στην άμυνα σε σχέση με τον αγώνα της Τούμπας με τους Κοντρέρας-Μαλεζά να είναι το κεντρικό δίδυμο, τον Μπουσαϊντί να αναμένεται να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Άλβες Λίνο αριστερό μπακ. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται φυσικά ο Ντάριο Κρέσιτς.


Πηγή : sport24.gr
Περισσότερα

Από θέση ισχύος ο ΠΑΟ στην κλήρωση του CL

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης των ομίλων του Champions League ανυπομονούν να μάθουν στον Παναθηναϊκό (19:00, Mega / NET / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr). Τελικά η τύχη έκανε το χατίρι στους «πράσινους» και βρέθηκαν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για τη σημερινή κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το «τριφύλλι» γλίτωσε μεγαθήρια όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρόμα, η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Μπενφίκα, ενώ πλέον εκφράζεται η ελπίδα η κληρωτίδα να είναι ευνοϊκή μαζί του. Τον Παναθηναϊκό θα εκπροσωπήσουν ο β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Τζόνι Βεκρής, και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Βαγγέλης Πέτσος. Οπως έχουν πει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οι παίκτες και ο Νίκος Νιόπλιας, πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Στην περίπτωση ενός Λατινοαμερικανού ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, φέρεται να έχει καταλήξει Κάρλος Φρέιτας. Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση έχει μπει στην τελική ευθεία και δεν αποκλείεται μέχρι το Σάββατο ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού να είναι σε θέση να κλείσει τον παίκτη.

Να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του ως ελεύθερος επιχειρεί ο Βαγγέλης Μάντζιος. Εκπρόσωπος του Ελληνα επιθετικού είχε συνάντηση με στελέχη της ΠΑΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο θα μπορεί να μιλήσει με ομάδα σαν να είναι ελεύθερος ο παίκτης.

Η Μέταλουργκ Ντόνετσκ κατέθεσε χθες επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καλύπτει το συμβόλαιο του Κλέιτον, το οποίο είναι 400.000 ευρώ. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί δίνουν ακόμα και 500.000 ευρώ στον Βραζιλιάνο. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε και ενημέρωσε τον Κλέιτον, ο οποίος, όμως, απάντησε αρνητικά, προκαλώντας εκνευρισμό στους «πράσινους».

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Α' ΓΚΡΟΥΠ

Ιντερ (Ιταλία) 100.867
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 136.951
Μάντσεστερ Γιουν. (Αγγλία) 125.371
Τσέλσι (Αγγλία) 118.371
Αρσεναλ (Αγγλία) 115.371
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 110.841
Μίλαν (Ιταλία) 99.867
Λιόν (Γαλλία) 96.748

Β' ΓΚΡΟΥΠ

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 94.841
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 84.951
Ρόμα (Ιταλία) 83.867
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 73.910
Μπενφίκα (Πορτογαλία) 72.659
Βαλένθια (Ισπανία) 66.951
Μαρσέιγ (Γαλλία) 62.748
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ελλάδα) 56.979

Γ' ΓΚΡΟΥΠ

Τότεναμ (Αγγλία) 56.371
Ρέιντζερς (Σκωτία) 56.158
Αγιαξ (Ολλανδία) 55.309
Σάλκε (Γερμανία) 54.841
Βασιλεία (Ελβετία) 48.675
Μπράγκα (Πορτογαλία) 39.659
Κοπεγχάγη (Δανία) 34.470
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 33.758

Δ' ΓΚΡΟΥΠ

Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 27.775
Τβέντε (Ολλανδία) 25.309
Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) 21.758
Οσέρ (Γαλλία) 19.748
Κλουζ (Ρουμανία) 15.898
Παρτίζαν (Σερβία) 13.800
Ζίλινα (Σλοβακία) 10.666
Μπουρσασπόρ (Τουρκία) 6.890


Πηγή : sport-fm.gr
Περισσότερα

Κίνδυνος για διπλωματικό επεισόδιο!

Άσχημες διαστάσεις, που υπερβαίνουν τα αθλητικά όρια, παίρνουν τα επεισόδια μεταξύ παικτών στο χθεσινοβραδινό φιλικό μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας στο ΟΑΚΑ. Ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου διέταξε τη σύλληψη του Νέναντ Κρστιτς, του παίκτη που τραυμάτισε με καρέκλα τον Γιάννη Μπουρούση, και ο Σέρβος σέντερ βρίσκεται στο τμήμα αθλητικής βίας στην ασφάλεια.

Η σερβική κυβέρνηση φέρεται να ενημερώθηκε για την υπόθεση και ανέθεσε στην Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, να επιληφθεί της υπόθεσης ερχόμενη στην Αθήνα. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα στα δύο-φιλικά προσκείμενα-κράτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρστιτς μαζί με τον Μάρκο Κέσελι, αλλά και τον Γιάννη Μπουρούση, υποχρεώθηκαν από την αστυνομία να δώσουν κατάθεση μετά τον αγώνα για τα επεισόδια. Οι εικόνες και το βίντεο της συμπλοκής στο παρκέ του ΟΑΚΑ έχει κάνει το γύρο του κόσμου και αναμεταδίδεται από όλα τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης.

Όλα αυτά, κι ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει γνωστό αν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος τιμωρίας των παικτών που συμμετείχαν στα επεισόδια. Κύκλοι της ΕΟΚ ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, καθώς το βίντεο δεν χρησιμοποιείται για αποδεικτικό στοιχείο, ενώ στο φύλλο αγώνος γίνεται λόγος για γενική σύρραξη, χωρίς να αναφέρονται ονόματα παικτών. Ωστόσο η FIBA έχει ενημερωθεί για τα επεισόδια και θα εξετάσει την υπόθεση.


Πηγή : sport-fm.gr
Περισσότερα

Νταντί Γιουνάιτεντ - ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ πήρε μια ξεκούραστη νίκη στην Σκωτία επί της Νταντί Γιουνάιτεντ με 1-0, χάρη στο γκολ του Ραφίκ Τζiμπούρ στο 11ο μόλις λεπτό, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Περνίς. Πίεζαν οι Σκωτσέζοι, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στον Σάχα.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η ΑΕΚ πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Νταντί Γιουνάιτεντ στην Σκωτία και πλέον ο δρόμος για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League μοιάζει ακόμα πιο εύκολος. Οι Σκωτσέζοι έπαιζαν με μακρινές σέντρες, που ήταν βούτυρο στο ψωμί των Δέλλα και Μανωλά, ενώ στο τέλος αν και έκλεισαν στα καρέ της την ΑΕΚ, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καμία αξιόλογη ευκαιρία.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Σκωτία έχοντας την παράδοση με το μέρος της, αφού σε τρεις αναμετρήσεις με ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά τρεις προκρίσεις. (Ρέιντζερς, Χιμπέρνιαν και Χαρτς).

Οι δυο προπονητές δεν είχαν εκπλήξεις στις ενδεκάδες τους, με δεδομένα τα προβλήματα και από τις δυο πλευρές, με τον Τζεμπούρ από την πλευρά της Ένωσης να ξεκινά τελικά στην επίθεση στη θέση του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Νταντί Γιουνάιτεντ (Πίτερ Χιούστον): Περνίς, Ντίλον, Ντίκσον, Κόνγουεϊ, Ρόμπερτσον (Κανταμάρτερι 82'), Ντέιλι, Μπουαμπέν, Γκομίς, Κένεθ, Γουότσον, Γκουντγουίλ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (Μπερνς 71'), Σκόκο (;Έντερ 89'), Λυμπερόπουλος, Τζεμπούρ (Ντιόπ 82').

Σκόρερ: Τζεμπούρ (11' - ΑΕΚ),

Κάρτες: Κόνγουεϊ (18' - Νταντί), Σκόκο (32' - ΑΕΚ), Λυμπερόπουλος (41' - ΑΕΚ), Μπαουμπέν (50' - Ντανί), Μάκος (74' - ΑΕΚ), Δέλλας (84' - ΑΕΚ), Κένεθ (92' - Νταντί).

Το παιχνίδι

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Νταντί Γιουνάιτεντ να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης να προσπαθεί με πολύ τρέξιμο να κλείσει την Ένωση στα καρέ της. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έβγαινε επικίνδυνα στην αντεπίθεση χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Πρώτη φάση στο παιχνίδι έγινε για την ομάδα της ΑΕΚ στο 10ο λεπτό, όταν ο Λεονάρντο βρήκε πολύ ωραία τον Καφέ μέσα στην περιοχή της Νταντί, όμως ο 32χρονος άσος δεν μπόρεσε να κάνει καλό κοντρόλ, αν και ήταν σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή.

Τρομοκράτης και στην Σκωτία

(0-1)
Σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση για την 'Ενωση στο 11ο λεπτό, ο Λεονάρντο συνδυάστηκε καταπληκτικά με τον Νάτσο Σκόκο μέσα στην περιοχή της Νταντί και από τα αριστερά, με τον Αργεντινό να κάνει παράλληλη σέντρα στον Ραφίκ Τζιμπούρ και ο Αλγερινός με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τζιμπούρ βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Περνίς.

Η απάντηση της Νταντί ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν ο Ντέιλι βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και πήρε την κεφαλιά μόνος του, όμως την έστειλε λίγο άουτ.

Στο 22' Η Νταντί έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κόνγουεϊ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, με τον Κένεθ να πηδά πιο ψηλά από όλους και να παίρνει την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Παρολίγον ατύχημα


Στο 24' παρολίγον να έχουμε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στο παιχνίδι, όταν Γιάχιτς και Κόνγουεϊ πήδηξαν στον αέρα και συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος. Ο άσος της ΑΕΚ μάτωσε, όμως μετά από λίγα λεπτά μπήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή του αγώνα μέχρι και το 40ο λεπτό και την Νταντί Γιουνάιτεντ να πιέζει στα τελευταία πέντε λεπτά, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια σοβαρή ευκαιρία.

Πιέζει η Νταντί, χάνει ευκαιρίες η ΑΕΚ

Η πρώτη φάση της επανάληψης έγινε από την πλευρά της ΑΕΚ, όταν ο Λεονάρντο έκανε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να γλιστρά από τα χέρια του Περνίς, όμως ο πορτιέρο της Νταντί με δεύτερη προσπάθεια την μάζεψε.

Παρόλα αυτά η Νταντί Γιουνάιτεντ μέχρι το 75ο λεπτό έκλεισε στα καρέ της την Ένωση, με τους κίτρινους ωστόσο να φεύγουν σε αντεπιθέσεις "φαρμάκι". Συγκεκριμένα στο 56' σε μια σέντρα από τα δεξιά ο Λεονάρντο πήδηξε πιο ψηλά από όλους και πήρε την κεφαλιά, με τον Περνίς να πέφτει και να μπλοκάρει με δυσκολία.

Στο 71ο λεπτό μάλιστα η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Λεονάρντο ένιωσε ενοχλήσεις και ο Νείθαν Μπερνς πέρασε στη θέση του.

Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ντούσαν παραλίγο να κάνει δυο τα τέρματα της, όταν σε μια σέντρα του Σκόκο από τα αριστερά, ο Καφές δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από κοντά.

Ντεμπούτο για Ντιόπ

Στο 82ο λεπτό ο Μπουμπά Ντιόπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Τζεμπούρ, που έδειξε να έχει ενοχλήσεις, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα της ΑΕΚ.

Ένα λεπτό αργότερα η Νταντί έχασε την μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι, όταν ο Μπερνς έκανε λάθος διώξιμο πάνω στον Ντέιλι, ο οποίος βγήκε φάτσα με τον Σάχα. Το πλασέ του ωστόσο πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το παιχνίδι τελείωσε με την ΑΕΚ να παίρνει μια ξεκούραστη επί της Νταντί και να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Europa League.

Δείτε το γκολ της αναμέτρησης




Πηγή : sport24.gr
Περισσότερα

ΠΑΟΚ - Φενερμπαχτσέ 1-0

Το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ, στη χθεσινή νίκη (1-0) επί της Φενερμπαχτσέ στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν καλά, έχασαν κλασικές ευκαιρίες και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα… ημίχρονο στο «Σουκρού Σαράτσογλου», όπου χρειάζεται να δώσουν μάχη για να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν πάθος, συγκέντρωση, πειθαρχία και ήταν συγκεντρωμένοι στην τακτική τους. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά, πίεζε πολύ τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και έκανε τρεις ευκαιρίες, πετυχαίνοντας ένα γκολ και θεωρείται σημαντικό το γεγονός ότι κράτησε το μηδέν πίσω.

Το 1-0 είναι καλό αποτέλεσμα, όμως οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν - με χαρακτηριστικότερη εκείνη του Παπάζογλου στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου. Πλέον ο επαναληπτικός στην Τουρκία είναι πολύ κρίσιμος και εκεί οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη θα χρειαστεί να έχουν τεράστια θέληση για να πετύχουν τον στόχο τους.

Όσον αφορά τον επαναληπτικό με τη Φενέρ, ο 41χρονος τεχνικός δεν υπολογίζει τον Βίκτρο Βιτόλο και τον Βλάνταν Ιβιτς. Ο Ισπανός αποβλήθηκε στο χθεσινό ματς, ενώ ο Σέρβος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του «Δικεφάλου του Βορρά» τη φετινή σεζόν.


Πηγή : sport-fm.gr
Περισσότερα

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σήμερα στη μάχη του Europa League

21:30 NOVASPORTS 1 ΠΑΟΚ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

22:00 NOVASPORTS 2
ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΑΕΚ

Τη νίκη θα κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ, στο αποψινό παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ στην Τούμπα (21:30, Novasports 1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα προσπαθήσει να πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ενόψει του επαναληπτικού στην Κωνσταντινούπολη. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως έκαναν στους αγώνες με τον Άγιαξ, και ελπίζουν να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στόχος των «ασπρόμαυρων» είναι να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ και να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη θα έχουν τη στήριξη των οπαδών τους και θα κοιτάξουν στα μάτια τους Τούρκους.

Θεμέλια πρόκρισης στους ομίλους του Europa League θέλει να χτίσει απόψε η ΑΕΚ στη Σκωτία απέναντι στη Νταντί Γιουνάιτεντ (22:00, Novasports 2 και NovaΣΠΟΡ 94,6). Η συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας της ομάδας και το φθινόπωρο είναι απαραίτητη, τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για ψυχολογικούς, αλλά και οικονομικούς λόγους. Άλλωστε η Ευρώπη ενισχύει το πρεστίζ μίας ομάδας, δίνει… ώθηση για τις εγχώριες υποχρεώσεις και φέρνει στα ταμεία χρήματα, που με την πρόκριση στους ομίλους θα ξεπεράσουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του πως θα φέρουν εις πέρας την αποστολή. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στη χρησιμοποίηση του Τζεμπούρ αντί του Μπλάνκο στην κορυφή της επίθεσης, των Λαγού και Γιάχιτς στα άκρα της άμυνας και του Μάκου δίπλα στον Καφέ στο κέντρο, ελλείψει του τραυματία Γκέντσογλου και δεδομένου ότι ο Ντιόπ δεν είναι έτοιμος να βγάλει 90λεπτο.

Έτσι, λοιπόν, το 4-2-3-1 θα έχει την ακόλουθη μορφή: Σάχα, Δέλλας, Μανωλάς, Λαγός, Γιάχιτς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος και Τζεμπούρ. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι Αραμπατζής, Νταντόμο, Αργυρίου, Καράμπελας, Γεωργέας, Ντιόπ, Έντερ, Μπερνς και Μπλάνκο. Η ΑΕΚ θα παραταχθεί φορώντας μπλε εμφανίσεις, καθώς οι γηπεδούχοι επέλεξαν να κρατήσουν τα χρώματά τους, πορτοκαλί και μαύρο.


Πηγή : sportfm.gr
Περισσότερα

Ελλάδα - Σλοβενία 96-72

Κάποια ξεσπάσματα των διεθνών ήταν αρκετά για την Εθνική που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ούτε κόντρα στη Σλοβενία, επικρατώντας με 96-72 για τη δεύτερη ημέρα του "Ακρόπολις".

Ούτε στη Σλοβενία έδειξε οίκτο η Εθνική, καθώς τη διέσυρε με σκορ 96-72 για την δεύτερη ημέρα του τουρνουά "Ακρόπολις". Με ξεσπάσματα διαρκείας έχτισε τη διαφορά.

Το φιλικό με την Σλοβενία αποδείχθηκε μέχρι στιγμής το καλύτερο τεστ για την Εθνική. Όχι ότι την δυσκόλεψε σε τέτοιο βαθμό που να παρακολουθήσουμε ένα αμφίρροπο ματς, αλλά τουλάχιστον έδειξε κάποιους τομείς στους οποίους χρειάζεται βελτίωση.

Για παράδειγμα, οι Σλοβένοι απουσία και του Μπουρούση πήραν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ (12), ενώ οι συνεχείς αλλαγές απέφεραν και πολλά λάθη (19 τον αριθμό), καθώς σε ορισμένα σημεία του αγώνα υπήρξαν κάποια διαστήματα χαλάρωσης.

Στα θετικά της ομάδας, ο επιθετικός πλουραλισμός, καθώς πέντε παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων. Εξαιρετικός και πάλι ο Καλάθης με 16 πόντους, ενώ ο Παπανικολάου πήρε χρόνο συμμετοχής και ήταν φανερά αγχωμένος.

Το κακό είναι ότι ούτε η ομάδα του Μπετσίροβιτς (έπαιξε χωρίς τον Νάχμπαρ) κατάφερε να κοντράρει την Εθνική στα ίσα, κάτι που αναμένεται να γίνει στο ματς με τις ΗΠΑ και ίσως κόντρα στην Σερβία την Πέμπτη (21.45), προκειμένου το τεχνικό να βγάλει κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ο αγώνας:


Νωθρό ξεκίνημα για την Εθνική Ελλάδας εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια της. Ο Καζλάουσκας ξεκίνησε τον Σχορτσανίτη στη βασική πεντάδα, όμως ο Βίντμαρ ξεκίνησε φορτσάτος κάνοντας το 6-3 για τη Σλοβενία. Ωστόσο, σταδιακά οι διεθνείς ισορρόπησαν το παιχνίδι και πέρασαν μπροστά (14-8).

Προς το τέλος του δεκαλέπτου, θύμισε την γνωστή φετινή Εθνική με καλή άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό. Ο Γιώργος Πρίντεζης έγραψε το 27-19 του πρώτου δεκαλέπτου, με την Εθνική να προηγείται για πρώτη φορά με 8 πόντους διαφορά. "Αγκάθι" για την Εθνική μας τα έξι επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι Σλοβένοι ανανεώνοντας τις επιθέσεις τους.

Ανέβασε στροφές και το... καθάρισε


Το επιθετικό κρεσέντο του ταχύτατου παρά το ύψος του Γιώργου Πρίντεζη συνεχίστηκε και έτσι η Εθνική άρχισε να χτίζει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Έτσι, το σκορ έγινε 31-19 στο 13', ενώ οι διεθνείς έτρεξαν συνολικά ένα 21-2 μέχρι το 17' εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 27 πόντους (48-21).

Πως έγινε αυτό; Παλιά μου τέχνη κόσκινο για την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας οι οποίοι έκλεισαν τους διαδρόμους στους Σλοβένους και με τον Καλάθη στο παρκέ, έτρεξαν γρήγορα μπροστά. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού όταν δεν έδινε πάσες, σκόραρε και έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καταδίκασε την ομάδα του Μπετσίροβιτς.

Λύση στην επιθετική δυστοκία έδωσε ο Ντράγκιτς που πέτυχε στο 17.30'' μόλις το δεύτερο καλάθι της ομάδας του στη β' περίοδο. Η μηχανή όμως είχε πάρει μπροστά και δύσκολα μπορούσε να σταματήσει... Με Φώτση, Σχορτσανίτη και Σπανούλη να παίρνουν τις τελευταίες επιθέσεις, η Εθνική έφυγε για τα αποδυτήρια στο +32 (58-26).

Παροδική χαλάρωση

Δεν κατέβασε ταχύτητα στη συνέχεια η Εθνική η οποία είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό της. Στο 23' ο Σχορτσανίτης σαν πραγματικός οδοστρωτήρας πέτυχε καλάθι και φάουλ απέναντι στον Σλόκαρ που δέχτηκε και το σχετικό πείραγμα από τον "Big Sofo". Πάντως, οι Σλοβένοι μείωσαν παροδικά στο σκορ, με επιμέρους 12-1 (63-44).

Με επτά συνεχόμενους πόντους από τον Κώστα Τσαρτσαρή, η Εθνική ξέφυγε με 70-46 στο 26', ενώ οι Φώτσης και Καλάθης αποκατέστησαν τη διαφορά στους 28 πόντους (74-48). Το 4ο φάουλ του Διαμαντίδη έφερε τον νεαρό Παπανικολάου στο παρκέ, προκειμένου να πάρει το χρόνο του και να διαπιστώσει κάποια το τεχνικό τιμ. Ο Νίκος Ζήσης με καλάθι και φάουλ έγραψε το 79-48 στο 30'.

Έπεσε ο ρυθμός λόγω αλλαγών

Οι συνεχόμενες αλλαγές του Καζλάουσκας συνεχίστηκαν και στην δ' περίοδο, όμως ο Ζήσης συνέχιζε να σκοράρει (84-51). Το πρόβλημα ήταν κάποια βεβιασμένα λάθη που δεν στοίχησαν φυσικά τίποτα αλλά προκάλεσαν κάποιες φωνές από το τεχνικό τιμ που ζητούσε συγκέντρωση. Με δύο εύστοχες βολές από τον Καϊμακόγλου η διαφορά άγγιξε τους 35 πόντους (88-53).

Ο νεαρός Παπανικολάου πήρε χρόνο συμμετοχής στο τέλος, αλλά ήταν λίγο αγχωμένος (0/4 βολές στα τελευταία λεπτά). Οι Σλοβένοι μείωσαν, ακόμα κι έτσι όμως η Εθνική είχε το πάνω χέρι σε ένα κακό παιχνίδι, με πολλά φάουλ και λάθη. Ο Καϊμακόγλου με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 96-72.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 58-26, 79-48, 96-72

Ελλάδα
(Καζλάουσκας): Παπανικολάου 2, Καϊμακόγλου 4, Ζήσης 14(1), Σπανούλης 3, Καλάθης 16(1), Φώτσης 13(1), Πρίντεζης 9(1), Περπέρογλου 6(2), Τσαρτσαρής 11(1), Διαμαντίδης 1, Βουγιούκας 2, Σχορτσανίτης 15.

Σλοβενία (Μπετσίροβιτς): Σλόκαρ 12(2), Λάκοβιτς 6(1), Ούντριχ 6(1), Ρίζνιτς 4, Κλόμπουτσαρ 14(3), Ντράγκιτς Ζ. 2, Ντράγκιτς Γκ. 2, Γιαγκόντνικ, Ζούπαν 5(1), Βίντμαρ 17, Μούριτς 4.

*Τον Κώστα Μουζάκη τίμησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πριν το τζάμπολ του αγώνα, για τη 2η ημέρα του 24ου Τουρνουά "Ακρόπολις". Ο διεθνής διαιτητής μπάσκετ του συνδέσμου Αθηνών παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Στέλιο Συμεωνίδη.


Πηγή : sport24.gr
Περισσότερα

Μεταγραφική καταιγίδα στον Ολυμπιακό

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές του Νταβίντ Φουστέ και του Κρίστιαν Νέμεθ στον Ολυμπιακό, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η διοίκηση του συλλόγου περιμένει την απάντηση του Μοϊσές Ουρτάδο. Σύντομα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση αποχώρησης του Ντιόγο, την ώρα που οι Πειραιώτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να κινηθούν για ακόμη έναν παίκτη!

Η υπόθεση Νέμεθ

Τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν με τη Λίβερπουλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση είχε «κλείσει» τον Ούγγρο, όμως ο Έβαλντ Λίνεν ήθελε άλλο στυλ επιθετικού. Το θέμα είχε «παγώσει» και χθες ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κομινάκης, επικοινώνησε με τον υπεύθυνο μεταγραφών της αγγλικής ομάδας, Εντουάρντο Μασία, για να συζητήσουν εκ νέου την υπόθεση.

Οι Πειραιώτες θα δώσουν περίπου 850.000 ευρώ στους «κόκκινους», ενώ έχει μπει ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 25%. Ο 21χρονος παίκτης αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα για να συζητήσει με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό και να υπογράψει τριετές ή τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 350-400.000 ευρώ.

Έρχεται και ο Φουστέ

Στις 16:10 αναμένεται ο Νταβίντ Φουστέ να φτάσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός φορ έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες και σήμερα θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο τριετές συμβόλαιό του. Η μεταγραφή θα κοστίσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη θα ανέρχονται στις 650.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία των δύο πλευρών είναι τριετούς διάρκειας, όμως η πλευρά του 28χρονου παίκτη έχει τη δυνατότητα επέκτασης του συμβολαίου εάν οι Πειραιώτες το θελήσουν.

Τελειώνει και του Μοϊσές

Όλα δείχνουν ότι ο Μοϊσές Ουρτάδο θα γίνει παίκτης του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος μέσος εμφανίζεται διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα, κάτι που φέρεται να είπε στη διοίκηση της Εσπανιόλ. Οι Πειραιώτες φαίνεται πως ικανοποίησαν τον Ισπανό, αφού υπήρχε διαφορά περίπου 150.000 ευρώ για τις ετήσιες απολαβές του. Μάλιστα, η ΠΑΕ άφηνε να εννοηθεί πως είναι κοντά στην απόκτηση του Μοϊσές. Από την πλευρά του, ο παίκτης μίλησε στον ισπανικό Τύπο και τόνισε ότι πρέπει να μείνουν ικανοποιημένες και οι τρεις πλευρές (σ.σ.: Μοϊσές, Ολυμπιακός και Εσπανιόλ).

«Πρόκειται για έναν μεγάλο και γνωστό σύλλογο και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι άνθρωποί του σαφώς και με κολακεύει. Aυτό που θέλω εγώ είναι να μείνουν ικανοποιημένες και οι τρεις πλευρές από την επίσημη πρόταση που θα κατατεθεί. Η σκέψη μου πάντα ήταν να ολοκληρώσω στην Εσπανιόλ την καριέρα μου, αλλά αν όλα πάνε καλά, η προοπτική του Ολυμπιακού θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο 29χρονος χαφ μίλησε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Με ικανοποιεί και με χαροποιεί η γνώμη που έχει ο Βαλβέρδε για μένα. Κοντά του πέρασα δύο πολύ καλά χρόνια, έκανα σημαντικά βήματα μπροστά και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όσο ήταν στην Εσπανιόλ. Με γνωρίζει καλά, ξέρει τι τύπος είμαι μέσα και έξω από το γήπεδο και το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι πως αν τελικά έρθω στην Ελλάδα, θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του και να τιμήσω την επιλογή του».

Παίρνει κι άλλον!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να τελειώσει το «θρίλερ» της αποχώρησης του Ντιόγο από τον Ολυμπιακό. Χθες έγινε γνωστό πως ο Βραζιλιάνος θα παραμείνει στους Πειραιώτες, όμως αργότερα η διοίκηση διευκρίνισε πως δεν ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες. Πάντως, στη Βραζιλία εκφράζεται με μεγάλη αισιοδοξία πως θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Ντιόγο και γίνεται λόγος για ανταλλαγή κάποιων απαραίτητων εγγράφων.

Η Φλαμένγκο φέρεται να έχει κλείσει ήδη τον Ντέιβιντ της Φενερμπαχτσέ, ενώ η πρόεδρος της ομάδας, Πατρίσια Αμορίμ, δήλωσε με νόημα τα ξημερώματα: «Σύντομα θα έχουμε νεώτερα. Είμαστε στη διαδικασία της… γέννας και ίσως να έχουμε δίδυμα ή τρίδυμα (σ.σ.: δύο ή τρεις μεταγραφές)». Εάν τελικά φύγει ο 23χρονος φορ για τη Βραζιλία, τότε οι διοικούντες θα κινηθούν άμεσα για τον αντικαταστάτη του.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται τα ονόματα του Τζο της Μάντσεστερ Σίτι και του Νταβίντ Τρεζεγκέ της Γιουβέντους. Ο πρώτος δεν υπολογίζεται και οι «Πολίτες» τού έχουν ζητήσει να βρει σύλλογο να συνεχίσει την καριέρα του, ενώ ο δεύτερος πωλείται από τους «μπιανκονέρι» έναντι 2 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν κρούση για την απόκτησή του.


Πηγή : sport-fm.gr
Περισσότερα

21:00 ET-1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ

Τους παίκτες που προτίθεται να χρησιμοποιήσει στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με τον Ηρακλή σκέφτεται να βάλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στον αποψινό αγώνα με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:00, ΕΤ-1 / sport-fm.gr). Ο Ισπανός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-1-4-1, όπως στο παιχνίδι με τη Ρόμα.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης. Στην άμυνα θα παίξουν οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ντουντού, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Ρόμενταλ, Όσκαρ, Ιμπαγάσα και Ριέρα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Μοντέστο, Σοϊλέδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Κατσικογιάννης και Ντιόγο. Δεν θα παίξει ο Εντσο Μαρέσκα, ο οποίος πριν αρχίσει η χθεσινή προπόνηση παραπονέθηκε για κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι, με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί.


Πηγή : sport-fm.gr
Περισσότερα

Άρης-Αούστρια Βιέννης 1-0

Με ήρωα την "χρυσή" αλλαγή του Κούπερ, Κάρλος Ρούις, ο οποίος σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κοντινή προβολή, ο Άρης νίκησε με 1-0 την Αούστρια Βιέννης στο κατάμεστο "Κλεάνθης Βικελίδης" και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι Αυστριακοί παρουσίασαν μία αρκετά καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος, με τον Μιχάλη Σηφάκη να είναι ουσιαστικά ο φύλακας-άγγελος της εστίας των "κιτρίνων" έχοντας δύο-τρεις σωτήριες αποκρούσεις στο ενεργητικό του και τους παίκτες της Αούστρια να έχουν μάλιστα και κεφαλιά στο δοκάρι στο 37'.

Ο άνευρος και προβληματικός επιθετικά Άρης έμεινε κλειδωμένος στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, με τους Θεσσαλονικείς να ανεβάζουν στροφές στην επανάληψη και να έχουν μάλιστα τον απόλυτο έλεγχο από το 60' και μετά.

Οι αλλαγές του Κούπερ, Ρουίς και Μενδρινός, έδωσαν φρεσκάδα, τρεξίματα και νέες ιδέες στην ανάπτυξη του Άρη, ο Λίντνερ τα... χρειάστηκε για τα καλά σε ουκ ολίγες περιπτώσεις (πιο κραυγαλέες οι ευκαιρίες του Τσέζαρεκ στο 55' και του Κόκε στο 70'), και η τελική δικαίωση για την ελληνική ομάδα ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εκεί ο "ταύρος" στο δεύτερο μέρος Κόκε κέρδισε δύσκολη κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο MVP των "κιτρίνων" από τη στιγμή που μπήκε στο ματς Ρουίς φρόντισε να αλλάξει το ρου(ι)ς της ιστορίας: με κοντινή προβολή έγραψε το 1-0 μέσα σε πανζουρλισμό από 20.000 οπαδούς και πλέον ο Άρης κρατάει την τύχη στα χέρια του ενόψει της ρεβάνς στη Βιέννη την ερχόμενη εβδομάδα.

Με το ίδιο σύστημα οι δύο προπονητές

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-4-2. Κάτω από την εστία των "κιτρίνων" κάθησε ο Μιχάλης Σηφάκης, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από δεξιά προς τα αριστερά από τους Νέτο, Οριόλ, Γκιάρο και Μίτσελ.

Οι Τόχα και Ναφτί ήταν οι δύο παίκτες στον άξονα, ο Τσεσνάουσκις κάλυψε την αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και ο Χαβίτο τη δεξιά, ενώ οι Κόκε και Τσέζαρεκ συνέθεσαν το δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Με το ίδιο σύστημα παρέταξε την ομάδα του και ο τεχνικός της Αούστρια Καρλ Ντάξμπαχερ. Γάντια βασικού γκολκίπερ πήρε ο Λίντνερ, ενώ οι τέσσερις της άμυνας ήταν Βόρισεκ, Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ και Σούντνερ.

Η τετράδα της μεσαίας γραμμής των Αυστριακών περιελάμβανε τους Κλάιν, Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Λιντλ, ενώ οι Γιουν και Λιντς ήταν οι δύο "αιχμές" στην επίθεση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άρη να έχει το πρώτο σουτ, αυτό του Τσεσνάουσκις στην κίνηση που μπλόκαρε χωρίς δυσκολία στη δεξιά γωνία του ο Λίντνερ, όμως ένα λεπτό αργότερα (2') οι Αυστριακοί έφτασαν πολύ κοντά στο να "παγώσουν" το κατάμεστο από τους ενθουσιώδεις φίλους του Άρη "Κλεάνθης Βικελίδης".

Μετά από μεγάλη μπαλιά προς την περιοχή των "κιτρίνων" ο Λιντς έστρωσε τη μπάλα με το κεφάλι στον Γιουν έχοντας πλάτη προς την εστία και ο δεύτερος έκανε χωρίς χρονοτριβή το δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον Σηφάκη να οριζοντιωθεί και να διώξει σε κόρνερ με τις άκρες των δαχτύλων του.

Οι δύο ομάδες έδειχναν να προσπαθούν να "διαβάσουν" η μία το παιχνίδι της άλλης, με αποτέλεσμα να βρίσκουν αμφότεροι κλειστούς διαδρόμους, όμως στο 15' από ένα παιδαριώδες λάθος στο αριστερό άκρο της άμυνας της ελληνικής ομάδας οι Αυστριακοί βρέθηκαν σε θέση βολής.

Η Αούστρια απειλούσε, ο Σηφάκης κρατούσε...
Ο Οριόλ γύρισε λανθασμένα προς την ελληνική εστία δίνοντας την ευκαιρία στον Λιντς να μπει στη φάση, με τον Σηφάκη να πραγματοποιεί δεύτερη σωτήρια επέμβαση καθώς απομάκρυνε με τα πόδια το σουτ του αντιπάλου φορ από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή.

Ο Τσεσνάουσκις βρέθηκε και πάλι σε καλή θέση στο 16' αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Λίντνερ, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει αισθητά μέχρι το ημίωρο και τον Ρώσο ρέφερι Λαγιούσκιν να αποφασίζει μάλιστα για διάλειμμα μερικών λεπτών προκειμένου να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Οι παίκτες του Κούπερ προσπαθούσαν κυρίως από τα δεξιά -με τους Χαβίτο και Νέτο- να προκαλέσουν ρήγματα στους Αυστριακούς αλλά δεν είχαν ανάλογη συμπαράσταση από τους παίκτες του άξονα Ναφτί και Τόχα, με τον Σηφάκη να αναγκάζεται να "κατεβάσει τα ρολά" εκ νέου στο 35'.

Από την κάθετη πάσα που έβγαλε Μπαουμγκάρτλινγκερ, ο Γιουν βγήκε τετ α τετ αλλά ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ βγήκε έγκαιρα από την εστία του και έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Τσέχου.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Σηφάκης είχε και "σύμμαχο" το δοκάρι, με τον Μπαουμγκάρτλινγκερ να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιντλ και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Πρόβλημα στην ανάπτυξη για τους "κίτρινους"
Την ώρα μάλιστα που οι "κίτρινοι" προσπαθούσαν αλλά αδυνατούσαν να πατήσουν επικίνδυνα την αντίπαλη περιοχή, οι Αυστριακοί είχαν και την τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος.

"Δράστης" ήταν ο Λιντς που έκανε σουτ-βολίδα έξω από την περιοχή στο 44', για να δει τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

Παρά την προβληματική επιθετική ανάπτυξη στο πρώτο 45άλεπτο, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στην ανάπαυλα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ομάδα του, με τους "κίτρινους" να μπαίνουν αφυπνισμένοι και να δημιουργούν στο 49' την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο παιχνίδι.

Ο δραστήριος Χαβίτο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μίτσελ πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά στην καρδιά της αυστριακής άμυνας, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λίντνερ.

Η φάση αυτή έβαλε μάλιστα "φωτιά" στο ματς, με τις δύο ομάδες να χάνουν στα επόμενα λεπτά από μία σπουδαία ευκαιριά για να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Ο Τσέζαρε έβαλε τη σπίθα...
Η αρχή έγινε στο 54' από την Αούστρια: ο Λιντς έστρωσε υποδειγματικά στον Γιουν ο οποιός βρέθηκε εντελώς μόνος του λίγο πιο πίσω από το σημείο του πέναλτι, και ο Άρης στάθηκε τυχερός σε αυτή τη φάση καθώς από το σουτ-κεραυνό που έπιασε, η μπάλα έφυγε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να δείξουν τα... δόντια τους. Ο Χαβίτο έκανε κίνηση από τα δεξιά και πήρε τη μπάλα από τον Κόκε, την κατάλληλη στιγμή την γύρισε στο ύψος του πέναλτι, και ο Τσέζαρεκ έπιασε το συρτό σουτ για να δει τη μπάλα να φεύγει σαδιστικά έξω από το δεξί δοκάρι του Λίντνερ.

Στο 60' και στο 63' ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη πέρασε αντίστοιχα στο ματς τους Μενδρινό και Ρούις θέλοντας να δώσει περισσότερη φρεσκάδα στην ομάδα του από τη μέση και μπροστά, με τους δύο παίκτες να πρωταγωνιστούν μάλιστα στην επόμενη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι.

Ο Μενδρινός εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά στο 64' και ο φορ από τη Γουατεμάλα "τρύπωσε" στην καρδιά της άμυνας, δεν την βρήκε όμως όπως θα ήθελε (με τον δεξί ώμο) και την έστειλε ψηλά άουτ.

Ο Ρουίς ανέβασε όλο τον Άρη
Ο βελτιωμένος -επιθετικά- Άρης του δευτέρου μέρους απείλησε ξανά στο 68' με την κεφαλιά του Κόκε (άουτ) ύστερα από σέντρα του Ναφτί από τα δεξιά, ενώ στο 70' είχε τεράστια ευκαιρία για το 1-0 μέσα από εξαιρετικό συνδιασμό των παικτών του: ο Ρουίς πέρασε τη μπάλα για τον Κόκε στο ύψος της περιοχής και ο Ισπανός μπήκε εντυπωσιακά στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λίντνερ.

Η υπεροχή του Άρη από το 60' και μετά ήταν καθολική, με τον εντυπωσιακό μετά το πέρασμά του στο ματς Ρουίς να χάνει νέα καλή ευκαιρία στο 73': το δυνατό σουτ όμως που επιχείρησε εκτός περιοχής αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Λίντνερ.

Όσο το ματς προχωρούσε προς το τέλος, ο Άρης προσπαθούσε να εντείνει την πίεσή του και οι (κουρασμένοι) Αυστριακοί από την πλευρά τους να "παγώσουν" τον ρυθμό και να "χτυπήσουν" μέσω κάποιας αντεπίθεσης, με τους παίκτες του Ντάξμπαχερ να απειλούν εκ νέου στο 87: ο Λέοβατς έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Σηφάκη.

Πιο κοντά στους ομίλους μέσω... Γουατεμάλας
Με το παιχνίδι να μπαίνει στις καθυστερήσεις (ο Λαγιούσκιν είχε δώσει τέσσερα λεπτά) οι περισσότεροι είχαν αρχίσει ήδη να σκέφτονται τη δύσκολη ρεβάνς στην Αυστρία σε μία εβδομάδα από τώρα, όμως οι παίκτες του Άρη δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 93' έστειλαν τους οπαδούς τους στα ουράνια...

Μετά από βαθιά μπαλιά στην περιοχή της Αούστρια, ο Κόκε έπιασε παλικαρίσια την κεφαλιά και ο κορυφαίος των "κιτρίνων" από τη στιγμή της εισόδου του στο ματς, ο εκ Γουατεμάλας Ρουίς, δεν άφησε τη μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη: ακολούθησε τη φάση και με κοντινή προβολή υπό πίεση έγραψε με το δεξί το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Στα δύο λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε τίποτα, με τον Άρη να γραπώνει μία νίκη-χρυσάφι στα τελευταία δευτερόλεπτα και να πηγαίνει με άλλον αέρα στην Αυστρία, έχοντας πλέον να υπερασπιστεί το σημαντικότατο αβαντάζ του 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Γκιάρο, Ναφτί, Τόχα (78' Πρίττας),Τσέζαρεκ (63' Ρουίς), Κόκε, Μίτσελ, Χαβίτο, Τσεσνάουσκις (60' Μενδρινός)

Αούστρια Βιέννης (Καρλ Ντάξμπαχερ): Λίντνερ, Βόρισεκ, Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ, Σούτνερ, Κλάιν, Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Λιντλ (71' Λέοβατς), Γιούν (80' Στάνκοβιτς), Λιντς (88' Σουμάχερ)

Γήπεδο:
"Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής:
Μάξιμ Λαγιούσκιν (Ρωσία)

Γκολ: Ρουίς (93')

Κίτρινες κάρτες:
Κλάιν (21'), Μπαουμγκάρτλινγκερ (63'), Λέοβατς (86'), Λιντς (89')

Κόκκινες κάρτες: -


Πηγή : sport24.gr
Περισσότερα