Μιλήσανε, τα είπανε...τα συμφωνήσανε;


Νέα επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Ο Παναθηναϊκός δυσφημεί το ποδόσφαιρο", τόνισε στο ΔΣ της ΕΠΟ. Βεκρής: "Στη σωστή κατεύθυνση οι προτάσεις Μαρινάκη, δεν ήταν καλό το κλίμα μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού".Πιλάβιος: "Ο Πλατινί δεν είναι τιμωρός".

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ άρχισε στις 11:00 με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να προσέρχεται στις 12:00. Σε ένα από τα διαλείμματα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε συνομιλία με τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού, Τζόνι Βεκρή.

Το "παρών" δίνουν ακόμη οι Βασάρας και Τεροβίτσας από πλευράς διαιτησίας, καθώς και οι εκπρόσωποι της Football League κ.κ. Τσακογιάννης και Καλογιάννης.

Μετά την έξοδο του από τα γραφεία της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, δήλωσε: "Μιλήσαμε για διάφορα θέματα και όχι μόνο για τα γεγονότα του ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας. Σταθήκαμε περισσότερο στο θέμα της βίας. Οι πρώτες αποφάσεις που πήραμε αφορούν άρθρα του πειθαρχικού κώδικα που πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά. Σ' αυτό όμως θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Πολιτείας. Είμαστε υπέρ του να εφαρμόσουμε πιλοτικά το σύστημα των πέντε διαιτητών στο θεσμό του κυπέλλου, από τη νέα χρονιά. Η Σούπερ Λίγκα πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο λειτουργίας της".

Όσον αφορά το κλίμα που επικράτησε είπε: "Υπήρξαν αντεγκλήσεις, αλλά στο τέλος φύγαμε ήρεμοι. Πρέπει να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου. Να κωδικοποιηθεί η νομοθεσία. Να διασφαλιστεί το ενιαίο των κρίσεων. Αν απαιτείται κατάργηση πειθαρχικών επιτροπών θα την κάνουμε".

Τέλος στάθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στη χώρα μας λέγοντας: "Ο Πλατινί δεν είναι τοποτηρητής του ποδοσφαίρου μας και τιμωρός του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα συνδρίασης. Ωστόσο κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης φέρεται να δήλωσε πως "Ο Παναθηναϊκός δυσφημεί το ποδόσφαιρο", σημειώνοντας πως με το να κοινοποιεί το θέμα στην UEFA, δίνει αφορμή για δυσμενή σχόλια από το εξωτερικό.Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποστήριξε ακόμη ότι ο Παναθηναϊκός είναι η χειρότερη ομάδα στα επεισόδια, ενώ πρόσθεσε: "Ο λαός του Ολυμπιακού είναι τρεις φορές περισσότερος. Τι θέλετε να κάνω να τον βγάλω στον δρόμο;"

Όπως ήταν λογικό, οι ισχυρισμοί του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έμειναν αναπάντητες από τον Τζόνι Βεκρή, ο οποίος τόνισε: "Το ποδόσφαιρο το δυσφημούν αυτοί που κάνουν τις ασχήμιες κι όχι αυτοί που τις υφίστανται και τις καταγγέλλουν".

Βεκρής: "Στη σωστή κατεύθυνση όλες οι προτάσεις Μαρινάκη"

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Τζόνι Βεκρής αναφερόμενος στα όσα συζητήθηκαν, τόνισε μεταξύ άλλων: "Μερικά μέτρα που πρότεινε ο κ. Μαρινάκης είναι όλα προς την σωστή κατεύθυνση για την καταπολέμηση της βίας. Δεν ελήφθησαν αποφάσεις, συζήτηση έγινε. Τέθηκαν διάφορα θέματα ενδιαφέροντα για την προστασία του ποδοσφαίρου. Τέθηκε θέμα αυστηροποίησης των ποινών. Δεν ήταν καλό το κλίμα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Από κατήγοροι βρεθήκαμε να είμαστε κατηγορούμενοι. Μας κατηγόρησαν για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου".

Χατζηαποστόλου: "Έπρεπε να πάρει θέση η ΕΠΟ"

Πριν από την άφιξη Μαρινάκη, ο αναπληρωτής πρόδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου, υποστήριξε πως "η ΕΠΟ έπρεπε να πάρει θέση όλα αυτά που έγιναν", ρίχνοντας εμμέσως ευθύνες στην ομοσπονδία και τον Σοφοκλή Πιλάβιο για την αδράνειά τους, ενώ με την άφιξη Μαρινάκη στη συνεδρίαση, ο Τζόνι Βεκρής επανέφερε το θέμα στη συζήτηση με τον κ. Χατζηαποστόλου να διευκρινίζει πως "η ΕΠΟ έπρεπε να πάρει θέση όχι μόνο για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι αλλά γενικότερα για την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Πηγή: contra.gr

Γιώργος Βαρβιτσιώτης

Περισσότερα

Διαδικαστικού χαρακτήρα η συνέχεια


Ο Πέλοπας Κιάτου απογοήτευσε για μια ακόμη φορά την φετινή χρονιά και ηττήθηκε από τις Βρασιές με 1 - 2. Η ομάδα του Κιάτου έδειξε για πολλοστή φορά κατώτερη των περιστάσεων και η συνέχεια από ‘δω και πέρα είναι καθορισμένη.

Ουσιαστικά χαιρετά τον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής και απ’ ότι φάνηκε η νίκη του στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στο Λουτράκι με τον ΑΟΛ μόνο γοήτρου υπήρξε και τίποτα παραπάνω.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Χασαμπέλι, Βράκας, Μπούκης, Τόλιας, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου, Χουσελάς (61' Νάτσης), Παπαβασιλείου, Μαρής (61' Πετρόπουλος), Μιχαλόπουλος, Στασινόπουλος Λ.
ΒΡΑΣΙΕΣ: Βασιλειάδης, Καλατζής, Μαντέλος, Παππάς, Αδάμης Δ., Κυριακίδης, Αγγελόπουλος, Αδάμης Ι. (77' Κουτσοκώστας), Μπάρλας, Δημάκος (61' Παπανικολάου), Μπακάλης (32' λ. τρ. Κορολόγος).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ

1.ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ 51
2.ΘΗΒΑ 49
3.ΕΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ 48
4.ΛΟΥΚΙΣΙΑ 33
5.ΧΑΛΚΙΔΑ 33
6.ΠΟΡΟΣ 32
7.ΒΡΑΣΙΕΣ 32
8.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 31
9.ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 28
10.ΑΟΛ 26
11.ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 26
12.ΚΡΑΝΙΔΙ 23
13.ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 20
14.ΔΗΛΕΣΙ 19
15.ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ 19
16.ΠΕΛΟΠΑΣ 18
17.ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 16


Γιώργος Βαρβιτσιώτης

Περισσότερα

Απρόβλεπτος ...


Ο ΑΟΛ πρέπει να ζει στον δικό του κόσμο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με τίποτα αυτό το «σκαμπανέβασμα» στην απόδοση αυτής της ομάδας και τελικά δεν ξέρει κανείς τι να περιμένει. Θα παραμείνει στην Δ’ Εθνική ή όχι; Αυτό θα το μάθουμε στο τέλος της σαιζόν, προς το παρόν όμως είχε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο Κρανίδι το οποίο κέρδισε μέσα στην έδρα του με 3-2.

Στο 18' ο Αντωνίου άνοιξε λογαριασμό στο ματς και έκανε το 0 - 1. Στο 54'ήρθε το 1 - 1 για το Κρανίδι με τον Πέτζαγλη. Έπειτα και μέσα σε 2 λεπτά οι Λουτρακιώτες πήραν αέρα 2 τερμάτων με Αποστολάκη στο 72' και Μίμη Χρυσαφίδη στο 74'. Θα μπορούσε να είχε γίνει και το 1 - 4 απο τον ίδιο παίκτη αλλά η προσπάθειά του βρήκε στο δοκάρι (85'). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουνστο φινάλε της αναμέτρησης με τον Δεϊμεζή.

Τα εκτός έδρας ματς φαίνεται πως είναι η «σπεσιαλιτέ» του ΑΟΛ αφου τα καταφέρνει καλύτερα. Προβλέψεις «δεν χωράνε» και αυτό γιατί η ομάδα του Λουτρακίου είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΡΑΝΙΔΙ: Ραβούσης, Γιάννος (75' Σταματέλος) ,Κοξίδης. Λαύκας, Παππάς, Δρίτσας Πέτγαζλης Σταματέλος Μπουγιούρας Tζώρτζης, Δεϊμέζης.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ:Παναγιωτόπουλος, Χατζηνικολής, Παινέσης , Νάστος Βουτσινάς, Μαυρέλης, Αντωνίου, Τσάτσος , Σακελλαρίου Αποστολάκης (78' Γκαρμίρης) Τσουμάνης (67' Χρυσαφίδης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ

1.ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ 51
2.ΘΗΒΑ 49
3.ΕΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ 48
4.ΛΟΥΚΙΣΙΑ 33
5.ΧΑΛΚΙΔΑ 33
6.ΠΟΡΟΣ 32
7.ΒΡΑΣΙΕΣ 32
8.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 31
9.ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 28
10.ΑΟΛ 26
11.ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 26
12.ΚΡΑΝΙΔΙ 23
13.ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 20
14.ΔΗΛΕΣΙ 19
15.ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ 19
16.ΠΕΛΟΠΑΣ 18
17.ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 16


Γιώργος Βαρβιτσιώτης

Περισσότερα

"Χάρισε" βαθμούς


Μετά από έξι συνεχόμενα τρίποντα ο Παμβοχαϊκός έχασε βαθμό και μάλιστα στην έδρα του από τον μαχητικό Οδυσσέα Αμαρουσίου που είχε κορυφαίους τους Δημητρίου και Κούνα.

Μετά από ντέρμπι δύο και πλέον ωρών ο Παμβοχαϊκός νίκησε 3-2 (25-17, 23-25, 25-18, 22-25, 17-15) και με τον βαθμό που έχασε επωφελήθηκε ο Φοίνικας που ξέφυγε με δύο βαθμούς στην πρώτη θέση.

Ο Παμβοχαϊκός είχε πολύ καλό σερβίς, αλλά ο Οδυσσέας έπαιξε πιο ελεύθερα και σημείο κλειδί ήταν η αλλαγή του Ηλιόπουλου με τον Μανιόπουλο μετά το 3ο σετ.


ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Νίκος Ζαλμάς): Μπεκιάρης, Στιβαχτής, Κατσανεβάκης, Παπαθωμόπουλος, Μαρτίνεζ, Μπάκας / Μιχαήλογλου (λ), Νούλας (λ), Θεοδωρόπουλος, Σπηλιόπουλος, Κατσαούνης.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Μάρκος Κωβαίος): Μανιόπουλος, Κρέτσης, Δημητρίου, Κούνας, Χριστοδούλου, Παπαδόπουλος Χρ. / Σιώλας (λ), Αραμπατζής, Τσούμας, Ηλιόπουλος.

Πηγή: volleynews.gr
Γιώργος Βαρβιτσιώτης
Περισσότερα

Ηττήθηκε, αλλά παραμένει στην κορυφή!


Με εκληκτικό τέρμα του Μάριου Σέγκου με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι που έκρινε το ντέρμπι της αγωνιστικής ο Ηρακλής Ψαχνών υποχρεωσε την Κόρινθο στην πρώτη της ήττα μετά την 6η αγωνιστική (3-1 από τον Αίαντα Σαλαμίνας).

Παράλληλα, διατήρησε το αήττητο σερί των Ευβοιωτών μέσα στην έδρα τους και τους επέτρεψε να πάνε με άλλον «αέρα» στο ντέρμπι που ακολουθεί το Σάββατο με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στην επικράτηση τους αλλά ο Αρχοντάκης αποσόβησε ουκ ολίγους κινδύνους. Αντίθετα, το συγκρότημα του Νίκου Κουρμπανά δεν μπόρεσε να απειλείσει και ήταν φανερό το κενό του Πέτρου Δημητριάδη.


Ηρακλής Ψαχνών (Αντώνης Πριόνας): Μιχελής Α., Καλλιμάνης, Ζουλιώτης, Ντελέκος (67' Τσοκάνης), Σέγκος, Μάτσος, Βλαχόπουλος (57' Ανέστης), Ρεπετσάς, Αργυρός, Φαρούκ (88' Αλημπάς), Βαγγέλη.

ΠΑΣ Κόρινθος (Νίκος Κουρμπανάς): Αρχοντάκης, Φραγκάκης (67' Τσουλάκος), Φίλης, Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Νικολάου, Ντόμας, Μπιτσάκος (67' Ζάρκος), Μαρίνος, Παυλίδης, Καφαντάρης (50' Παππάς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπλούνας (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κιούσης, Δόσκορης (Φθιώτιδας)



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ασπρόπυργος – Ρόδος 0-1
(31΄ Μανίκας)

Ηρακλής Ψαχνών – Κόρινθος 1-0
(55΄Σέγκος)

Πλατανιάς – Βύζας Μεγάρων 1-1
(22΄ Μιρτσέτα, 79΄Στρατάκης))

Αίας Σαλαμίνας – Παναχαϊκή 1-3
(66΄Καραχάλιος-14΄,38΄Ακπαρίδης, 63΄Δαμιανίδης)

Παναιγιάλειος – ΠΑΟ Ρουφ 1-0
(9΄Σιώκος)

Απόλλων Σμύρνης -ΑΟ Χανιά 2-0
(11΄ , 54΄Βέρμπης)



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ

1.ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 40
2.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ 40
3.ΡΟΔΟΣ 39
4.ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 38
5.ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 37
6.ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 36
7.ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 35
8.ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΙΟΣ 35
9.ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 28
10.ΠΑΟ ΡΟΥΦ 27
11.ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 26
12.ΑΟ ΧΑΝΙΑ 25
13.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ 24
14.ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 24
15.ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16
16.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 06

*Οι Κεραυνός Κερατέας και Αγία Παρασκεύη έχουν αποβληθεί απο το πρωτάθλημα και κάθε αγωνιστική οι ομάδες που έχουν εξαρχής οριστεί να αντιμετωπίσουν πέρνουν το τρίποντο στα χαρτιά με 3 - 0 σκορ α.α.


Γιώργος Βαρβιτσιώτης
Περισσότερα

Υποχρεώθηκε στην πρώτη του ισοπαλία


Παύση στο σερί του έκανε ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) με τον Πανιώνιο για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Μιραλλάς και Σβέρκος οι σκόρερ της αναμέτρησης. Αποβλήθηκε ο Ριέρα με απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Κοντοέ.

Το ματς:

Ιδιαίτερα κεφάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Με μπροστάρηδες και ιδιαίτερα κεφάτους τους Ριέρα και Μιραλάς (οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς θέσεις) οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν απειλητικοί, ωστόσο πότε τα «χάλαγαν» στην τελική προσπάθεια και πότε έπεφταν πάνω στην πολυπρόσωπη άμυνα των «κυανέρυθρων». Στην πιο χαρακτηριστική ευκαιρία τους, η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μιραλάς (πέρασε σαν σταματημένους τρεις αντιπάλους ο Βέλγος, βγήκε φάτσα με το τέρμα και πλάσαρε) σταμάτησε πάνω στο Μάχο, καθώς ο Αυστριακός ήταν σε ετοιμότητα.

Ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογα γρήγορος μετά το πρώτο τέταρτο, λόγω και κάποιων διακοπών (σκίστηκε το φρύδι του Παπαδόπουλου, ενώ έγινε αναγκαστική αλλαγή με πρόβλημα στον δικέφαλο ο Μπράβο), με τον Πανιώνιο να πατάει καλύτερα αλλά (απόντος και του Μήτρογλου) όχι στην αντίπαλη περιοχή. Η πτώση στην απόδοση του Ολυμπιακού καθρεφτίστηκε στο συννεφιασμένο πρόσωπο του Βαλβέρδε. Βιάστηκε ο Βάσκος, μιας και λίγο αργότερα, μετά από κάθετη μεταβίβαση του Ριέρα και άψογο τελείωμα του Μιραλάς, έγινε το 1-0 στο 43ο λεπτό και πήγε σαφώς πιο ήρεμος στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα όμως του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός ήταν και πάλι υποτονικός. Έπρεπε να έρθει ένα απευθείας φάουλ του Ριέρα (λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού) το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Μάχο, για να… ξυπνήσουν στη Νέα Σμύρνη. Τα ηνία πέρασαν ξανά στον Πανιώνιο, ο οποίος με αρκετή δόση τύχης, έφερε το ματς στα ίσια στο 68’. Μετά από μια -φαινομενικά ακίνδυνη- βαθιά μπαλιά (φαίνεται να υπάρχει οφσάιντ), την αργή αντίδραση του Μοντέστο και την κακή απομάκρυνση του Γάλλου με την μπάλα να χτυπά στον Σβέρκος και μετά να καταλήγει στα δίχτυα της εστία του Πάρντο, διαμορφώθηκε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει (η κεφαλιά του Ντουντού απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Κοντοέ) ωστόσο η αποβολή του Ριέρα για χτύπημα εκτός φάσης στον αμυντικό των γηπεδούχων που νωρίτερα έσωσε από σίγουρο γκολ την ομάδα του, δεν του άφησε πολλά περιθώρια να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Κβιρκβέλια, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (46' Σβέρκος), Σάμαρης (83' Αναστασόπουλος), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν (88' Κούκετς)
Στον πάγκο έμειναν οι: Πρελ, Βαρό, Κολοβός, Σαλαλί.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο (36' λ. τρ. Χολέμπας), Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (83' Ρόμενταλ), Φουστέρ, Ντουντού, Ριέρα, Μιραλάς, Τζεμπούρ (66' Μοϊσές).
Στον πάγκο έμειναν οι: Νικοπολίδης, Ζαϊρί, Ποτουρίδης

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νιας), Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Πηγή: Sday.gr

Γιώργος Βαρβιτσιώτης

Περισσότερα

Νίκη...πλέι οφ!


Νίκη για πλέι οφ πήρε η ΑΕΚ απέναντι στον Εργοτέλη, επικρατώντας των Κρητικών με 3-2 στο Παγκρήτιο. Η "Ένωση" προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Μπλάνκο και Μπερνς, ενώ οι Κρητικοί μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεάλ. Ο Γεωργέας έκανε το 3-1 και ο Φραγκουλάκης διαμόρφωσε το τελικό 2-3 με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Κόκκινη πήρε ο Μανωλάς στο 58'.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο(78΄Γιαλούσης), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Ορφανός (53' Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (53' Λεάλ)

Στον πάγκο: Αθανασίου, Κυριακίδης, Σαρρής, Αλεξόπουλος

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Ματέος, Λαγός, Γκερέιρο (66' Ντιόπ), Μπερνς(86΄ Μίτσελ), Μπλάνκο (73' Μπαχά)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Λεονάρντο, Αργυρίου, Έντερ, Ντιόπ,

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

ΠΑΟΚ-Καβάλα 0-2

Μεγάλη νίκη σημείωσε η Καβάλα, η οποία επικράτησε στην “Τούμπα” του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι “Αργοναύτες” με το ..διπλό αυτό, έθεσαν γερά τις βάσεις για μια θέση στα πλέι-οφ και συγχρόνως την έξοδό τους στην Ευρώπη!

Τα τέρματα της ομάδας του Χένρικ Κάσπερτσακ σημείωσαν οι Νικουλαέ (37’) και Ρίος (60’). Ο “Δικέφαλος του Βορρά” διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Ελ Ζαρ, λίγο πριν δεχτεί το πρώτο τέρμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι ξεκίνησε με δέκα λεπτά περίπου καθυστέρηση, καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκαν για την φυλάκιση των ομοϊδεατών τους, κρατώντας κι ένα μεγάλο πανό, το οποίο ανέφερε: «Λευτεριά στα πέντε αδέρφια μας».

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Ελ Ζαρ (46' Ίβιτς), Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (65' Λίνο), Τσουκαλάς (65' Αθανασιάδης), Έττο

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουτσιανικούλης, Σαβίνι, Αρίας

Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πέρτζελ, Ρίος, Νικουλάε, Καρντόσο (30' Ντικρόκ), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ντιε, Ονουάτσι (91' Σιόντης), Αμπντούν

Στον πάγκο: Βαγέχο, Περεϊρίνια, Ογκμπέτσε, Θεοδωρέλλης, Γιάννου

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκαγκάς (Λάρισας), Τρύφων (Δράμας)
Γήπεδο: «Τούμπα»

Αστέρας Τρίπολης- Πανσερραϊκός¨1-0

Σημαντική νίκη πήρε ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Πανσερραϊκό με το σκορ να στάματα στο φτωχό 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 19’, μιας και ο Ροτζέριο ευστόχησε στο πέναλτι που υπέπεσε ο Άμο.

Στο 77' ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι σ' ένα μαρκάρισμα του Καρέρα στον Λεοζίνιο, ο «παθών» ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε και κράτησε τη νίκη «χρυσάφι» για την ομάδα του.

Πανσερραϊκός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Φερνάντεζ, Αλβάρεζ, Άμο, Γεωργιάδης (53' Σουμπίνιο), Παπάζογλου, Κις (70' Τριανταφύλλου), Μαγουενέ (61' Ανάκογλου), Μπέλιτς, Νταλέ, Λεοζίνιο, Πάρκερ

Στον πάγκο οι: Ράντναμ, Κέρλα, Σίντιτς, Κάστρο

Αστ. Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα (88' Τσαμπούρης), Ροτζέριο (74' Κερ), Αρσενίεβιτς (64' Ουντότζι), Παπάζογλου

Στον πάγκο οι: Ντεγκρά, Φορτούνης, Φρανκού, Ορόθκο

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
ς το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε μέσα σε μικροεντάσεις και χωρίς να αλλάξει κάτι.

Λάρισα-Άρης 2-2

Λάρισα και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι τελικά 2-2 στο «AEL FC ARENA» σ’ ένα συγκλονιστικό ματς και έχασαν έδαφος στη βαθμολογία, ο μεν Άρης για την είσοδο στα πλέι οφ και η δε Λάρισα για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Οι Κουζέν και Ρομέου (94’) πέτυχαν τα τέρματα για τους γηπεδούχους, Περέιρα και Μπομπαντίγια (89’) οι σκόρερ του Άρη. Έξι βαθμούς μακριά από τη σωτηρία έμεινε η ΑΕΛ και πέντε από τα πλέι οφ ο Άρης.

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελλίσης (79' Ρέντζας), Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακάρι (32΄Ιγκλέσιας), Μετίν (72΄Κούλιτς), Πανκράτ, Ρομέου, Τσιμπάμπα

Στον πάγκο: Αμπάρης, Ρέντζας, Κολοβέτσιος, Πλιάγκας, Κόζακ

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο (62΄Κασναφέρης), Τσέζαρεκ, Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (80' Καστίγιο), Παπαζαχαρίας, Μπομπαντίγια, Λαζαρίδης, Περέιρα (90' Πρίττας), Βαγγέλη

Στον πάγκο: Μπαρέρο, Οριόλ, Τόχα, Πρίττας, Καστίγιο, Σάκατα

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Πηγή: Sportsview.gr

Γιώργος Βαρβιτσιώτης

Περισσότερα

Έμειναν στα λόγια!


Στις πράξεις διαμαρτυρίας έμεινε ο Παναθηναϊκός αφού μέσα στο γήπεδο έμεινε άπραγος με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να αποσπάσει την ισοπαλία και να του μείνει μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί αν κάποιος δικαιούταν την νίκη αυτός ήταν ο Ατρόμητος.

Ο Πάο μπήκε δυνατά αλλά το Αστέρι ήταν αυτό που άνοιξε το σκορ με τον Μπρίτο στο 32ʼ. Ο Βραζιλιανός βγήκε στην πλάτη της άμυνας και κρέμασε τον Τζόρβα κάνοντας το 0-1.

Στο άμεσος επόμενο λεπτό ο Γκοβού έπειτα από λάθος του Ολιβέιρα πλάσαρε σωστά των Μιχαηλίδη κάνοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να έχει τον έλεγχο και να χάνει δυο καλές στιγμές που μπορούσαν να του δώσουν την νίκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Καραγκούνης (78΄ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Νίνης (73' Μαρίνος), Γκοβού (84΄Πετρόπουλος), Σισέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Πλεσί, Μαρίνος,Μαυρίας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπρίτο (64' Καμαρά), Μπαζίνσκι, Σκόνδρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Ολιβέιρα, Τάτος (84΄ Μελισσάς), Καραγκούνης (69' Καραλής), Σαγκανόφσκι

Στον πάγκο έμειναν οι: Ιτάνζ, Αναστασάκος, Αθανασίου, Δάρλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μπιτσίδης (Θράκης)


ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 1-3

Σαν οδοστρωτήρας πέρασε από το νησί τον Φαιάκων ο Ολυμπιακός βόλου με σκορ 1-3. Σε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος για αυτούς, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 3 γκολ.

Στο 4ʼ ο Σολάκης έπειτα από κόρνερ του Ουμπίντες με κεφαλιά έκανε το 0-1.Ο ίδιος παίκτης στο 23ʼ έπειτα από ωραίο συνδυασμό Μόνχε και Μπρέσκα κάνει το 0-2.Το 0-3 έγινε στο 27 από τον Μπρέσκα με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή.Το μόνο που κατάφερε η Κέρκυρα ήταν να μύωση με κεφαλιά του Καλαντζή στο 50ʼΜε αυτό τον τρόπο το ντεμπούτο του Μάκη Κατσαβάκη κρίνετε επιτυχημένο.

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Γκουστάβο, Στολτίδης, Καλαντζής, Φλαβίνιο (73΄Τσίγκας), Ρίκκα (46΄Γιάντσης), Γραμμόζης, Μαζνόφ

Στον πάγκο: Σιαράβας, Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Χαμπλ, Μακρής

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Ζαραδούκας Μητρόπουλος, Καπετάνος, Ουμπίντες, Μπρέσκα (55΄Ρόκας), Μόνχε (80' Ακόστα), Σολάκης (67΄Μαρτίν)

Στον πάγκο: Ρόκα, Νέμεθ, Γκότοβος, Μπερτόλντι



Ηρακλής-Ξάνθη 1-1

Μόλις στο 3ʼ ο Καζάκης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στην απέναντι γωνιά για την Ξάνθη. Με το προβάδισμα πλέον στα πόδια τους οι Ακρίτες κλειστήκαν πίσω για να κρατήσουν στο σκορ.

Με τον Γκσπούρνινγκ σε μεγάλη μέρα τα κατάφερναν καλά μέχρι το 58ʼ οπού ο Φλίσκας άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Ηρακλής πίεσε περισσότερο μετά την αποβολή και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ντάνι στο 93ʼ. Ο Πορτογάλος έδωσε ένα πολύ σημαντικο βαθμό στον Γηραιό ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε αγώνας.

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής (70' Καϊτά), Χοσέμι, Αραμπατζής (64' Μαχοπ), Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (81' Ρόμπλες), Γκαρσία, Μάρα, Ζερκά, Επαλέ

Στον πάγκο: Μπαντής, Κανακούδης, Στάμου, Βουτσιάς,

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Αντεφέμι (58' Βάλλας), Πίντο, Κωστούλας, Μπόατενγκ, Πόι, Καζάκης, Φλίσκας, Στιούαρτ, Κατόνγκο (64' Κιντάνα)

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Σουάνης, Μπέρτος, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Αργυρός (Αθηνών)

Γήπεδο: «Καυτανζόγλειο».


Γιώργος Βαρβιτσιώτης

Περισσότερα

"Υπερβολικός ο Σισέ"!


Υπερβολική χαρακτηρίζεται από τον Ολυμπιακό η απόφαση του Τζιμπρίλ Σισέ να μηνύσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως όποια διαφορά υπάρχει θα πρέπει να επιλύεται εντός συνόρων και όχι η χώρα να εκτίθεται στο εξωτερικό.

Οι Πειραιώτες τονίζουν πως ορισμένα σημεία της μήνυσης του επιθετικού του Παναθηναϊκού προς των πρόεδρο του Ολυμπιακού δεν είναι αληθή επικαλούμενοι το βίντεο του αγώνα.

«Δηλαδή έπρεπε και ο Μιραλάς να κάνει μήνυση στον Ζαγοράκη που πήγε να χάσει το μάτι του στην Τούμπα και μάλιστα σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών; Έπρεπε να στείλει και φάκελο στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ; Και κάθε ποδοσφαιριστής να κάνει μήνυση στον πρόεδρο της αντίπαλης ομάδας; Έπρεπε εμείς πέρυσι να στείλουμε φάκελο στη ΦΙΦΑ για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ όταν έφτασε η αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται εδώ, στο εσωτερικό και όχι να εκθέτουμε τη χώρα διεθνώς. Υπάρχουν προβλήματα και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Κι αυτό λέει και ο Μαρινάκης. Να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε λύσεις» λεγόταν από την πλευρά της ομάδας.

Γιώργος Βαρβιτσιώτης
Περισσότερα

Σφυρίχτρα και σημαιάκια στο "ράφι"!


Την απόφαση να μην ξαναπιάσουν σφυρίχτρα στα χέρια τους και σημαιάκι αντίστοιχα για την τρέχουσα σαιζόν οι διαιτητές του ντέρμπι πήρε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ αναφέρεται ότι η απόφαση για δημοσιοποίηση της ποινής πάρθηκε εξαιτίας «της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο».

Η ποινή αναφέρεται στον διαιτητή της αναμέτρησης, Δημήτρη Καλόπουλο, στους βοηθούς, Δημήτρη Σαραϊδάρη, Σπυρίδωνα Τρύφωνα και τον παρατηρητή διαιτησίας, Δημήτρη Νταμπώση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν τιμωρείται ο τέταρτος διαιτητής, Αλέξανδρος Αρετόπουλος, στον οποίο δεν καταλογίζονται ευθύνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ύστερα από συνάντηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ και της ΔΑΔ/ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, έπειτα από την εκπλήρωση διεθνών υποχρεώσεων των κυρίων Μπριάκου (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Champions League Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης), Βασάρα (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Europa League Βιγιαρεάλ-Νάπολι), από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώνονται τα εξής:

Όλοι οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο (φίλαθλοι, παράγοντες, ομάδες κ.λπ.) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική διαιτησία λειτουργεί σύμφωνα με την Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA, την οποία έχει αποδεχθεί και συνυπογράψει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκδίδοντας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Κανονισμό Διαιτησίας.

Μέχρι σήμερα η ΚΕΔ/ΕΠΟ τηρώντας τις αντίστοιχες οδηγίες και την εφαρμοζόμενη πρακτική της UEFA δεν δημοσιοποίησε ποινές διαιτητών για αγωνιστικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Όμως η ΚΕΔ/ΕΠΟ. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα (video αγώνα, Φύλλο Αγώνα, έκθεση παρατηρητή αγώνα και διαιτησίας κ.λπ.) του αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΟ (Σάββατο 19.2.2011), επιβάλλει στους αξιωματούχους της διαιτησίας του αγώνα, τις δέουσες ποινές για κάθε αγωνιστικό παράπτωμά τους και λόγω της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο, ανακοινώνει κατ’ ελάχιστον τη μη χρησιμοποίηση τους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου».

Γιώργος Βαρβιτσιώτης
Περισσότερα