Ο Πάνος Μπεθάνης μεγαλομέτοχος της "Μπάρτσα"


Η κατηγορία στην οποία θα συμμετέχει την επόμενη σαιζόν η Κόρινθος δεν ακόμα είναι ακόμα γνωστή, το μέλλον της διοικητικά όπως όλα δείχνουν είναι γνωστό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας, ο επιχειρηματίας Πάνος Μπεθάνης που δραστηριοποιείται στην Βοστόνη των Η.Π.Α. είναι πλέον απο σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κορίνθου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπεθάνης διευκρίνησε ότι από σήμερα θα στηρίξει οικονομικά και ηθικά την ΠΑΕ ΠΑΣ Κόρινθος, «ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, με σκοπό την δημιουργία μιας ομάδας αντάξιας της ιστορίας και της διαδρομής της στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Στο μεταξύ, την προσεχή Δευτέρα, 1 Αυγούστου και ώρα 6:00 μ.μ. αρχίζει η προετοιμασία της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου. Στο Δ.Σ. του συλλόγου προστέθηκε ακόμα ο Δ. Καρακωσταντής, ο οποίος θα πάρει θέση στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας.

Περισσότερα

Στα "ερυθρόλευκα" ο Δημήτρης Βελέντζας


Μετά τον Κώστα Βελέντζα και ο Δημήτρης θα ντυθεί στα "ερυθρόλευκα" απο τη νέα σαιζόν, καθως θα αγωνίζεται στον Πέλοπα Κιάτου.

Ο νεαρός αμυντικός έμεινε ελεύθερος απο την Ελλάς Βέλου, στην οποία προπονητής είναι πλέον ο πατέρας του Χρήστος Βελέντζας, και έτσι αποφάσισε να παίξει δίπλα στον ανηψιό του (και όχι ξαδερφό του για όσους δεν ξέρουν), "μετακομίζοντας" στο Κιάτο.

Παράλληλα το ΣΦΗΑΚSPORTS θα ήθελε να ευχηθεί βίο ανθόσπαρτο στον Δημήτρη Βελέντζα , αφού σε λίγες μέρες παντρεύεται την αγαπημένη του και καλή επιτυχία στην ποδοσφαιρική του καριέρα αλλά και στην επαγγελαμτική.
Ο ίδιος βέβαια γνωρίζει καλύτερα από όλους πόσο δύσκολη χρονιά θα είναι η ερχόμενη με την φανέλα του Πέλοπα να "ζυγίζει" λίγα κιλά παραπάνω.
Περισσότερα

Στην αγάπη δεν "κολλάει" το χρήμα


Βρίσκομαι σπίτι μέσα στα "μαύρα" μεσάνυχτα και γράφω αυτό το κείμενο. Μην ρωτήσετε γιατί, δεν ξέρω!Απλά ήθελα να το γράψω και μέσα από αυτό να εκφράσω κάποια παράπονα.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα είχα ένα κόλλημα, το ποδόσφαιρο. Αυτό που για κάποιους ήταν ένα χαζοπαίχνιδο όπου χαζοί άνθρωποι έτρεχαν πίσω απο μία μπάλα για μένα ήταν , είναι και θα είναι ένα άθλημα που κάνει τους ανθρώπους να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Τους κάνει να χαίρονται, να ξεχνιούνται , τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί , υπερήφανοι για τον εαυτό τους και φυσικά να είναι υγιείς στο σώμα τους. Πολλές φορές τους κάνει και να πονούν, είτε ψυχικά , είτε σωματικά. Καλή ώρα δηλαδή σαν κι εμένα. Είμαι δύο μέρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι βγαίνοντας μόνο για να πάω σε γιατρούς προκειμένου να περιθάλψω το κατεστραμμένο μου γόνατο.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρώτα από όλα γιατί έχω ένα "ξερό" κεφάλι και δεύτερον γιατί έχω μια αγάπη που δεν κόβεται για τίποτα. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Το έχω χτυπήσει αυτό το ρημάδι το πόδι πολλές φορές και μάλιστα στο ίδιο σημείο, αλλά αυτό το τελευταίο ήταν η χαριστική βολή. Το χειρουργείο μάλλον είναι αναπόφευκτο αυτή τη φορά. Και όλα αυτά γιατί; Μήπως έχω κανένα όφελος από το να παίζω μπάλα; Οικονομικό σίγουρα όχι, αλλά ψυχολογικό έχω σίγουρα και το κόλλημα είναι τόσο μεγάλο που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξανακουμπήσω μπάλα.

Τώρα βέβαια θα μου πει κάποιος: "γιατί μας τα λες όλα αυτά;" Υπάρχει λόγος και για μένα είναι πολυ σοβαρός! Είπαμε οτι το ποδόσφαιρο για κάποιους είναι ένα χαζό άθλημα και για κάποιους άλλους τρόπος έκφρασης συναισθημάτων. Γιά κάποιους άλλους όμως είναι μια καλή "μπίζνα" για να βγάλουν λεφτά. Φυσικά εδώ ερχόμαστε στην επικαιρότητα και σε αυτό το σημείο μάλλον πρέπει να εκφραστώ πιό απλά.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι άνθρωποι και πολύ περισσότερο νέοι σε ηλικία που αγαπούν το ποδόσφαιρο είτε να το βλέπουν , είτε να παίζουν. Αγαπούν τις ομάδες που υποστηρίζουν και χαίρονται όταν αυτές κερδίζουν παίζοντας παράλληλα και ωραίο ποδόσφαιρο. Τι γίνεται όμως όταν έρθει μια μέρα και ανακαλύψουν οτι όλο αυτό που βλέπουν και λατρεύουν είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ; Ποιά θα είναι τα συναισθήματά τους τότε; Τα πάντα θα αντιστραφούν και θα μισήσουν τον βασιλιά των σπορ και το άθλημα που έχει κάνει λαούς και κοινωνίες να έρθουν πιο κοντά.

Τα παράπονά μου λοιπόν είναι τα εξής: Γιατί αυτοί οι "κάποιοι" "παίζουν" με τα συναισθήματα ανθρώπων και τα εκμεταλλεύονται προκειμένου να πλουτίσουν καταστρέφοντας παράλληλα και θεσμούς που έχουν γίνει πλέον αντικείμενα λατρείας; Γιατί στον αθλητισμό γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση χρημάτων και πλούσιοι πάλι είναι οι ίδιοι και ίδιοι και σε χώρες όπου έχουν βγει μεγάλα ταλέντα υπάρχει πείνα και φτώχεια;

Ξέρω πως δεν θα πάρω ποτέ απάντηση για άλλα πιο σοβαρά θέματα ποτέ στην ζωή μου και φυσικά δεν περιμένω και για τα προαναφερθέντα, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι θέλουν να εκφράσουν τα παράπονά τους έτσι , για χάρη γούστου , να τα βγάλουν από μέσα τους , να τα μοιραστούν με συνανθρώπους. Αυτό έκανα και 'γω σήμερα! Σας ευχαριστώ πολύ!

Γιώργος Βαρβιτσιώτης
Περισσότερα

Απολογούνται Κόρινθος και Τρίκαλα


Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και Football League 2 θα απολογηθούν Τρίκαλα και Κόρινθος, με την πρώτη ΠΑΕ να κατηγορείται για πλαστή εγγυητική τραπέζης και τη δεύτερη για πλαστογραφία.

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία την Τετάρτη 13-7-2011 και ώρα 12.00 ,τις παρακάτω ΠΑΕ/ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα:
Την ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ και τους Ν. ΓΑΛΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ (Πρόεδρος), Ε. ΠΛΕΞΙΔΑ (Μεγαλομέτοχος) διότι στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011 προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE προσκόμισαν στην αρμόδια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού( Ε.Ε.Α) την με ημερομηνία 2.9.2010 πλαστή καθ’ ολοκληρίαν εγγυητική επιστολή της τράπεζας PROBANK A.E. υποκαταστήματος Τρικάλων 035 και έτσι οι μεν δύο πρώτοι διέπραξαν το πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα της πλαστογραφίας με χρήση, ο δε τρίτος από αυτούς με πρόθεση προκάλεσε στους δύο πρώτους την απόφαση να τελέσουν το παραπάνω πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 20 του Πειθαρχικού Κώδικα σε συνδυασμό με τα άρθρα 77 εδ. α § 3 του Ν. 2725/1999 , όπως τα άρθρα αυτά ισχύουν μετά από την τροποποίηση με τα άρθρα 23 και 24 Ν. 3057/2000 και άρθρο 216 § 1, 2 του Ποινικού Κώδικα.
Το ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και τον Σ. ΜΑΥΡΝΑΣΙΟ (Πρόεδρος), για τα πειθαρχικά παραπτώματα α. της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση που φέρεται να διαπράχθηκε από αυτούς στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 και β. της δυσφημίσεως του ποδοσφαίρου κατ’ εξακολούθηση που φέρεται να τελέστηκε στην Κόρινθο και σε άλλους τόπους όπου η τελευταία από αυτούς κατά το χρονικό διάστημα από 21-2-2011 μέχρι λήξεως και διανυθείσης αγωνιστικής περιόδου όπως τα πειθαρχικά παραπτώματα προκύπτουν από την κοινοποιηθείσα με την υπ’ αριθμ. 667/2011 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ και την υπ' αριθμ. 39/2011 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Εφέσεων της ΕΠΟ. Επί παραβάσει των άρθρων 1,2,3,4,5,6, 20 και 26 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2γ του παραρτήματος α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ και 18, 34 του ΚΑΠ».



Σηκώνει "μανίκια" ο Τόγιας

Την Τρίτη (11/7) αναμένεται να ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Κορίνθου.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου του Ισθμού επιθυμεί να απαρτιστεί η ομάδα από γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Άλλωστε κάτι τέτοιο φάνηκε και από την επιλογή του Κορίνθιου Γιώργου Τόγια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Έτσι, στο ίδιο «μοτίβο» αναμένεται να κινηθούν και οι μεταγραφικές επιλογές της Κορίνθου, ανεξαρτήτως από τις τυχόν κυρώσεις που πιθανότατα να υποστεί ο σύλλογος από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, αναφορικά με την εμπλοκή του στο θέμα με τις πλάστες ενημερότητες.
Περισσότερα

Έρχεται και ο Καρυώτης


Την επισύναψη συνεργασίας με τον γυμναστή Γιώργο Καρυώτη, που θα είναι και ο άμεσος συνεργάτης του τεχνικού Γιώργου Τόγια, ανακοίνωσε η Κόρινθος.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΤΑΠ της Κορίνθου:

«Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τον προπονητή κ. Γ. Τόγια η Διοίκηση της ΠΑΕ ανακοινώνει την συνεργασία με τον γυμναστή κ. Καρυώτη Γ. ο οποίος θα είναι άμεσος συνεργάτης του κ. Τόγια και παράλληλα θα είναι επικεφαλής και υπεύθυνος των ακαδημιών του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006.

Συστήθηκε επιτροπή μεταγραφών που την αποτελούν ο πρόεδρος κ. Μαυρονάσιος Σ, ο ταμίας κ. Πιέτρης Χ. και οι προπονητές κ. Τόγιας και κ. Καρυώτης. Στο προσεχές συμβούλιο θα ανακοινωθούν τα άτομα που θα πλαισιώνουν το προπονητικό τιμ, σε επίπεδο της καλύτερης λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος».


Παράλληλα απορρίφθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο η αίτηση της Κορίνθου να μειωθεί ή να διαγράφει το πρόστιμο, λόγω της παρατυπίας που διαπιστώθηκε στην… υπόθεση με την ανάκληση των δελτίων.

Η εν λόγω απόφαση των αρμοδίων οργάνων έφερε απογοήτευση στο στρατόπεδο της ομάδας του Ισθμού, καθώς οι άνθρωποι του συλλόγου ήλπιζαν πως τουλάχιστον θα υπάρξει κάποια μείωση στο πρόστιμο.

Έτσι, όπως είναι λογικό, αυτό το θέμα έχει… φρενάρει τις εξελίξεις σε όλα τα αγωνιστικά θέματα.
Περισσότερα

Ο Τόγιας ανέλαβε την "Μπάρτσα"


Το άλλωτε μεγάλο "αστέρι" που τίμησε την φανέλα της Κορίνθου αλλά και του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο Γιώργος Τόγιας, θα είναι ο νέος προπονητής της Κορίνθου σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Μαυρονάσιου:

Για την πρόσληψη του Γιώργου Τόγια: «Είμαι θιασώτης των Κορίνθιων τεχνικών και αυτό έχει αποδειχθεί με την επιλογή του Νίκου Κουρμπανά αλλά και τη συμφωνία που είχα κάνει με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα. Ωστόσο, ο κ. Τζαναβάρας προέβαλλε την τελευταία στιγμή αντιρρήσεις και μου ζήτησε λίγο χρόνο για να απαντήσει αλλά εγώ δεν μπορούσα να περιμένω. Ετσι, στράφηκα στη λύση του Γιώργου Τόγια που είναι ό,τι καλύτερο γιατί έχει μεγάλη διαδρομή στην Κόρινθο, τον Ολυμπιακό και επιτυχημένη πορεία τα τελευταία χρόνια στον Πανηλειακό. Συμφωνήσαμε μαζί με μια κουβέντα, σε χρόνο ρεκόρ και από τη Δευτέρα θα έρθει για να πιάσει δουλειά».

Για τη μετατροπή της ομάδας σε ΠΑΕ: Ο κ. Μαυρονάσιος ανακοίνωσε ότι από τις 17/5 η ομάδα έχει μετατραπεί κι επίσημα από ΤΑΠ σε ΠΑΕ και ο λόγος περνάει πλέον στους μετόχους που οφείλουν βάσει καταστατικού εντός τεσσάρων μηνών να ορίσουν γενική συνέλευση. Μάλιστα, προανήγγειλε την αποχώρηση του από την προεδρία ενώ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα παραχωρείται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο. «Μόλις οριστεί η νέα διοίκηση από τη Γ.Σ θα αποχωρήσω και από την προεδρία και θα δώσω τη θέση μου σε όποιον επιλέξουν οι μέτοχοι. Επειδή η ομάδα έχει πολλές υποχρεώσεις με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων η ομάδα παραχωρείται δωρεάν, δεν πωλείται αν υπάρξει κάποιος σοβαρός ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας γιατί πιστεύουμε ότι δεν είμαστε αναντικατάστατοι και μπορεί κάποιος να διαχειριστεί καλύτερα την ομάδα από εμάς». Μέχρι να οριστεί η Γ.Σ. ορίστηκε πενταμελής διοικούσα επιτροπή που απαρτίζεται από τον Σωτήρη Μαυρονάσιο ως πρόεδρο και τους Παναγιώτη Στυλιανίδη (αντιπρόεδρος), Αθανάσιο Γεώργαρη (μέλος), Μάριο Σταματάκη (γενικό γραμματέα) και Χρήστο Πιέτρη (ταμία).

Για το πενταετές πλάνο που θα τεθεί και τις ακαδημίες: «Σκοπός μας είναι μέσα από ένα πλάνο πενταετίας να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα την απαρτίζουν γηγενείς παίκτες, το κόστολογιο των οποίων θα είναι πάρα πολύ μικρό για να χαμηλώσουμε το μπάτζετ. Στο πλαίσιο αυτό, επισημοποιούμε τη συνεργασία με την Κόρινθο 2006 και θα αξιοποιήσουμε το γήπεδο του Συνοικισμού που είναι περιουσιακό μας στοιχείο. Η Κόρινθος 2006 παίζει στη β' κατηγορία (σ.σ. το παρών στη συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος της Αντώνης Λόντρας) και θα παίζουν εκεί παίκτες μέχρι 20 ετών. Οσοι είναι ικανοί θα μεταπηδούν στην Κόρινθο ενώ οι υπόλοιποι θα παραχωρούνται δανεικοί στις ομάδες της ευρύτερης περιοχής. Φέτος, τα έσοδα μας ήταν 196.000 ευρώ και το έξοδα 545.000 ευρώ και τα χρήματα βρέθηκαν από το Δ.Σ. Οι οφειλές που πρέπει να τακτοποιηθούν για να μπορέσει η ομάδα να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα είναι 200.000 ευρώ».

Για την εμπλοκή της ομάδας στην υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες: «Πιστεύουμε ότι θα μείνει η ομάδα στη Γ' Εθνική. Εχουμε όλο το νομικό επιτελείο και ευελπιστούμε ότι θα μείνουμε».


Προπονητής πλέον και πρόεδρος της Κορίνθου τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα φτιάχνοντας ένα πλάνο για την νέα "Μπάρτσα", ενώ συμφώνησαν πως όποιες και αν είναι οι συνέπειες για τις πλαστές ενημερότητες άπαντες στην ομάδα θα "παλέψουν" για το καλύτερο.


Who is who

Γιώργος Τόγιας

Ο Γιώργος Τόγιας (γεν. 12 Ιανουαρίου 1960) είναι Έλληνας παλαίμαχος αμυντικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική από τη δεκαετία του ’70 ως τη δεκαετία του ’90. Ήταν ψηλός και εύσωμος. Συχνά σκόραρε με κεφαλιά. Στη συνέχεια εργάστηκε ως προπονητής σε ομάδες μικρών κατηγοριών. Τη σεζόν 2010-11 ξεκίνησε ως προπονητής στον Τηλυκράτη Λευκάδας, ομάδα Δ΄ Εθνικής και στην συνέχεια επέστρεψε στον Πανηλειακό, όπου ήταν και την προηγούμενη σεζόν προπονητής.

Ο Γιώργος Τόγιας ξεκίνησε στην Κόρινθο, με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Α΄ Εθνική στις 30 Σεπτεμβρίου 1979 σε ηλικία 19 ετών. Το 1981 πήγε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα στις 6,5 σεζόν που αγωνίστηκε. Στη συνέχεια έπαιξε δύο χρόνια στον Πανιώνιο, με τον οποίο αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 1989.
Τον Ιανουάριο 1990 πήρε μεταγραφή για το Λεβαδειακό, όπου αγωνίστηκε δύο σεζόν και το 1991-92 επανήλθε στον Πανιώνιο, όπου έκλεισε την καριέρα του.

Καριέρα

Χρονιές Σύλλογος Συμμετοχές Γκολ
1979 ως 1981 Κόρινθος 64 14
1981 ως Δεκ. 1987 Ολυμπιακός Π. 110 12
Ιαν. 1988 ως Δεκ. 1989 Πανιώνιος 43 5
Ιαν. 1989 ως 1991 Λεβαδειακός 46 6
1991-92 Πανιώνιος 23 0
1992-93 Πανιώνιος Β΄ Εθνική
1993-94 Πανιώνιος 28 1
1994-95 Πανιώνιος 23 1



Τίτλοι-Διακρίσεις

Πρωταθλήματα Ελλάδος (3): 1982, 1983 και 1987 .
Κύπελλα Ελλάδος (φιναλίστ): 1986, 1989.
Περισσότερα

Διάψευση από Κόρινθο


Τα σενάρια που ήθελαν την διοίκηση να έχει συμφωνήσει με διάφορους προπονητές για την τεχνική ηγεσία της ομάδας διέψευσε η Κόρινθος.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου του Ισθμού αποφάσισαν να δώσουν τέλος στα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με τεχνικούς και έτσι προχώρησαν σε επίσημη ανακοίνωση.

«Το ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ διαψεύδει τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις που αφορούν συζητήσεις και συμφωνίες με επίδοξους προπονητές. Η Διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ δεν έχει συμφωνήσει με κανέναν προπονητή. Περισσότερα στις αυριανές ανακοινώσεις», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Περισσότερα

Επιστρέφει "σπίτι" του ο "Killer"


Η πιο σημαντική μεταγραφή για την φετινή σαιζόν έγινε πραγματικότητα για τον Πέλοπα Κιάτου. Ο Κώστας Βελέντζας επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του, σε αυτήν που τον ανέδειξε, σε αυτή που αγωνίστηκε για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Ο 30χρονος αμυντικός επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα μετά από δύο χρόνια, απορρίπτοντας προτάσεις από άλλες ομάδες της Α' Κατηγορίας δείχνοντας πως το οικονομικό δεν ήταν αυτό που τον απασχολούσε περισσότερο. Η επιλογή του λοιπόν ήταν καθαρά για συναισθηματικούς λόγους.

Θυμίζουμε πως ο Κ. Βελέντζας ήταν πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με την Ελλάς Βέλου, αλλά τελικά είδαμε πως η αγάπες δεν κρύβονται.
Περισσότερα