Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη δοκιμή από Σάντος

Την Παρασκευή η Εθνική Ελλάδας ξεκινά τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Euro 2012 και ο Φερνάντο Σάντος, στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης, έκανε την πρώτη του δοκιμή για την βασική ενδεκάδα που θα παρατάξει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Προπονήθηκαν Σαμαράς και Πετρόπουλος.

Η αρχική σκέψη του Πορτογάλου τεχνικού, έτσι όπως αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο, σε σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο, είναι:

Κάτω από τα δοκάρια, όπως όλα δείχνουν, προβάδισμα έχει ο Μιχάλης Σηφάκης, έπειτα από την πολύ καλή του εμφάνιση στο φιλικό κόντρα στην Σερβία. Αριστερά, στην άμυνα, ο Σάντος δοκίμασε τον Σπυρόπουλο, ενώ δεξιά έβαλε τον Βύντρα.

Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Παπασταθόπουλος και Α. Παπαδόπουλος. Μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Κατσουράνης.

Στο δεξί άκρο του ρόμβου, στον άξονα, έπαιξε ο Τοροσίδης, στο αριστερό ο Καραγκούνης και μπροστά τους, πίσω από τους επιθετικούς, έπαιξε στην προπόνηση ο Γιώργος Σαμαράς. Το επιθετικό «δίδυμο» αποτελούνταν από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τον Φάνη Γκέκα.

Από την πρώτη δοκιμή του Φερνάντο Σάντος, αυτό που παρατηρείται είναι η χρησιμοποίηση του Γιώργου Σαμαρά σε θέση πίσω από τους επιθετικούς, εκεί που -θεωρητικά- αγωνίζεται ο Σωτήρης Νίνης.

Στα υπόλοιπα της προπόνησης, ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού, Αντώνης Πετρόπουλος, ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στους προσαγωγούς και έβγαλε κανονικά ολόκληρο το πρόγραμμα, όπως και ο Γιώργος Σαμαράς που ένιωθε ενοχλήσεις στη γάμπα, από χτύπημα που είχε δεχθεί.

• Η αυριανή προπόνηση της Εθνικής θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μετά το τέλος της ο Φερνάντο Σάντος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα με τη Γεωργία.

Η αποστολή της Εθνικής

Τερματοφύλακες: Τζόρβας, Σηφάκης, Μιχαηλίδης

Αμυντικοί: Βύντρα, Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας

Μέσοι: Κατσουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Καφές, Κονέ

Επιθετικοί: Πετρόπουλος, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας


Πηγή : Sport-fm.gr