Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Και τώρα το Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα για το 2010 με τον καλύτερο τρόπο, επικρατώντας στην ΑΕΛ και αυξάνοντας στο +5 την διαφορά από τον "αιώνιο" και πλέον συγκεντρώνεται στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη (22/12, 17:30).

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, έχουν καθήκον να αφήσουν πίσω το ματς στην Λάρισα και το πρωτάθλημα και να αφοσιωθούν στον Αστέρα, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Ο Βαγγέλης Βλάχος και οι ποδοσφαιριστές τους θα παλέψουν για να πετύχουν το θαύμα και όπως καταλαβαίνετε, η αποστολή των "ερυθρολεύκων" μόνο εύκολη δεν θα είναι.


Για να ολοκληρώσουν λοιπόν καλά το 2010 οι Πειραιώτες και να κάνουν πραγματικά καλές γιορτές, θα πρέπει μετά το +5, να πάρουν και την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.

Ο αγώνας είναι μονός, εκτός αν οι δύο ομάδες αναδειχθούν ισόπαλες, οπότε και θα πάμε σε δεύτερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Εκεί φυσικά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του, όμως αυτό που σκέφτονται είναι να... καθαρίσουν την πρόκριση από το 2010.

Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί σοβαρότητα, πειθαρχία και καλή απόδοση από τους παίκτες του Ολυμπιακού, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον πάντα επικίνδυνο Αστέρα Τρίπολης. Και με την Ηλιούπολη, η πρόκριση δεν ήρθε εύκολα.

Σ' ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν την μίνι προετοιμασία τους για το ματς της Τρίπολης την Δευτέρα. Χρόνος για ξεκούραση από το ματς με την ΑΕΛ δεν υπάρχει, έστω κι αν οι παίκτες που έπαιξαν σ' όλο το ματς ή στην μεγαλύτερη διάρκεια, ακολούθησαν αποθεραπεία.

Οι τραυματίες Ρόμενταλ και Νέμεθ, συνέχισαν το πρόγραμμα θεραπεία και ατομικό στο γυμναστήριο και παραμένουν αμφίβολοι και για το ματς στην Αρκαδία.

Την Τρίτη θα ολοκληρωθεί η μίνι προετοιμασία, με προπόνηση που θα γίνει στις 17:00 και ακολούθως η αποστολή θα αναχωρήσει για την Τρίπολη.

*Δόθηκε σήμερα στους ποδοσφαιριστές, από την τεχνική ηγεσία, το πρόγραμμα προπόνησης που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών τους, προκειμένου να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση.


Sport24.gr