Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η "άλωση" του Ολίμπικο και τα κανόνια του Βενγκέρ!


Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 2-1

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Έμιρεϊτς», η Άρσεναλ έδειξε ότι δεν σηκώνει πολλά-πολλά, ανέτρεψε το σκορ και με τη νίκη 2-1, πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς στις 8 Μαρτίου.

Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να παραμείνουν για δεύτερη σερί χρονιά αήττητοι εντός έδρας κόντρα στους «μπλαουγκράνα», αφού και την περσινή σεζόν στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είχαν επιστρέψει στο σκορ από το εις βάρος τους 2-0, για να ολοκληρωθεί ισόπαλη (2-2) η αναμέτρηση στο Λονδίνο.

Νικητής στη «σκακιέρα» ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος με την είσοδο των Αρσάβιν και Μπέντνερ στο παιχνίδι, δικαιώθηκε απόλυτα για τις επιλογές του. Χάνει τη ρεβάνς ο Πικέ, που αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε το όριο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Στσέζνι, Κοσιελνί, Τζουρού, Κλισί, Εμπουέ, Σονγκ (68΄Αρσάβιν), Φάμπρεγκας, Γουίλσιρ, Νασρί, Γουόλκοτ (76΄Μπέντνερ), Φαν Πέρσι.

Στον πάγκο: Αλμούνια, Σκιλασί, Γκιμπς, Ντενίλσον, Ροσίτσκι

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πικέ, Αμπιντάλ, Άλβες, Μάξουελ, Πικέ, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια (68΄Κεϊτά).

Στον πάγκο: Πίντο, Μασεράνο, Μιλίτο, Αφελάι, Αντριάνο, Μπόγιαν.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Γήπεδο: «Emirates»

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ρόμα-Σαχτάρ 2-3

Μεγάλη νίκη επί της Ρόμα πανηγύρισε η Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Ολίμπικο», με σκορ 3-2 για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τέρματα σημείωσαν ο Περότα 28’ και Μενέζ 61’ για τους «τζιαλορόσι» και οι Ζάντζον 29’, Ντάγκλας 39’ και Λουίζ Αντριάνο στο 42’ για τους φιλοξενούμενους.

Η νίκη αυτή των Ουκρανών επί των Ρωμαίων, τους θέτει ως μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, καθώς στον επαναληπτικό του Ντόνετσκ θα πρέπει να ηττηθεί με διαφορά δύο τερμάτων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ντόνι, Μεξές, Βούτσινιτς, Τότι, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Ρίισε, Περότα, Μπουρδίσο, Κασέτι, Μενέζ

Στον πάγκο: Λόμποντ, Καστελίνι, Ζουάν, Μποριέλο, Γκρέκο, Σιμπλίσιο, Μπρίγκι

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσμαν, Ζάντσον, Λουίς Αντριάνο, Βίλιαν, Ντάγκλας Κόστα, Εμκιταριάν, Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Σρνα, Ρακίτσκι

Στον πάγκο: Κούτζάμοφ, Εντουάρντο, Στεπανένκο, Τεϊξέιρα, Ιστσένκο, Κιζόφ, Βίτσενετς

Γήπεδο: «Ολίμπικο»

Διαιτητής:
Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Πηγή: Sday.gr

Επιμέλεια : Γιώργος Βαρβιτσιώτης

e-mail: giorgos-metallica@hotmail.com