Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι νέοι είναι ωραίοι!


Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, κέρδισε την Μάλτα 3-1 στο «Καραϊσκάκη» και επέστρεψε στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2012. Δύο γκολ ο Φετφατζίδης και ένα ο Κ. Παπαδόπουλος στο ντεμπούτο του. Το βλέμμα των διεθνών μας και του Φερνάντο Σάντος στρέφεται πλέον στις 2 Σεπτεμβρίου και στο κρίσιμο εκτός έδρας ματς με το Ισραήλ.

Το παιχνίδι με την Μάλτα δεν αποτελεί κριτήριο για ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο η Εθνική μας, ακόμη και με έναν αντίπαλο μικρής δυναμικότητας παρουσίασε δύο πρόσωπα. Ένα σοβαρό και ένα υπερβολικά χαλαρό

Δυνατά με γκολ η Εθνική

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης η «αναγεννημένη» Εθνική μπήκε δυνατά έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τους Σωτήρη Νίνη και Γιάννη Φετφατζίδη. Οι «μικροί» προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των Μαλτέζων και μάλιστα ο άσος του Παναθηναϊκού λίγο έλειψε στο 2’ να ανοίξει το σκορ, όταν το σουτ που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Χογκ.

Τέσσερα λεπτά μετά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα φτάσει εκ νέου κοντά στο γκολ, όταν στο 6’ ο Νίνης θα βρει τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή ωστόσο προβολή του Μακεδόνα επιθετικού έφυγε έξω. Ότι δεν κατάφεραν οι Νίνης και Σαλπιγγίδης το έκανε ο Φετφατζίδης στο 8’ έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια των Νίνη και Κατσουράνη με τον νεαρό χαφ του Ολυμπιακού να είναι ο τελικός αποδέκτης, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Κυριάκος και ..2-0!

Στoν ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος, με τον σκόρερ στο 13’ έπειτα από εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια δεν θα καταφέρει να διπλασιάσει τα τέρματα τόσο της ομάδας του όσο και τα προσωπικά του. Όσον αναφορά τους «νησιώτες» συνέχισαν να έχουν παθητικό ρόλο και γι να δούμε το πρώτο τους σουτ έπρεπε να φτάσουμε στο 21’ με τον Μιφσούντ να είναι απελπιστικά άστοχος.

Ωστόσο η Εθνική μας ήταν αυτή που έφτασε και πάλι στο γκολ όταν ο Καραγκούνης στο 26’ θα εκτελέσει ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος από κοντά με κεφαλιά θα κάνει το 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο του τέρμα με την Εθνική Ανδρών και μάλιστα στο ντεμπούτο του. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με αποτέλεσμα για το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους να μην δούμε κάποια καλή στιγμή από τις δύο ομάδες.

Μπήκαν ..κοιμισμένοι

Στην επανάληψη όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε αρκετά νωχελικά με αποτέλεσμα να το πληρώσει και στο 54’ ο πιο έμπειρος παίκτης της Μάλτας, Μιφσούντ, να στείλει από θέση τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Μάλιστα για λίγο οι «καρδιές» των Ελλήνων πήγαν να φύγουν από την θέση τους όταν ο Κοέν στο 60’ σημάδεψε το δοκάρι του πορτιέρο της Κέρκυρας.

Οι καρδιές.. στις θέσεις τους

Τα πράγματα, ωστόσο, γρήγορα άλλαξαν για την Εθνική μας ομάδα όταν στο 64’ ο Σαλπιγίδης θα ξεφύγει από τους αμυντικούς της Μάλτα, θα βγάλει την συρτή σέντρα και ο Φετφατζίδης από κοντά, έπειτα και από τραγικό λάθος του Χογκ, θα γράψει το 3-1. Αυτό το γκολ θα «κόψει» και τα φτερά των φιλοξενούμενων, οι οποίο δεν είχαν βλέψεις για κάτι περισσότερο με αποτέλεσμα να μην απειλήσουν ξανά μέχρι το τέλος.

Στην αντίπερα όχθη, το αντιπροσωπευτικό μας αναζήτησε και ένα τέταρτο γκολ όμως οι συνεχόμενες αλλαγές από τις δύο ομάδες και το γεγονός πως το αποτέλεσμα είχε κριθεί έριξε στο κατακόρυφο τον ρυθμό του αγώνα με την Εθνική μας ομάδα να πανηγυρίζει το τρίποντο και παράλληλα να επιστρέφει στην κορυφή του έκτου ομίλου με 14 βαθμούς, έναν λιγότερο από Ισραήλ και Κροατία.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Καφές), Φετφατζίδης, Νίνης (79' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (90' Μήτρογλου).
ΜΑΛΤΑ (Τζον Μπούτιγκεγκ): Χογκ, Καρουάνα, Σιμπέρας, Άνγκους, Ρ. Φένεχ, Μπογκντάνοβιτς (59' Κοέν), Μπρίφα, Μιφσούντ, Χάτσινσον (87' Π. Φένεχ), Σκέμπρι, Μπαχάντα (80' Φάιλα).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)
ΒΟΗΘΟΙ: Πιοτρ Σάντσουκ, Μάρτσιν Μπορκόβσκι (Πολωνία)

Πηγή: www.sportsview.gr