Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δεν βαριέται τη ρουτίνα!


Σε ένα από τα πιο αγωνιώδη παιχνίδια των τελευταίων ετών, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει το 3-1 στη σειρά με τον «αιώνιο» αντίπαλο, νικώντας στο extra 5λεπτο της παράτασης με σκορ 101-94.

Με αυτή τους τη νίκη οι «πράσινοι», αναδείχτηκαν για 9η συνεχή χρόνια πρωταθλητές Ελλάδος αν και ουσιαστικά δεν υπάρχουν διαφορές ποιότητας ανάμεσα σε αυτές τις δυο ομάδες.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος καθ’ όλη τη διάρκειά του με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα του σκορ συνεχώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία ανύποπτη φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο μεγάλος αρχηγός του «τριφυλλιού», Δημήτρης Διαμαντίδης, γύρισε το πόδι του με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί από εκείνη τη στιγμή και μετά καθόλου! Παρόλα αυτά όμως, οι υπόλοιποι συμπαίχτες του κάλυψαν και με το παραπάνω το κενό του εξαιτίας του πάθους και της θέλησής τους.

Το καλύτερο του ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο Αντώνης Φώτσης που τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους έχοντας 6/6 στα τρίποντα εκ των οποίων τα 5 ήταν στη διάρκεια της 4ης περιόδου και της παράτασης. Εξίσου κορυφαία απόδοση έπιασε και ο Μάικ Μπατίστ που είχε και αυτός 22 πόντους. Πολύ καλός κυρίως στη… «βρόμικη» δουλεία και ο Καϊμακόγλου που τα έκανε απόψε όλα σε άμυνα και επίθεση!

Για τους «ερυθρόλευκους», για ακόμη ένα παιχνίδι κορυφαίος όλων ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 16 πόντους , 4 τάπες και 7 ριμπάουντ! Τον παλιό του καλό εαυτό στο αποψινό παιχνίδι θυμήθηκε και ο αρχηγός της ομάδας, Θοδωρής Παπαλουκάς, που ήταν μαζί με τον Γκόρντον οι καλύτεροι αμυντικά της ομάδας και όταν χρειάστηκε ηρέμησε την ομάδα. Το καλύτερό του παιχνίδι σε αυτή την σειρά έκανε και ο πρώην «πράσινος», Βασίλης Σπανούλης που ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες με 18 πόντους. Θετική για δεύτερη συνεχόμενη φορά και η απόδοση του Γιώργου Πρίντεζη που εκτός των 11 πόντων του, έβγαλε γενικότερα και πολύ ενέργεια στο παρκέ.

Τα δυσάρεστα ωστόσο δεν έλειψαν ούτε σε αυτόν τον εξαιρετικό κατ τα άλλα αγώνα της σειράς μιας και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πριν τη λήξη του ματς, ενώ δεν έλειψε και η πτώση αντικειμένων(κινητά, κέρματα).

Μάλιστα, μετά τη κόρνα του τέλους του ματς, κάποιο από τους παίχτες των φιλοξενουμένων και κυρίως ο Γιάννης Μπουρούσης δέχτηκε χτυπήματα από κάποιους ανεγκέφαλους οπαδούς των πρωταθλητών Ελλάδος και Ευρώπης. Χρειάστηκε η επέμβαση του Δημήτρη Διαμαντίδη για την αποχώρηση προς την φυσούνα…

Τέλος, σε ότι σχετίζεται με την διαιτησία, σε γενικές γραμμές ήταν καλή αν και σε ορισμένες φάσεις είδαμε το φαινόμενο των… «δύο μέτρων και δύο σταθμών» Μάλιστα σε μία φάση, «πιάστηκαν» και αδιάβαστοι όταν και ο Καϊμακόγλου εκτέλεσε εσφαλμένα βολές σε φάουλ που έπρεπε να εκτελέσει ο Μάριτς, αντί να χρεωθεί ο Καϊμακόγλου με τεχνική ποινή, το διαιτητικό τρίο έδωσε απλώς τη μπάλα στον Ολυμπιακό.

Πάντως, όλοι οι πραγματικά μπασκετόφιλοι θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη ποιότητα και το suspense του σημερινού ματς.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 41-39, 60-61, 83-83 (καν.αγ.) 101-92 (παρ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου, Μπατίστ 22 , Φώτσης 22 (6/6 τριπ), Σάτο 9, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 6, Καλάθης 16, Καϊμακόγλου 11 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 7 (1), Γκόρντον 2, Σπανούλης 18 (4), Πρίντεζης 11 (1), Μπουρούσης 16, Κέσελ, Πελεκάνος 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 9 (1), Γλυνιαδάκης 4 , Έρτσεγκ 2 , Τεόντοσιτς 8 (2).

Πηγή: www.sportsview.gr