Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ο Τόγιας ανέλαβε την "Μπάρτσα"


Το άλλωτε μεγάλο "αστέρι" που τίμησε την φανέλα της Κορίνθου αλλά και του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο Γιώργος Τόγιας, θα είναι ο νέος προπονητής της Κορίνθου σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Μαυρονάσιου:

Για την πρόσληψη του Γιώργου Τόγια: «Είμαι θιασώτης των Κορίνθιων τεχνικών και αυτό έχει αποδειχθεί με την επιλογή του Νίκου Κουρμπανά αλλά και τη συμφωνία που είχα κάνει με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα. Ωστόσο, ο κ. Τζαναβάρας προέβαλλε την τελευταία στιγμή αντιρρήσεις και μου ζήτησε λίγο χρόνο για να απαντήσει αλλά εγώ δεν μπορούσα να περιμένω. Ετσι, στράφηκα στη λύση του Γιώργου Τόγια που είναι ό,τι καλύτερο γιατί έχει μεγάλη διαδρομή στην Κόρινθο, τον Ολυμπιακό και επιτυχημένη πορεία τα τελευταία χρόνια στον Πανηλειακό. Συμφωνήσαμε μαζί με μια κουβέντα, σε χρόνο ρεκόρ και από τη Δευτέρα θα έρθει για να πιάσει δουλειά».

Για τη μετατροπή της ομάδας σε ΠΑΕ: Ο κ. Μαυρονάσιος ανακοίνωσε ότι από τις 17/5 η ομάδα έχει μετατραπεί κι επίσημα από ΤΑΠ σε ΠΑΕ και ο λόγος περνάει πλέον στους μετόχους που οφείλουν βάσει καταστατικού εντός τεσσάρων μηνών να ορίσουν γενική συνέλευση. Μάλιστα, προανήγγειλε την αποχώρηση του από την προεδρία ενώ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα παραχωρείται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο. «Μόλις οριστεί η νέα διοίκηση από τη Γ.Σ θα αποχωρήσω και από την προεδρία και θα δώσω τη θέση μου σε όποιον επιλέξουν οι μέτοχοι. Επειδή η ομάδα έχει πολλές υποχρεώσεις με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων η ομάδα παραχωρείται δωρεάν, δεν πωλείται αν υπάρξει κάποιος σοβαρός ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας γιατί πιστεύουμε ότι δεν είμαστε αναντικατάστατοι και μπορεί κάποιος να διαχειριστεί καλύτερα την ομάδα από εμάς». Μέχρι να οριστεί η Γ.Σ. ορίστηκε πενταμελής διοικούσα επιτροπή που απαρτίζεται από τον Σωτήρη Μαυρονάσιο ως πρόεδρο και τους Παναγιώτη Στυλιανίδη (αντιπρόεδρος), Αθανάσιο Γεώργαρη (μέλος), Μάριο Σταματάκη (γενικό γραμματέα) και Χρήστο Πιέτρη (ταμία).

Για το πενταετές πλάνο που θα τεθεί και τις ακαδημίες: «Σκοπός μας είναι μέσα από ένα πλάνο πενταετίας να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα την απαρτίζουν γηγενείς παίκτες, το κόστολογιο των οποίων θα είναι πάρα πολύ μικρό για να χαμηλώσουμε το μπάτζετ. Στο πλαίσιο αυτό, επισημοποιούμε τη συνεργασία με την Κόρινθο 2006 και θα αξιοποιήσουμε το γήπεδο του Συνοικισμού που είναι περιουσιακό μας στοιχείο. Η Κόρινθος 2006 παίζει στη β' κατηγορία (σ.σ. το παρών στη συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος της Αντώνης Λόντρας) και θα παίζουν εκεί παίκτες μέχρι 20 ετών. Οσοι είναι ικανοί θα μεταπηδούν στην Κόρινθο ενώ οι υπόλοιποι θα παραχωρούνται δανεικοί στις ομάδες της ευρύτερης περιοχής. Φέτος, τα έσοδα μας ήταν 196.000 ευρώ και το έξοδα 545.000 ευρώ και τα χρήματα βρέθηκαν από το Δ.Σ. Οι οφειλές που πρέπει να τακτοποιηθούν για να μπορέσει η ομάδα να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα είναι 200.000 ευρώ».

Για την εμπλοκή της ομάδας στην υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες: «Πιστεύουμε ότι θα μείνει η ομάδα στη Γ' Εθνική. Εχουμε όλο το νομικό επιτελείο και ευελπιστούμε ότι θα μείνουμε».


Προπονητής πλέον και πρόεδρος της Κορίνθου τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα φτιάχνοντας ένα πλάνο για την νέα "Μπάρτσα", ενώ συμφώνησαν πως όποιες και αν είναι οι συνέπειες για τις πλαστές ενημερότητες άπαντες στην ομάδα θα "παλέψουν" για το καλύτερο.


Who is who

Γιώργος Τόγιας

Ο Γιώργος Τόγιας (γεν. 12 Ιανουαρίου 1960) είναι Έλληνας παλαίμαχος αμυντικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική από τη δεκαετία του ’70 ως τη δεκαετία του ’90. Ήταν ψηλός και εύσωμος. Συχνά σκόραρε με κεφαλιά. Στη συνέχεια εργάστηκε ως προπονητής σε ομάδες μικρών κατηγοριών. Τη σεζόν 2010-11 ξεκίνησε ως προπονητής στον Τηλυκράτη Λευκάδας, ομάδα Δ΄ Εθνικής και στην συνέχεια επέστρεψε στον Πανηλειακό, όπου ήταν και την προηγούμενη σεζόν προπονητής.

Ο Γιώργος Τόγιας ξεκίνησε στην Κόρινθο, με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Α΄ Εθνική στις 30 Σεπτεμβρίου 1979 σε ηλικία 19 ετών. Το 1981 πήγε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα στις 6,5 σεζόν που αγωνίστηκε. Στη συνέχεια έπαιξε δύο χρόνια στον Πανιώνιο, με τον οποίο αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 1989.
Τον Ιανουάριο 1990 πήρε μεταγραφή για το Λεβαδειακό, όπου αγωνίστηκε δύο σεζόν και το 1991-92 επανήλθε στον Πανιώνιο, όπου έκλεισε την καριέρα του.

Καριέρα

Χρονιές Σύλλογος Συμμετοχές Γκολ
1979 ως 1981 Κόρινθος 64 14
1981 ως Δεκ. 1987 Ολυμπιακός Π. 110 12
Ιαν. 1988 ως Δεκ. 1989 Πανιώνιος 43 5
Ιαν. 1989 ως 1991 Λεβαδειακός 46 6
1991-92 Πανιώνιος 23 0
1992-93 Πανιώνιος Β΄ Εθνική
1993-94 Πανιώνιος 28 1
1994-95 Πανιώνιος 23 1



Τίτλοι-Διακρίσεις

Πρωταθλήματα Ελλάδος (3): 1982, 1983 και 1987 .
Κύπελλα Ελλάδος (φιναλίστ): 1986, 1989.