Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ZENIT - AEK 4 - 2

Με μια άμυνα που σκορπούσε τρόμο στους φίλους της και… χαρά στους ποιοτικούς επιθετικούς της Ζενίτ, η ΑΕΚ ηττήθηκε 4-2 στην Αγία Πετρούπολη.

Μια κακή εκτίμηση του Νασούτι, τη στιγμή που ο Λυμπερόπουλος την είχε συνεφέρει από το σοκ του πρώτου τετάρτου (1’ Χουμπότσαν, 13’ Άλβες), έσβησε κάθε ελπίδα για την ομάδα του Κόλα, η οποία -με δέκα παίκτες πλέον- κράτησε τουλάχιστον τα προσχήματα στο β’ ημίχρονο (ο Καφές, με πέναλτι, απάντησε στο δεύτερο γκολ του Λάζοβιτς).

Δίκαια παράπονα από τη διαιτησία για τους "κιτρινόμαυρους", καθώς -παρά την αναμφισβήτητη γκέλα του Νασούτι στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα- ο Μπιστρόφ είχε πάρει με το χέρι την μπάλα, πριν ανατραπεί από τον Αργεντινό.

Στο ανάποδο… πνεύμα της ημέρας για την ΑΕΚ και το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου -με τη Χάιντουκ να επικρατεί στις καθυστερήσεις 1-0 της Άντερλεχτ και να «χαλάει» την ισοπαλία, που ίσως εξυπηρετούσε περισσότερο την «Ένωση».

Πως έπαιξε

Με αλλαγές -τόσο στο σύστημα, όσο και στα πρόσωπα- παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» ο Χριστόφορος Κόλα. Στο 4-3-1-2 που επιλέχθηκε, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Νασούτι, Δέλλας και Πατσατζόγλου. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Γκέντσογλου-Μάκος-Καφές, μπροστά τους ο Λυμπερόπουλος και δίδυμο στην επίθεση οι Σκόκο και Τζεμπούρ.

Αχ, ρε… ΑΕΚ!

Οι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» συνηθίζουν να περιγράφουν τις… ροκ καταστάσεις που -εντυπωσιακά συχνά- αντιμετωπίζουν στην ομάδα τους ως «πολύ… ΑΕΚ». Αυτό που έγινε, όμως, στο πρώτο ημίχρονο του «Πετρόφσκι»… παραήταν ΑΕΚ!

Δε φτάνει που η «Ένωση» προσπάθησε να σπάσει ρεκόρ, δεχόμενη γκολ πριν καν συμπληρωθεί ψηφίο στο ρολόι… Δε φτάνει που δέχθηκε δεύτερο χτύπημα πριν το τέταρτο -και μάλιστα από «δικό της παιδί» (Μπρούνο Άλβες)… Έπρεπε -ακριβώς τη στιγμή που έμοιαζε να συνέρχεται από το σοκ (εξαιρετικό πλασέ του Λυμπερόπουλου)- να χάσει ξανά τη Γη κάτω απ’ τα πόδια της…

Το «κακούργημα» του Νασούτι (τραγικό διώξιμο πάνω στον Μπιστρόφ) συνδυάστηκε με το… πλημμέλημα του διαιτητή (ο Ρώσος επιθετικός πήρε την μπάλα με το χέρι) και έκανε «βουνό» για την «Ένωση» (δύο γκολ πίσω και με δέκα παίκτες) τη συνέχεια του αγώνα.

Τουλάχιστον… όρθια!

Με τα δεδομένα του αγώνα συντριπτικά εναντίον της, το μόνο που θα μπορούσε ρεαλιστικά να επιδιώξει στο β’ μέρος η ΑΕΚ θα ήταν να κρατήσει τα προσχήματα. Το άσχημο της υπόθεσης, ωστόσο, ήταν πως ανάλογη διάθεση δεν είχαν οι Ρώσοι… Οι παίκτες του Σπαλέτι δε «βολεύτηκαν» πάνω στο υπέρ τους σκορ και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να το διευρύνουν.

Μπορεί, λοιπόν να το κατάφεραν γρήγορα με τον Λάζοβιτς (δεύτερο προσωπικό γκολ, με ωραίο τακουνάκι), ωστόσο η ΑΕΚ απάντησε… με φιλότιμο. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν παραιτήθηκαν από την προσπάθεια να σώσουν την αξιοπρέπειά τους και με το πέναλτι που κέρδισε στο τέλος ο (αρκετά καλός) Ντιοπ και αξιοποίησε ο Καφές, κατάφεραν να φύγουν τουλάχιστον με ψηλά το κεφάλι από την Αγία Πετρούπολη.


*Τη δυσφορία του Νάτσο Σκόκο προκάλεσε η απόφαση να γίνει αλλαγή, πριν χτυπήσει το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ στο 83'. Ο Αργεντινός είχε πάρει ήδη την μπάλα στα χέρια του, όμως τελικά αντικαταστάθηκε από τον Μπλάνκο πριν την εκτέλεση -κάτι που τον οδήγησε να αποχωρήσει εμφανώς δυσαρεστημένος, χωρίς να δώσει το χέρι στον συμπατριώτη του.

*Το αποψινό ήταν το 100ό ματς της ΑΕΚ στο Europa League (πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Σε αυτά τα παιχνίδια, η «Ένωση» μετράει 36 νίκες, 20 ισοπαλίες και 44 ήττες.


Πηγή : Sport-fm.gr