Κυριακή 1 Μαΐου 2011

"Το" πήρε και "το" σήκωσε!


Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, μετά το 3-0 επί του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ, που σημαδεύτηκε από επεισόδια από τους οπαδούς των δύο ομάδων. Οφσάϊντ το πρώτο γκολ της «Ένωσης», που έδειξε όμως ότι το ήθελε περισσότερο. Τα γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος, Μπαχά και Καφές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να είναι νευρική έχοντας τον τίτλο του φαβορί και την "ξηρασία" εννέα ετών να την βαραίνει μπροστά σε 35.000 οπαδούς της. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, το ματς στα πρώτα λεπτά ήταν ανοιχτό, με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Μέχρι που στο 28΄ ο Νίκος Λυμπερόπουλος έβαλε «φωτιά» στις κερκίδες των φίλων της ΑΕΚ. Ο Νάτσο Σκόκο έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Μεσσήνιος επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά, από αντικανονική θέση, άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» και έγινε ένα κουβάρι με τον κόσμο της Ένωσης. Λάθος από τον βοηθό που δεν υπέδειξε τον φορ της Ένωσης οφσάιντ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Δώνη έδειξε να μπαίνει με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι. Δύο καλές κεφαλιές μάλιστα, από Αναστασάκο και Μπαζίνσκι έκαναν τον Χιμένεθ να ανησυχήσει και να δώσει νέες οδηγίες, αλλά και την Ένωση να αντιδράσει.

Στο 57’ έγινε η φάση του αγώνα με τον Ιτάνζ να αποκρούει με υπερένταση κεφαλιά του Δέλλα και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα από κοντά όμως δεν τα κατάφεραν, με το παιχνίδι να… ηρεμεί και να αποκτά ισορροπία μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Ο Δώνης «ανακάτεψε την τράπουλα» ρίχνοντας στο ματς τον Μπρίτο, ενώ ο Χιμένεθ έδωσε σύνθημα για… υποχώρηση, αντικαθιστώντας τον Μπλάνκο με τον Καφέ. Η τελευταία κίνηση είχε αποτέλεσμα, αφού η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι στο κέντρο και περιόρισε την πίεση του Ατρόμητο. Η κατάκτηση του Κυπέλλου για την Ενωση οριστικοποιήθηκε στο 78΄ όταν η άμυνα των Περιστεριωτών αδράνησε και πάλι, Λυμπερόπολος και Καφές δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπάχα εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι έγραψε πανεύκολα το 2-0.

Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον το δρόμο του, με την ΑΕΚ να φτάνει και σε τρίτο γκολ όταν ο Καφές στο 84’ βγήκε μόνος απέναντι από τον Ιτάνζ και πλάσαρε εύστοχα για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη κατάκτηση τίτλου του «δικεφάλου» μετά από εννέα χρόνια!

Συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάντζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα (82΄ Σαρμιέντο), Σκόνδρας, Τάτος, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι (66΄Μπρίτο), Καμαρά (90΄ Σαμπού), Αναστασάκος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Μάκος, Λαγός, Ντιόπ, Σκόκο (33΄λ.τρ. Μπάχα), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (70΄ Καφές).