Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Χαμός στα πλει-οφ!


Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός 2-1


Τους πρώτους του βαθμούς στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στο «Πανθεσσαλικό», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» έμειναν για τρίτο ματς χωρίς νίκη και πλέον απομακρύνθηκαν από την πρώτη θέση που οδηγεί στο Champions League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Να σημειωθεί ότι η αποψινή ήταν η τρίτη νίκη των «ερυθρόλευκων» της Μαγνησίας επί του Παναθηναϊκού, σε ισάριθμες συναντήσεις, καθώς είχαν προηγηθεί τα δύο τρίποντα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Τα γκολ πέτυχαν οι Σολάκης (52’) και Μαρτίν (64’), ενώ για τον Παναθηναϊκό το σκορ άνοιξε ο Λέτο στο 33’.

Πιο αποφασισμένος για τη νίκη μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου και πίεσε σε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», πάντως, απείλησαν πρώτοι στο 2’ με το σουτ του Βύντρα. Στο 8΄ ο Μπρέσκα και το 11΄ ο Σολάκης απείλησαν την εστία του Τζόρβα, ο οποίος στάθηκε τυχερός στο 22’, όταν ο Ζαραδούκας σέντραρε από αριστερά, ο Μαρτίν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 29’, ο Μπρέσκα με βολίδα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα, ενώ ο Σλοβάκος επιθετικός έγινε μοιραίος για την ομάδα του, όταν επιχείρησε ντρίμπλα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου. Εκεί, ο Λέτο τού πήρε την μπάλα και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.

Από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να πιέζει και ισοφάρισε στο 52’. Από τη σέντρα του Ζέλεσι ο Σολάκης έπιασε την κεφαλιά και «έγραψε» το 1-1. Το 2-1 σημειώθηκε στο 64’. Ο Μπρέσκα εκτέλεσε φάουλ και ο Μαρτίν πήδηξε ανενόχλητος, για να κάνει το 2-1, σε φάση πάντως που ο σκόρερ φάνηκε να είναι, οριακά έστω, πιο μπροστά από την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη.



Γκολ:
52' Σολάκης, 64' Μαρτίν - 33' Λέτο

Κίτρινες κάρτες: Τομάς - Βύντρα, Λέτο

Κόκκινες κάρτες: -

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης):
Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Σέλεζι, Μαρτίν, Μόνχε (80' Ντολεζάι), Τομάς, Μπρέσκα (89' Ψυχογιός), Άλβαρεζ, Ζαραδούκας, Σολάκης (75' Ακόστα), Μητρόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):
Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Νίνης (70' Γκοβού), Κλέιτον (46' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία (70' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ζεσουάλδο Φερέιρα:
«Έχουμε ακόμα τρεις αγώνες, μαθηματικά μπορούμε να βγούμε πρώτοι. Ξέρουμε ότι ο δρόμος της ομάδας ήταν πολύ δύσκολος τους τελευταίους μήνες και εδώ δεν θέλω να επαναλάβω πράγματα που όλοι γνωρίζουμε τα οποία όμως επηρέασαν τους παίκτες. Κούρασαν την ομάδα. Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά που καθημερινά γράφονται ήθελα μόνο να αναφερθώ στην δική μας καθημερινή δουλειά. Μίας ομάδας όπως είναι ο Παναθηναϊκός που έχει συμμετάσχει σε διοργανώσεις όπως το Champions League όπου παίζαμε με πολύ πίεση. Σιγά-σιγά χάνεται από το μυαλό μας αυτό που μία μεγάλη ομάδα πρέπει πάντα να έχει, η ομάδα πρέπει να έχει πάντα θετική σκέψη. Υπάρχει σημαντική κόπωση, είναι όμως μία ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες».

Σιμάο Μάτε Τζούνιορ:
«Ξεκινήσαμε νωθρά το παιχνίδι αλλά ανεβάσαμε ρυθμούς στη συνέχεια και καταφέραμε να προηγηθούμε με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο μετά την ισοφάριση από τον Ολυμπιακό Βόλου χάσαμε το ρυθμό μας και απογοητευτήκαμε με αποτέλεσμα να δεχθούμε και δεύτερο γκολ. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όμως δεν σταθήκαμε στο ύψος της περίστασης. Στα εναπομείναντα 3 παιχνίδια πρέπει να τα δώσουμε όλα και να κάνουμε το 3 στα 3 για να πάρουμε τη πρώτη θέση. Γεγονός που μπορούμε να το καταφέρουμε».

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League πέρασε η ΑΕΚ. Η Ένωση, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΚ και πλέον οδηγεί την κούρσα για την έξοδο στο Champions League της ερχόμενης περιόδου. Το 1-0 πέτυχε στο 21’ ο Δέλλας, ενώ δύο γκολ σημείωσε ο Ντιόπ (47’, 68’).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη γηπεδούχο να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Μπαχά πέρασε ψηλοκρεμαστά τη μπάλα στο Σκόκο, ο Αργεντινός άσος πλάσαρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός στο 8ο λεπτό, όταν ο Μουσλίμοβιτς δεν αξιοποίησε την πάσα του Τσουκαλά σουτάροντας άουτ, όμως στο 21ο λεπτό ο εφετινός "δήμιος" του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις με την Ένωση, Τραϊανός Δέλλας, άνοιξε το σκορ: σε φάουλ του Σκόκο και γύρισμα του Μπαχά ο Τσιρίλο δεν απομάκρυνε σωστά, δίνοντας την ευκαιρία στον διεθνή αμυντικό να σκοράρει, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά. Μια κεφαλιά του Μανωλά, στο 24΄, έφυγε μόλις άουτ, ενώ ο Δέλλας παραλίγο να διπλασιάσει στο 35΄, αλλά το σουτ που επιχείρησε -σε εκτέλεση φάουλ- πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η νίκη για τους "κιτρινόμαυρους" θεμελιώθηκε νωρίς-νωρίς στην επανάληψη, όταν στο 47΄ ο Ντιοπ πήδησε ψηλότερα απ΄ όλους σε εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν, με τον Μουσλίμοβιτς να σουτάρει άουτ στο 64΄, για να "κλειδώσει" το τρίποντο ο Ντιόπ με το δεύτερο γκολ του (κοντινό πλασέ), στο 68΄. Μάλιστα, στο 79΄ παραλίγο να γίνει το 4-0 απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που παρέπαιε, όταν ο Λαγός σούταρε αναγκάζοντας το Χαλκιά σε σωτήρια απόκρουση, για να πάρει το "ριμπάουντ" ο Μίτσελ και να αποτρέψει το γκολ ο Κοντρέρας, αποκρούοντας επί της γραμμής.


Γκολ:
21' Δέλλας, 47', 68' Ντιόπ

1' Δοκάρι για την ΑΕΚ με τον Σκόκο.

Κίτρινες κάρτες:
Σκόκο, Μίτσελ - Κοντρέρας

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ (80' Ματέος), Μάκος, Μίτσελ, Καφές (50' Γκερέιρο), Μπαχά, Σκόκο (65' Λαγός).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):
Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (57' Λiνο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (72' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς (64' Αρίας), Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Μανόλο Χιμένεθ:
«Είναι κρίμα που σήμερα παίζαμε με κλειστές θύρες και δεν ήταν εδώ ο κόσμος να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας. Στα πλέι οφ εντός έδρας παίξαμε μόνο ένα ματς, το πρώτο. Το είχα τονίσει και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας τρόπος να διαμαρτυρηθούμε κι εμείς κόντρα στη βία στα γήπεδα. Θεωρώ ότι δεν είναι λύση να αποκλείονται οι καλοί φίλαθλοι μας από το να έρθουν στο γήπεδο. Κακομεταχειρίζονται μια σοβαρή ομάδα όπως η ΑΕΚ και είναι ντροπιαστικό αυτό που συμβαίνει. Και με αυτές τις αντιξοότητες, πάντως, η ομάδα βελτιώνεται και έχει αποδείξει τεχνικά, τακτικά και σε φυσική κατάσταση ότι είμαστε πολύ καλοί. Είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα που προσπάθησε να μας αντιμετωπίσει αλλάζοντας το σύστημα αλλά ακόμη κι έτσι πήγαμε πολύ καλά.

Ξέρουμε πάντως ότι ακόμη δεν πετύχαμε τίποτα και πρέπει να παλέψουμε πάρα πολύ ακόμη. Ξέρουμε ότι θα έχουμε δυσκολίες και παίζοντας πάντα, φυσικά, εκτός έδρας. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη κυρίως στους συμπατριώτες μου από την Λόρκα της Μούρθια της Ισπανίας για αυτό που συνέβη με τον σεισμό και τις ανθρώπινες απώλειες που υπήρξαν. Είναι πολλά που κρίνουν τους αγώνες. Η ένταση, η πίεση, οι στημένες φάσεις. Όλα αυτά μετράνε. Νομίζω ότι είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ από στημένες φάσεις και αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει πολλή δουλειά. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα των παικτών του γιατί το δουλεύουμε στις προπονήσεις και μετά το μεταφέρουν στο γήπεδο, στον αγώνα. Ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτα.

Έχουμε ακόμη ένα ματς με τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ αξιόλογο ότι έχουμε 8-0 γκολ κόντρα σε αυτούς στα τελευταία ματς γιατί είναι μια ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες που έκαναν καλά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ κατά γενική ομολογία δε δέχεται εύκολα γκολ. Το 8-0 υπέρ μας λέει πολλά».

Μάκης Χάβος:
«Με στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεχθήκαμε τρία γκολ από στημένες φάσεις, κάτι που είχαμε επισημάνει και είχαμε δουλέψει σε αυτό. Όπως είπα στον Βόλο ότι δεν τελείωσαν τα πλέι οφ, έτσι και τώρα. Έχουμε μπροστά μας την Τετάρτη ένα κρίσιμο ματς και πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να νικήσουμε. Δεν άλλαξα σύστημα λόγω της απουσίας του Βιεϊρίνια. Δεν ευθύνεται ο σχηματισμός για τα τρία γκολ που δεχθήκαμε. Το έχουμε πει για τις στημένες φάσεις, το έχουμε δουλέψει αλλά παίζει ρόλο και η ικανότητα των αντιπάλων. Είναι κρίμα κι άδικο να δεχόμαστε τέτοια γκολ και πρέπει να δουλέψουμε πολύ για την Τετάρτη.

Όταν τα ματς είναι τόσα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα προσπαθούμε να φρεσκάρουμε την ομάδα. Το ματς κρίθηκε καθαρά στις στημένες φάσεις. Πρώτα είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης και μετά η ικανότητα του αντιπάλου και το ύψος. Εμείς δεν είμαστε ψηλή ομάδα. Είχαμε μιλήσει για αυτό αλλά πάλι φάγαμε γκολ. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα αλλά στις οργανωμένες επιθέσεις της δεν είχαμε προβλήματα. Φάγαμε τα γκολ σε άσχημα σημεία και ειδικά το 2-0 στο 47'. Κάναμε αλλαγές, πατούσαμε καλύτερα αλλά μετά ήρθε και το 3-0. Εγώ θεωρώ ότι είχαμε κυκλοφορία της μπάλας αλλά στην τελική ενέργεια ίσως να μην ήμασταν εύστοχοι. Στην τελική προσπάθεια και την τελική πάσα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Βιεϊρίνια θα προλάβει το ματς της Τετάρτης».

Πάπα Μπούμπα Ντιόπ:
«Δεν θέλω να δημιουργήσω παράδοση με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι, απλά τυχαίνει να έχω πετύχει κάποια γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχα μια ευκαιρία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο στόχος επετεύχθη για την ομάδα, νικήσαμε και όλα είναι καλά. Πάντως, δεν ήταν εύκολη νίκη, ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολη και καλή ομάδα. Τώρα πάμε με αυτοπεποίθηση στην Τούμπα για να πάρουμε τη νίκη, αλλά και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε, δεν χάνεται τίποτα».

Νίκος Γεωργέας:
«Έχουμε φτάσει στη μέση του μίνι πρωταθλήματος. Είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Δεν έχει τελειώσει κάτι. Και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκος είναι στο παιχνίδι. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, θέλουμε ακόμα μία επιτυχία που θα είναι η πρώτη θέση στα play off και πιστεύω ότι στο τέλος θα την πάρουμε».

Κώστας Μανωλάς:
«Η ομάδα πλέον παίζει καλύτερα. Αποδίδουμε και θέαμα ταυτόχρονα. Μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα τέρματα. Ήταν μία εύκολη νίκη και πάμε για θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Μετά το κύπελλο, έφυγε η πίεση που είχαμε και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στη Τούμπα, είμαστε με το ένα πόδι στο Champions League».

Πάμπλο Κοντρέρας:
«Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη την Τετάρτη. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ μπερδεμένο, πολύ δύσκολο για μας. Πιστεύω πως δεν θα μας επηρεάσει αυτό το αποτέλεσμα γιατί με τον κόσμο μας μπορούμε να κερδίσουμε. Εκείνοι είχαν περισσότερη εμπιστοσύνη σήμερα, αλλά εμείς πρέπει να δείξουμε περισσότερη αγάπη για τη φανέλα που φοράμε».