Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πλει οφ... πράξη πρώτη!


Όπως κάθε σεζόν, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έτσι και φέτος ένα μήνα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος αρχίζει ένα νέο μίνι πρωτάθλημα με τις ομάδες που τερμάτισαν από τη θέση 2 έως και 5.

Φέτος έχουμε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου να διεκδικούν τις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.

Την Κυριακή 9/5/2011 λοιπόν ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική ημέρα των πλέι οφ, με την ΑΕΚ να κάνει την ανατροπή και να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΕΚ: 4 βαθμοί (1-0 γκολ)

ΠΑΟΚ: 3 βαθμοί (2-1 γκολ)

Παναθηναϊκός: 3 βαθμοί (1-2 γκολ)

Ολυμπιακός Βόλου: 0 βαθμοί (0-1 γκολ)

Να θυμίσουμε πως ο πρώτος στη βαθμολογία θα συμμετέχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (δηλαδή θα δώσει δυο προκριματικούς για να μπει στους ομίλους), ενώ αν η ΑΕΚ τερματίσει στην πρώτη θέση, τότε το "καλό" εισιτήριο που εξασφάλισε θα πάει στον Ατρόμητο που έπαιξε στον τελικό Κυπέλλου και ο τελευταίος της βαθμολογίας θα μείνει με τη χαρά της συμμετοχής.

Ας περάσουμε όμως στα δυο παιχνίδια που παρακολουθήσαμε με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να είναι φυσικά οι μεγάλοι κερδισμένοι της πρώτης αγωνιστικής.

Κυριακή 19:30: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Ετό (70' λ. τρ. Σνάουτσερ), Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (65' Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Κατσουράνης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο (66' Καραγκούνης), Μαρίνος (55' Γκοβού), Νίνης (75' Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

Το παιχνίδι: Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μπήκε λίγο δυνατά στο ξεκίνημα, όσο πέρναγε η ώρα όμως η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ έναντι των πράσινων στον αγωνιστικό χώρο ήταν φανερή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως οι πράσινοι είχαν μόλις δυο κόρνερ έναντι δέκα του ΠΑΟΚ, ενώ ο Τζόρβας χρειάστηκε να κάνει 22 επεμβάσεις και ο Χαλκιάς 12.

Αυτό το 2-1 είναι και το δίκαιο σκορ, αφού η ομάδα του Φερέιρα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να πάρει τα ηνία του αγώνα, λόγω και των επιλογών του Πορτογάλου. Από την άλλη ο Μάκης Χάβος έπαιξε σωστά από την πλευρά του Ιωαννίδη που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον αγώνα, με τον Βιεϊρίνια να βγάζει δυο ασίστ ανενόχλητος από τη μεριά του και το κέντρο.

Κυριακή 21:45: ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου 1-0

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Λεονάρντο (Καφές 61'), Μάκος, Μίτσελ, Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (Γκερέιρο 33'), Μπαχά (Μπλάνκο 86').

Ολυμπιακός Βόλου (Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Τομάς, Μαρτίν, Μπρέσκα, Αλβάρεζμ Σανκαρέ, Ακόστα, Ρόκας (Νέμεθ 89'), Ζέλεσι, Μόνχε (Σολάκης 46'), Μητρόπουλος.

Το παιχνίδι: Μέτριο παιχνίδι έως κακό. Όμως η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε τη νίκη, φτάνοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το περίεργο στο παιχνίδι είναι πως στο πρώτο μέρος η Ένωση είχε καλύτερο ρυθμό χωρίς ευκαιρίες και στο δεύτερο αν και χειρότερη, έχασε 2-3 κλασικές φάσεις!

Για τον Ολυμπιακό Βόλου τα πράγματα ήταν γνωστά. Μία ομάδα σαν τον Βόλο χωρίς τους δυο βασικούς ακραίους (Μόνχε, Ουμπίδες) και τον... τιμωρημένο (που έφυγε τελικά) Καπετάνο, δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει με καμία κυβέρνηση το γνωστό επιθετικό της πρόσωπο. Αν δεν επανέλθουν μάλιστα σύντομα οι δυο άσοι δύσκολα θα πιάσει έστω την τρίτη θέση.

Πηγή: sport24.gr