Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Στον τελικό με "παρατράγουδα"!


Στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» είναι πλέον η Μπαρτσελόνα μετά το 1-1 με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νού» με τους παίκτες της να διαμαρτύρονται σωστά για διαιτητικά λάθη με σημαντικότερο την ακύρωση του γκολ του Ιγκουαϊν στο 47’.

Το ματς
Με εμφανώς πιο επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε η Ρεάλ στον αγωνιστικό χώρο, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Μέχρι το πρώτο ημίωρο καμία από τις δύο αντιπάλους δεν είχε το πάνω χέρι αλλά από εκεί και ύστερα οι «μπλαουγκράνα» πήραν φωτιά.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα δημιούργησαν πέντε φάσεις μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών και παράλληλα την έχασαν την ευκαιρία να τελειώσουν οριστικά την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μερένχες» μπήκαν πιο δυνατά και ο διαιτητής με την απόφασή του να ακυρώσει το γκολ του Ιγκουαΐν στο 47’ για φάουλ του Ρονάλντο στον Μασεράνο τους στέρησε την ευκαιρία να προηγηθούν.

Λίγα λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα πέτυχε το γκολ που δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο με τον Πέδρο που βγήκε τετ-α-τετ ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ινιέστα στο 54’ και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κασίγιας. Δεκά λεπτά αργότερα ο Μαρτσέλο έφερε το παιχνίδι στα ίσια για τη Ρεάλ με το γκολ που σημείωσε ύστερα από την πάσα του Ντι Μαρία.

Στη συνέχεια του αγώνα οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, οι Καταλανοί γιατί οπισθοχώρησαν και οι Μαδριλένοι γιατί ξέμειναν από δυνάμεις. Το τελικό σκορ βρήκε τη Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζει για την πρόκρισή της στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και τους παίκτες της Ρεάλ να «πέφτουν» μαχόμενοι στο χορτάρι του Καμπ Νου.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ (89' Αμπιντάλ), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90+1' Αφελάι), Βίγια (73' Κεϊτά)
Στον πάγκο: Ολαζάμπαλ, Γιέφρεν, Φοντάς, Αλκάνταρα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Αρμπελόα, Ντιαρά, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Κακά (60' Εζίλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (55' Αντεμπαγιόρ)
Στον πάγκο: Ντούντεκ, Μπενζεμά, Γκρανέρο, Γκαράι, Νάτσο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

ΒΟΗΘΟΙ: Βάλτερ Βρόμανς, Μαρκ Σίμονς (Βέλγιο)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»

Γιώργος Βαρβιτσιώτης