Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Επιστρέφουν στον πλανήτη τους με σουβενίρ μια κούπα!


Η Μπαρτσελόνα κατακτά για 4η φορά στην ιστορία της το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε στον τελικό του “Γουέμπλεϊ” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 3-1! Η Πρωταθλήτρια (πλέον) Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο, έζησε στιγμές του 1992, όπου είχε κατακτήσει στο ίδιο γήπεδο τον αντίστοιχο τίτλο!

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας «πάλεψαν» το ματς, κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν βρέθηκαν πρώτη φορά πίσω στο σκορ, όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απέδειξε ότι στη μέρα της δεν έχει αντίπαλο. Πέδρο (27’), Μέσι (54’) και Βίγια (69’) πέτυχαν τα γκολ των «μπλαουγκράνα», ενώ για τη Γιουνάιτεντ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρούνι στο 34’.

Δυνατά οι Άγγλοι

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Μάντσεστερ ήταν αυτή που πίεζε περισσότερο την αντίπαλό της (αφύσικα μεγάλο πρέσινγκ) καταφέρνοντας να την αποδιοργανώσει.

Στο 10ο λεπτό, έγινε η πρώτη φάση του ματς. Σε εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Κάρικ, ο Πικέ κάνει κακό γύρισμα -προσπαθώντας να προλάβει τον Ρούνεϊ- αλλά ο Βαλντές δεν αιφνιδιάζεται και διώχνει την μπάλα!

Ένα λεπτό αργότερα, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να απαντήσει. Ο Μέσι βγάζει ωραία μπαλιά για τον Βίγια, εκείνος μπαίνει από αριστερά και προσπαθεί να πλασάρει, αλλά ο Φέρντιναντ του βάζει την κόντρα και απομακρύνει σε κόρνερ.

Ανέβασε ρυθμούς και.. 1-0

Οι “μπλαουγκράνα” στην συνέχεια της αναμέτρησης κατάφεραν να ..πάρουν μπροστά κι αφού δημιούργησαν 2-3 καλές ευκαιρίες, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 27’ με τον Πέδρο!

Σε ωραία αντεπίθεση των Καταλανών, ο Τσάβι ανοίγει υπέροχα δεξιά την μπάλα για τον Πέδρο κι εκείνος με πλασέ στην κλειστή γωνία του Φαν Ντερ Σαρ (που είχε κάνει κίνηση προς την άλλη πλευρά), στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

Γρήγορη αντίδραση της Γιουνάιτεντ

Λίγα λεπτά μετά το τέρμα που δέχτηκαν, και συγκεκριμένα στο 34’, οι “κόκκινοι διάβολοι” κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, με τέρμα του Ρούνεϊ!

Ο Άγγλος στράικερ αλλάζει ωραία την μπάλα με τον Ερνάντες (ο οποίος βρισκόταν σε οριακή θέση οφσάιντ όταν πήρε την πρώτη πάσα) και ο πρώτος -με ωραίο πλασέ ψηλά στη δεξιά γωνία- ισοφαρίζει.

Παραλίγο να ξαναπάρει το προβάδισμα

Στο 43ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα λίγο έλλειψε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα. Ο Μέσι ανοίγει δεξιά στον Βίγια, εκείνος (με χαμηλή σέντρα-ξυραφιά) προσπαθεί να τον ξαναβρεί στην περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει απ' όλους, πριν καταλήξει άουτ.

Ξεκίνημα με γκολ!

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 54’, οι “μπλαουγκράνα” ξαναπήραν το προβάδισμα στο σκορ!

Ο Μέσι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, "ζύγισε" το πόδι του και με δυνατό συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του (σχετικά εκτός θέσης) Φαν Ντερ Σαρ.

Ήρθε και το ..τρίτο!

Η Μπαρτσελόνα καταφέρνει να πετύχει και τρίτο τέρμα στον αγώνα (69’) με τον Βίγια κι όπως όλα δείχνουν, κλειδώνει την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς η Μάντσεστερ δεν δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ο Βίγια, σταματάει την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, την «ζυγίζει» και με ένα τεχνικό σουτ την στέλνει στο δεξί παραθυράκι της εστίας της Γιουνάιτεντ, σε ένα σημείο που ο Φαν Ντε Σαρ ήταν αδύνατο να κάνει οτιδήποτε.

Διαδικαστική συνέχεια..

Η εξέλιξη της αναμέτρησης και μέχρι το τέλος της ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Μπαρτσελόνα είχε αποκτήσει σοβαρό πλεονέκτημα δύο τερμάτων.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέπε Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες (88' Πουγιόλ), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (92' Αφελάι), Βίγια (86' Κεϊτά)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Φάμπιο (69' Νάνι), Παρκ, Γκιγκς, Κάρικ (77' Σκόουλς), Βαλέντσια, Ερνάντες, Ρούνεϊ

Πηγή: sportsview.gr