Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Όλα τα ματς της 28ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ


O Ολυμπιακός συνεχίζει τη προέλαση του νικώντας άνετα την Καβάλα με 3-1, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα από τον καταδικασμένο για υποβιβασμό Πανσεραϊκό. Παρηγοριά για...άρρωστο στην ΑΕΚ που νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο. Οι παίκτες της Ένωσης πήγαν στο γήπεδο με ταξί! Η Λάρισα φαίνεται να αποχαιρετά την Σούπερ Λιγκ μετά την ήττα στην Τούμπα (0-1). Όλα τα αποτελέσματα. Η βαθμολογία.

Ολυμπιακός-Καβάλα 3-1

Μία ανάσα από ένα σημαντικό ρεκόρ είναι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε με 3-1 την Καβάλα και αφού σημείωσε την 14η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη χρειάζεται πλέον τη νίκη επί της ΑΕΛ στην τελευταία αγωνιστική για να ολοκληρώσει τη σεζόν με το απόλυτο νικών στο Φάληρο. Μετά από ένα α' ημίχρονο, που έχει ήδη ξεχαστεί, οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές στην επανάληψη και με τέρματα των Φουστέρ, Τζιμπούρ και Μιραλάς επικράτησαν εύκολα των Αργοναυτών, που έκαναν τον λάθος να ισοφαρίσουν με τον Νικουλάε, αλλά δεν άντεξαν στο ξέσπασμα των γηπεδούχων και φαίνεται να χάνουν οριστικά το τρένο των πλέι οφ.

Πανσεραϊκός-Παναθηναϊκός 1-0

Οι Γιώργος Γεωργιάδης και Δημήτρης Ανάκογλου, που βρίσκονται στην μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν, φρόντισαν να αποδείξουν στον Ζεσουάλδο Φερέιρα και στον Δημήτρη Γόντικα που ήταν παρών στις Σέρρες, ότι έχουν τα φόντα να βρίσκονται στο ρόστερ των πρασίνων. Τα δύο... Λιονταράκια του Πανσερραϊκού ήταν από τους καλύτερους παίκτες των γηπεδούχων και συνδυάστηκαν άψογα στη φάση του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης, στο 44', με το οποίο η ομάδα των Σερρών επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού, που απογοήτευσε! Τα πειράματα και οι δοκιμές του Φερέιρα δεν έπιασαν τόπο και για το μόνο που μπορεί να χαμογελάει ο πορτογάλος τεχνικός ήταν η παρουσία του Κοτσόλη, ο οποίος παίζοντας για πρώτη φορά μετά από 6,5 χρόνια στο Τριφύλλι είχε εξαιρετικές επεμβάσεις. Οι πράσινοι διατηρούν το +3 στη βαθμολογία των play off, αλλά αν έχουν κι άλλη απώλεια σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου τότε θα μπουν στους αγώνες κατάταξης με +2 από τους διώκτες τους.

ΑΕΚ- Ατρόμητος Αθ 1-0

Μόνο ποδοσφαιρικό παιχνίδι δεν θύμιζε η ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, εκεί όπου η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ετοιμη να εκραγεί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, μερίδα των οργανωμένων οπαδών της, που κινήθηκε απειλητικά εναντίον των παικτών, στο γκολ που πέτυχε ο Γκερέιρο! Αποδοκιμασίες για τη διοίκηση και την ομάδα και επεισόδια μεταξύ οπαδών και των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο, λίγο πριν και μετά το τέλος του αγώνα.

Η συνέχεια περιλάμβανε και σιωπηρή διαμαρτυρία, καθώς παρότι στο γήπεδο βρίσκονταν περισσότεροι από 5.000 φίλοι της ΑΕΚ, προτίμησαν να παραμείνουν σιωπηλοί, κάνοντας το ΟΑΚΑ να μοιάζει με... εκκλησία. Ηταν που δεν ήταν έδρα δηλαδή, ήρθε και απόγινε. Μοναδικές εξαιρέσεις οι αποδοκιμασίες προς τη διοίκηση της ΠΑΕ, τις οποίες συνόδευαν βέβαια και αρκετά πανό.

ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0

Σημαντική νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 1-0 της Λάρισας στην Τούμπα, για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Δικέφαλος του βορρά έκανε ένα ακόμη βήμα για την είσοδο του στα πλέι οφ, ενώ οι βυσσινί θέλουν πλέον ένα... θαύμα για να αγωνίζονται στην πρώτη εθνική κατηγορία και την επόμενη σεζόν. Το γκολ της νίκης για την ομάδα του Μάκη Χάβου πέτυχε ο Στέφανος Αθανασιάδης στο 68ο λεπτό κι ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα.

Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη 3-0

Πολύ κοντά στην... έξοδό του στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε της Ξάνθης με 3-0, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη, μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Καβάλας (0-1), κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ, παίρνοντας το τρίποντο από την πολύ κακή αλλά και άτυχη Ξάνθη.

Αστέρας Τρίπολης -Άρης 1-2

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη που τον κρατάει σε τροχιά πλέι οφ πέτυχε ο Άρης ο οποίος νίκησε στην Τρίπολη τον Αστέρα με 2-1 στο πλάισιο της 28ης αγωνιστικής της Super League. Οι Θεσσαλονικείς παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 40' μετά από αποβολή του Καστίγιο, πήραν το διπλό στην Πελοπόννησο με σκόρερ τους Κόκε στο 44' και Λαζαρίδη στο 65' και πλέον σκοπεύουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να προλάβουν το τρένο των πλέι οφ στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια. Από την άλλη, ο Αστέρας, που προηγήθηκε στο σκορ με τον Ορόθκο στο 35', αποδείχθηκε αυτοκαταστροφικός καθώς στο β' ημίχρονο έχασε σωρία ευκαιριών να πετύχει δεύτερο τέρμα, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Μπαστία στο 90'. Μετά την νέα τους ήττα, οι Αρκάδες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να αναρριχιθούν στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και πλέον τα περιθώρια σωτηρίας στενεύουν επικίνδυνα.

Εργοτέλης - Ηρακλής 1-0

Στο παιχνίδι, πάνω στο οποίο ήταν στραμμένα όλα τα... στοιχηματικά βλέμματα του... πλανήτη και το οποίο ήταν το μοναδικό της 28ης αγωνιστικής της Super League, που δεν είχε εξ ολοκλήρου απευθείας τηλεοπτική κάλυψη, ο Εργοτέλης επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο Παγκρήτιο. Χρυσός σκόρερ για τους κρητικούς ήταν ο Μάριο Χίμπλιγκερ στο 33' με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Ρομάνο.

Με αυτή του τη νίκη, ο Εργοτέλης έφτασε τους 36 βαθμούς και έσωσε και μαθηματικά τη χρονιά του, αφού απέχει πλέον οκτώ βαθμούς από τον 14ο Αστέρα Τρίπολης, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Κέρκυρα -Πανιώνιος 1-2

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-1 της Κέρκυρας εκτός έδρας για την 28η αγωνιστική της Super League και πραγματοποίησε ένα τεράστιο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Οι νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν στο 32' με τον συνήθη ύποπτο, Κώστα Μήτρογλου, αλλά στο 62' ο Επστάιν έφερε το ματς στα ίσια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στην ίδια φάση μάλιστα ο Ομο δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10, κάτι το οποίο δεν ήταν όμως αρκετό για την Κέρκυρα, ώστε να κρατήσει την ισοπαλία ή να πάρει την νίκη. Ο Σιόβας στο 79 εκμεταλλεύτηκε το μικρό χάος που δημιουργήθηκε μέσα στην μικρή περιοχή και έγραψε το τελικό 2-1, που δείχνει να σώζει την παρτίδα για την ομάδα του.