Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Στον "καναπέ"


«Τρίτωσαν» οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού στους αγώνες με την Σιένα. Οι παθιασμένοι Ιταλοί, πανάξια επικράτησαν για 3η μάλιστα συνεχή φορά του αδιάφορου Ολυμπιακού με σκορ 88-76 και προκρίθηκαν εύκολα όπως αποδείχτηκε τελικά στο final 4 της Βαρκελώνης.
Οι παίχτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με βάση και την κρισιμότητα του αποψινού ματς, δεν κατόρθωσαν να είναι ούτε καν «σκιά» του εαυτού τους! Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίχτες του Πιανιτζιάνι έκαναν ό,τι ήθελαν στους «ερυθρόλευκους». Έπαιζαν μόνοι τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Μάλιστα, κατάφεραν να προηγούνται στην ανάπαυλα του ματς με το περίεργο για τέτοιο επίπεδο, 50-36!
Με μόνο «μαχητή» τον φιλότιμο Τζαμόντ Λούκας να παλεύει σε άμυνα και επίθεση, οι «Πειραιώτες» κατάφεραν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα προς το τέλος της τρίτης περιόδου όπου μείωσαν για πρώτη φορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Ό,τι κατάφερναν όμως να «χτίσουν», με τις απροσεξίες τους σε άμυνα και επίθεση το «γκρέμιζαν» σε κλάσματα δευτερόλεπτου.
Σε αυτό το συγκλονιστικό πραγματικά ματς για τους γηπεδούχους, κορυφαίος ήταν ο Χέρστον με 25 πόντους. Από τους διακριθέντες του αγώνα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Λαβρίνοβιτς που έκανε πραγματικά «πάρτι» εντός στην ρακέτα του Ολυμπιακού(19 πόντοι/7 ριμπάουντ) Καθοριστική και η παρουσία του Μάρκο Γιάριτς που με συνεχόμενους δικούς του πόντους όταν η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να μειώσει, έφερνε την διαφορά και πάλι σε απλησίαστα για ανατροπή επίπεδα. Για τους «υπνωτισμένους» κυπελλούχους Ελλάδος, πλην του Γκόρντον, θετική τουλάχιστον στην επίθεση ήταν και η παρουσία του Μπουρούση(16 πόντοι). Αξίζει πάντως να αναφερθεί η πραγματικά άθλια εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη για 2ο συνεχόμενο ματς. Ο Λαρισαίος guard, έκανε τρομερά λάθη σε άμυνα και επίθεση.
Πλέον, πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η διαχείριση αυτού του αποκλεισμού από τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού, μιας και όλοι θεωρούσαν δεδομένη την πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στο final 4 της Βαρκελώνης πριν καλά καλά ξεκινήσει το πρώτο ματς της σειράς! Με τέτοια υπεροψία και τέτοιους λάθος προπονητικούς χειρισμούς,(κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας αλλά και γενικά)όχι Βαρκελώνη, αλλά ούτε λίγα μίλια πιο κάτω στην Ίμπιζα για διακοπές δεν μπορούν να πάνε στον Ολυμπιακό…
Τέλος η μαχητική Σιένα, καλείται να αγωνιστεί με μια ακόμη ελληνική ομάδα(Παναθηναϊκός) στην ημιτελική φάση του θεσμού…

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 50-36, 68-61, 88-76.

ΣΙΕΝΑ (Πιανιτζιάνι): Μακάλεμπ, Ζήσης 6 (1), Χέρστον 25 (1), Ράκοβιτς 2, Λαβρίνοβιτς 19 (2), Καουκένας 5 (1), Ρες 4,Μικελόρι, Γιάριτς 12 (1), Στόουνρουκ 10 (2), Μος 5 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 5, Σπανούλης 7 (1), Μπουρούσης 16 (1), Μαυροκεφαλίδης 5, Νίλσεν 3, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 10, Χαλπερίν 10 (2), Γκόρντον 16 (2)

Πηγη: sportsview.gr