Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Καλύτερα να φύγει....


Το θέμα των ημερών που απασχολεί τους ανθρώπους του Ολυμπιακού δεν είναι άλλο από την περίπτωση του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Έντονα είναι τα σενάρια που δείχνουν πως ο προπονητής των "ερυθρολεύλων" θα αποχωρήσει μετά το τέλος της σαιζόν. Το θέμα είναι : τι είναι καλύτερο για την ομάδα, να μείνει ή να φύγει;
Η λογική λέει πως είναι καλύτερο για μια υγιή ομάδα ο προπονητής της να μείνει για πολλά χρόνια. Κατά την προσωπική μου άποψη όμως ο Βαλβέρδε πρέπει να φύγει όσο είναι καιρός. Ο "Τσινγκούρι" με όλα αυτά τα σενάρια των τελευταίων ημερών για το "μένω ή φεύγω" απέδειξε πως τελικά δεν είχε πλάνο για την ομάδα του. Δηλαδή ήρθε για να πάρει ένα πρωτάθλημα και να φύγει σαν πρωταθλητής που σημαίνει πρόσληψη σε μια καλή ομάδα της Ισπανίας με καλύτερο συμβόλαιο. Το ίδιο είχε γίνει και στο προηγούμενο πέρασμά του από την Ελλάδα.

Στο κάτω-κάτω γιατί γίνονται όλα αυτά;Γιατί τον παρακαλάει ο Ολυμπιακός; Τι θα καταφέρει: Να τον κρατήσει για άλλη μια χρονιά; Γιατί για μια χρονιά γίνονται όλα. Ακόμα και να μείνει φέτος, του χρόνου θα αποχωρήσει σίγουρα. Αν μείνει φέτος από τη μια θα φτιάξει μια ομάδα δική του και θα την προετοιμάσει για το Τσάμπιονς Λιγκ και από την άλλη θα την παρατήσει και θα πρέπει να βρεθεί άλλος προπονητής μεγαλύτερης αξίας από τον Βαλβέρδε του χρόνου.

Πρέπει σίγουρα να καταλάβουμε και να σεβαστούμε πως ο Ισπανός έχει οικογενειακά προβλήματα αλλά όταν κάποιος κάνει αυτή τη δουλειά γνωρίζει πως πρέπει να κάνει ταξίδια και να παραμελεί την οικογένειά του, αλλιώς να μην την κάνει.

Σκεφτείτε λίγο και κάτι άλλο. Μήπως ο Βαλβέρδε φοβάται το Τσάμπιονς Λιγκ; Μήπως δεν πιστεύει στο εαυτό του; Μήπως είναι καλύτερα να φύγει τώρα ως πετυχημένος πρωταθλητής στην Ελλάδα, παρά ως αποτυχημένος με κακές εμφανίσεις στην Ευρώπη; Άλλωστε μην ξεχνάμε ποιά ήταν η πορεία του με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη πριν από δύο χρόνια και ποιά με την Βιγιαρεάλ πέρσυ. Καλό είναι οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά να κοιτάξουν το καλό του συλλόγου και ο Ισπανός να αποχωρήσει τώρα και για το δικό του το καλό.

Γιώργος Βαρβιτσιώτης