Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Στη..."μοδίστρα" για το 6ο αστέρι!


Σε ένα ματς πανομοιότυπο με αυτό της Τρίτης, ο Παναθηναϊκός έκανε βάσει της τεραστίας μπασκετικής του ιστορίας, το χρέος του και νίκησε την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο και απόψε ΟΑΚΑ με σκορ 78-67.
Το «τριφύλλι», χωρις να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, με ανεβασμένη ψυχολογία από τις δυο συνεχόμενες νίκες κόντρα στους «μπλαουγκράνα», αλλά και την «βαριά» του φανέλα σε τέτοια σημαντικά ματς, έβγαλε πάθος και ενέργεια δείχνοντας ότι ήταν αποφασισμένος να περάσει στο final 4. Και τα κατάφερε μάλιστα κόντρα στην περσινή κάτοχο του τροπαίου αλλά και οικοδέσποινα του φετινού final 4!
Οι «πράσινοι», έπαιξαν έξυπνα καθ όλη την διάρκεια του αγώνα, και ήταν αυτοί που ήλεγχαν σχεδόν σε όλα χρονικά σημεία τον ρυθμό και την ροή. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο «Ζοτς», ήθελε μόνο την ουσία, δηλαδή τη νίκη-πρόκριση απόψε. Από την άλλη μεριά, οι Ισπανοί αν και κατάφεραν να βρεθούν κοντά στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, δεν έδειξαν ότι θα μπορούσαν πραγματικά να πλησιάσει ή να «ζορίσει» τον Παναθηναϊκό.
Για την ελληνική ομάδα, οι περισσότεροι παίχτες αρκέστηκαν σε μια ουσιαστική και όχι τόσο «ελκυστική» αγωνιστική εμφάνιση, μιας και έδωσαν έμφαση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Πιο ουσιαστικοί για τους παίχτες του Ομπράντοβιτς θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν οι δύο point guards της ομάδας, Διαμαντίδης και Καλάθης. Στην αντίπερα όχθη τώρα, ο Βάσκεθ με 14 και ο Άντερσον με 13 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.
Πλέον ο Παναθηναϊκός, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σιένα στον ημιτελικό της διοργάνωσης, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον 6ο του ευρωπαϊκό τίτλο…

Δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47, 78-67

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8 (6 ριμπ.), Φώτσης 11 (6 ριμπ.), Σάτο 10, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 11 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου, Νίκολας, Τέπιτς.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3, Λάκοβιτς 5, Ναβάρο 7, Βάσκεθ 14, Ίνγκλες 2, Εντόνγκ 7, Μόρρις 5, Λόρμπεκ 9, Άντερσον 13, Γκριμάου 2.

Πηγη: sportsview.gr