Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Γιουνάιτεντ και Μπάρτσα τον πρώτο λόγο




Παίζοντας ισορροπημένο ποδόσφαιρο, έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της και βλέποντας τον Φαν ντερ Σαρ να είναι σε καταπληκτική βραδιά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι, χάρη στο γκολ του Ρούνεϊ, οι “κόκκινοι διάβολοι” κατέχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, έναντι στους ..Άγγλους αντιπάλους τους.

Μπροστά στο σκορ η Γιουνάιτεντ!

Ύστερα από μια εξαιρετική ευκαιρία του Ντρογμπά (20’) –με τον Φαν Ντερ Σαρ να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα το σουτ του- οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ στο 24’, ..παγώνοντας το “Στάμφορντ Μπριτζ”! Ο Γκιγκς κοντρολάρει υπέροχα τη βαθιά μπαλιά του Κάρικ, μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και γυρίζοντας στο σημείο του πέναλτι, δίνει την ευκαιρία στον Ρούνεϊ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (αφού πρώτα βρήκε στο αριστερό δοκάρι) του Τσεχ.

Δοκάρι οι “μπλε”

Η Τσέλσι αρχικά έδειχνε να τα έχει ..χαμένα μετά το γκολ που δέχτηκε, αλλά στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 45ο λεπτό, έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει την ισοφάριση.

Μετά το γύρισμα του Ντρογκμπά από αριστερά, ο Τόρες βρίσκει ελάχιστα την μπάλα με το τακούνι και τη βλέπει να σταματά στο δεξί δοκάρι! Το νέο πλασέ, δε, που κάνει εξ επαφής ο Λάμπαρντ στην επαναφορά, αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Εβρά.

Μοιρασμένοι οι ρόλοι

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ρόλοι ήταν μοιρασμένοι για τις δυο ομάδες, καθώς οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ..βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ενώ οι “κόκκινοι διάβολοι” έψαχναν το δεύτερο τέρμα που θα σιγούρευε τη νίκη τους.

Στο 75’, ο Τόρες πιάνει δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ενώ η μπάλα κατευθύνεται στην αριστερή γωνία του Φαν Ντερ Σαρ, εκείνος αποκρούει σωτήρια!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες (79' Μίκελ), Λάμπαρντ, Τόρες, Ντρογκμπά (71' Ανελκά), Μποζίνγκουα, Ζιρκόφ (71' Μαλουντά), Τέρι
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ, Γκιγκς, Παρκ, Ερνάντες (78' Μπερμπάτοφ), Βίντιτς, Κάρικ, Ράφαελ (52' λ.τ. Νάνι), Βαλέντσια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Φερμίν Μαρτίνεθ Ιμπάνιεθ (Ισπανία), Χουάν Κάρλος Γιέστε Χιμένεθ (Ισπανία)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην επόμενη φάση είναι ουσιαστικά και η Μπαρτσελόνα η οποία επικράτησε με σκορ 5-1 της Σαχτάρ στην Βαρκελώνη στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Σαχτάρ στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Μπαρτσελόνα παρά το βαρύ σκορ το οποίο δεν δείχνει όλη την εικόνα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Λουτσέσκου αν ήταν πιο εύστοχη θα μπορούσε να είχε φέρει νωρίς το παιχνίδι στα ίσα κάτι που θα είχε αλλάξει όλη την έκβαση της αναμέτρησης.

Γκολ από τα αποδυτήρια η Μπάρτσα!

Δυνατά μπήκε η ομάδα του Γκουαρδιόλα και λίγο πριν την συμπλήρωση δύο λεπτών παιχνιδιού, κατάφερε με τον Αντρές Ινιέστα να ανοίξει το σκορ, δίνοντας έτσι το έναυσμα για πανηγύρια στο Καμπ Νου.

Η Ουκρανική ομάδα αν ήταν πιο εύστοχη σε ορισμένες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στην συνέχεια θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στην αναμέτρηση αλλάζοντας πλήρως την ροή του παιχνιδιού.

Οι «Μπλαουγκράνα» κατάφεραν στο 34’ να πάρουν με τον Άλβες διαφορά δύο τερμάτων, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Πάντως στην ανάπαυλα και παρά το 2-0, ο Γκουαρδιόλα θα πρέπει να τα «έψαλλε» στους παίκτες του που έδειξαν σημάδια αδιαφορίας ή έστω απροσεξίας σε αντεπιθέσεις της Σαχτάρ.

Διαστάσεις θριάμβου στην επανάληψη για την Μπαρτσελόνα

Στο δεύτερο μέρος η πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν θέλησε να κάτσει στο υπέρ της 2-0 και βγήκε στην επίθεση, «κατά κύματα» ορισμένες φορές προκειμένου να πάρει σκορ πρόκρισης ενόψει της δύσκολης ρεβάνς στην Ουκρανία.

Ένα απίστευτο εξάλεπτο επιθετικής φρενίτιδας είχε ως αποτέλεσμα να μπουν τρία γκολ. Μεταξύ των δύο της Μπάρτσα (54’ Πικέ, 60’ Κεϊτά) μεσολάβησε κι ένα –αυτό της τιμής- των Ουκρανών με τον Ρακίτσκι. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 4-1, που όμως δεν έμελλε να είναι το τελικό σκορ. Η Σαχτάρ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Αντριάνο βρήκε σίδερο, κάτι που δεν συνέβη στο 87’ με τον Τσάβι που διαμόρφωσε το 5-1, σκορ που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Τσάβι, Βίγια (70' Πέδρο), Ινιέστα (90' Αφελάι), Μέσι, Μασεράνο, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Αντριάνο (78' Μάξουελ).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Σρνα, Ιστσένκο, Ρατ, Ρακίτσκι, Κόστα, Μκιταριάν, Χούμπσμαν (83’ Εντουάρντο), Ουίλιαμ (75' Τεσέιρα), Ζάντσον (70' Φερναντίνιο), Λουίς Αντριάνο.

Πηγή:sportsview.gr