Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Στα ημιτελικά Ρεάλ και Σάλκε με τη "βούλα"!


Σε νέα ήττα από την Σάλκε υποχρεώθηκε η Ίντερ αυτή την φορά μέσα στην Γερμανία με σκορ 2-1 και έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ με την γερμανική ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Το 5-2 του Μιλάνου δεν άφηνε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας στην Ίντερ, ωστόσο το χειρότερο για τους «νερατζούρι» ήταν πως η ίδια η εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα «πρόδιδε» ότι το θαύμα στο Γκεζερκίρχεν θα έμενε στη… σφαίρα της φαντασίας. Όπως και τελικά έγινε, με τη Σάλκε των Παπαδόπουλου και Χαριστέα να παίρνει τη νίκη με 2-1 και μαζί την πρόκριση από την απογοητευτική απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης.


«Πάγωσαν» τον ρυθμό οι Γερμανοί..

Στο 15’ ο Ραούλ απείλησε με κεφαλιά και στη συνέχεια οι Γερμανοί έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, παγώνοντας συχνά-πυκνά το ρυθμό, ο οποίος σαφώς και δεν είχε καμία σχέση με εκείνον του ματς του Μιλάνο.

Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Νόιερ έβγαλε όμορφα το σουτ του Στάνκοβιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαϊκόν βγήκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας της Σάλκε, όμως το κακό του κοντρόλ δεν έδωσε συνέχεια στη φάση.

Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια. Ωστόσο ο Ραούλ είχε διαφορετική άποψη και με το 71ο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους έβαλε μπροστά την ομάδα του αξιοποιώντας την κάθετη μπαλιά του Χουράδο.


«Ανέβηκε» ο ρυθμός στην επανάληψη…

Στο δεύτερο μέρος, οι «νερατζούρι» σχεδόν… απαλλαγμένοι από το άγχος έφθασαν στην ισοφάριση στο 49’, όταν μετά την κεφαλιά που πήρε ο Λούσιο στο κόρνερ του Σνάιντερ ο Μότα βρήκε τη μπάλα και με προβολή έκανε το 1-1 για την ομάδα του Λεονάρντο.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Χόβεντες πέτυχε γκολ, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε καθώς ο άσος της Σάλκε υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφθασε κοντά στο γκολ, με την κεφαλιά του να περνά έξω από την εστία του Σέζαρ.

Ο Έλληνας άσος ήθελε πολύ το γκολ, στο οποίο έφθασε κοντά και πάλι με κεφαλιά στο 64’, ενώ δύο λεπτά αργότερα δέχθηκε την κίτρινη κάρτα καθώς επιχείρησε να σκοράρει με προβολή!

Στο 77’ ήταν η σειρά του Άγγελού Χαριστέα να περάσει στο παιχνίδι, λίγο πριν οι Γερμανοί ανακτήσουν το προβάδισμα, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκρισή τους στα ημιτελικά. Ήταν μια εκπληκτική πάσα του Ραούλ στον Χόβεντες, ο οποίος φάτσα με τον Σέζαρ δε δίστασε, κεραυνοβόλησε τον Βραζιλιάνο, κάνοντας το 2-1 υπέρ της Σάλκε, η οποία ολοκλήρωσε με τον πιο ιδανικό τρόπο μια επική πρόκριση επί της αγνώριστης Ίντερ που συνειδητοποίησε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η μετά-Μουρίνιο εποχή είναι δύσκολη…


Οι συνθέσεις:


Σάλκε : Νόιερ – Ουτσίντα, Μέτσελντερ, Χόβεντες, Σάρπεϊ – Μάτιπ, Παπαδόπουλος – Μπάουμγιοχαν (73’ Ντράξλερ), Χουράδο (87’ Σμιτς) – Ραούλ, Εντού (77’ Χαριστέας)

Ίντερ : Ζούλιο Σέζαρ – Μαϊκόν, Ρανόκια, Λούσιο, Ναγκατόμο – Ζανέτι, Μότα, Στάνκοβιτς (46’ Πάντεφ) – Σνέιντερ (80’ Κουτίνιο) – Ετό, Μιλίτο

Με ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, εκεί που την περιμένει από χθες η Μπαρτσελόνα. Οι Λονδρέζοι είχαν την όρεξη και κάποιες ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη για το γόητρο, αλλά ένα λάθος του Γκόμες τους στοίχισε ακριβά.

Οι «μερένχες» μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά, με τον Οζίλ να απειλεί πρώτος, αλλά η Τότεναμ απάντησε γρήγορα, πιέζοντας ασφυκτικά στη συνέχεια. Ο Σέρχιο Ράμος έδιωξε σωτήρια την προσπάθεια του Μπέιλ στο 6` με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο ρυθμός έπεσε για λίγο μετά το 20λεπτό, αλλά οι ομάδες ξαναβρήκαν γρήγορα τα πατήματά τους, με την Τότεναμ να έχει την υπεροχή. Ο Παβλιουτσένκο «σπατάλησε» μοναδική ευκαιρία για το 1-0 στο 26` όταν ο Λένον του έβγαλε μπαλιά ακριβείας αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ, με τη Ρεάλ να προσπαθεί να απαντήσει με την κεφαλιά του Ράμος που, όμως, κατέληξε στα χέρια του Γκόμες.Στο 50ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο δοκίμασε το σουτ από μακριά και ο Γκόμες έκανε ολέθριο λάθος με την μπάλα να γλιστρά από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Τα «Σπιρούνια», έχοντας και τη θερμή υποστήριξη των οπαδών τους, προσπάθησαν να απαντήσουν στη συνέχεια για να αποχαιρετήσουν με το κεφάλι ψηλά τη φετινή διοργάνωση, αλλά ο Κασίγιας φώναξε «παρών» σε προσπάθειες των Παβλιουτσένκο, Ντεφόε και Φαν ντερ Φάαρτ, υποχρεώνοντας την Τότεναμ στην πρώτη της φετινή ευρωπαϊκή ήττα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τότεναμ (Χ. Ρέντναπ): Γκόμες, Ντόουσον, Γκαλάς, Τσόρλουκα, Ασού-Εκοτό, Χάντλστοουν (71' Σάντρο), Μόντριτς (83' Κράνιτσαρ), Φαν ντερ Φάαρτ, Μπέιλ, Λένον (61' Ντεφόε), Παβλιουτσένκο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζ. Μουρίνιο): Κασίγιας, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Σέρχιο Ράμος (58' Γκρανέρο), Αρμπελόα, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο (75' Μπενζεμά), Κεντίρα, Οζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (65΄Κακά), Αντεμπαγιόρ

Πηγή:sportsview.gr