Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

"Μπάρτσα" και Γιουνάιτεντ" στα ημιτελικά!


Η Μπαρτσελόνα πήρε και δεύτερη νίκη εναντίων της Σαχτάρ, αυτή την φορά στο Ντόνετσκ, με σκορ 1-0 (το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 5-1) για τα προημιτελικά του Τσαμπιονς Λιγκ. Έτσι πλέον ηρεμεί και μπορεί να περιμένει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) την συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης, στους “4” του θεσμού.

Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Αργεντινός σταρ, Λιονέλ Μέσι, όπου με ιδανικό πλασέ ..τελείωσε τους αντιπάλους του.

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, αλλά οι δυο-τρεις ευκαιρίες που είχαν δεν κατάφεραν να μετουσιωθούν σε κάποιο τέρμα.

Ανέβηκε και ..σκόραρε!

Μετά το 20ο λεπτό του παιχνιδιού, η Μπαρτσελόνα ανέβασε ρυθμούς –κι αφού δημιούργησε κάποιες φάσεις- κατάφερε να σκοράρει με τον Λιονέλ Μέσι, 43’! Ο Αργεντινός σταρ μπήκε στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πιάτοφ ..κόβοντας στους Ουκρανούς όποια όνειρα είχαν.

Δεν δείχνει να τα παρατάει..

Η Σαχτάρ στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να πιέσει τους “μπλαουγκράνα”, χωρίς ωστόσο να τους απειλεί ουσιαστικά.

Στο 59’, ο Μέσι έδωσε στον Αφελάι, ο οποίος πλάσαρε αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μίρτσεα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσμαν (75΄Φερναντίνιο), Ζάντσον, Αντριάνο (67΄Μορένο), Ουίλιαν, Σέβτσουκ, Κομπίν, Ντάγκλας Κόστα (58΄Εντουάρντο), Μχιταριάν, Ιστένκο, Ρακίτσκι

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (70΄Μιλίτο), Μπουσκέτς, Κεϊτά, Μασεράνο, Αφελάι, Αντριάνο, Τσάβι (67΄Πέντρο), Μέσι, Βίγια (75΄Χεφρέν)

Διαιτητής: Φλοριάν Μέιερ

Την νίκη πρόκριση με 2-1 για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να πάρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσέλσι στο γήπεδο της. Τα γκολ της πρόκρισης έτυχαν ο Ερνάντες στο 43’ και ο Παρκ στο 77’, ενώ προσωρινά είχε ισοφάριση ο Ντρογκμπά στο 76’. Κάτι το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για την Τσέλσι αν αναλογιστή κάνεις και την αποβολή του Ραμίρες στο 71’.

Το πρώτο ημίχρονο του ματς δεν είχε τον συνηθισμένο Αγγλικό ρυθμό είχε όμως αρκετές καλές στιγμές και ένα γκολ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 43’, όταν ο Ο' Σέι έβγαλε μόνο τον Γκιγκς από δεξιά, εκείνος γύρισε υπέροχα στη μικρή περιοχή και ο Ερνάντες τη έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα. Με αυτόν τον τρόπο έγινε το 1-0 που φάνηκε να κόβει τα ποδιά των παικτών της Τσέλσι.

Πριν το γκολ του Ερνάντες η φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες απωλέστηκες στιγμές στο πρώτο μέρος Στο 14’ μετά από στρώσιμο του Τόρες, ο Ανελκά έπιασε σουτ με το εξωτερικό φάλτσο, από το ύψος της περιοχής, και έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι. Ενώ στο 17’ ο Μαλουντά έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και άφησε για τον Λάμπαρντ, αλλά το πλασέ που έκανε εκείνος στην κίνηση μπλοκάρεται από τον Φαν Ντερ Σαάρ. Η τελευταία καλή στιγμή της Τσέλσι έγινε στο 22’ όταν μετά από κόντρες στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, ο Ανελκά έπιασε εξαιρετικό σουτ στην κίνηση από το ύψος του ημικυκλίου και έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών.

Περά από το γκολ που μέτρησε για την Γιουνάιτεντ, πέτυχε και άλλο ένα το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά. Στο 27’ έπειτα από φοβερή σέντρα του Ρούνεϊ από δεξιά, ο Ερνάντες σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, αλλά ο βοηθός τον έχει υπόδειξε σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος οι «Μπλε» δεν έδειχναν να μην πιστεύουν ότι μπορούσαν να πετύχουν τα δυο γκολ που απετουνταν για την ανατροπη και την πρόκριση επί της Γιουνάιτεντ. Σαν να μην έφτανε αυτό στον Αντσελότι ήρθε στο 71’ η αποβολή του Ραμίρες με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες σε ένα πολύ δύσκολο Σάμιο.

Παρόλα αυτά η Τσέλσι έδωσε σημεία ζωής στο 76 λεπτό όταν μετά από φοβερή κάθετη μπαλιά του Εσιέν, ο Ντρογκμπά βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας και με ωραίο πλασέ, νικά τον Φαν Ντερ Σαάρ κάνοντας το 1-1. Κάτι που δεν πρόλαβαν να χαρούν Εμς γιατί ένα λεπτό μετά και έπειτα από μπαλιά «τρύπα» του Γκιγκς στον Παρκ που τον έβγαλε μόνο του από αριστερά κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το τελικό 2-1.

Σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου άγονα στο Στάμφορ Μπρίτζ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πηρέ την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ο’ Σέι, Κάρικ, Παρκ, Γκιγκς, Νάνι (75' Βαλέντσια), Ρούνεϊ, Ερνάντες

Στον πάγκο: Κούστσακ, Μπράουν, Μπερμπάτοφ, Σμόλινγκ, Σκόουλς, Γκίμπσον

ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Κόουλ, Άλεξ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ραμίρες, Μαλουντά, Ανελκά (61' Καλού), Τόρες (46' Ντρογκμπά)

Στον πάγκο: Τερνμπουλ, Μπεναγιούν, Μίκελ, Ζιρκόφ, Φερέιρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

ΒΟΗΘΟΙ: Μπερτίνο Μιράντα, Ζοάο Σάντος (Πορτογαλία)

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Αρτούρ Σοάρες Ντίας, Κάρλος Ξίστρα (Πορτογαλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Όλντ Τράφορντ»

Πηγή: sportsview.gr