Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Άριστα… 10!

Με δέκα παίκτες από το 78’ αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, αλλά με γκολ του Άριελ Ιμπαγάσα στο 86’ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην φάση των «οκτώ» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλοί σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, όμως απέναντί τους βρήκαν έναν εξαιρετικό Ντεγκρά, ο οποίος κρατούσε μόνος το μηδέν. Οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν σχεδόν σε καμία στιγμή την εστία του Πάρντο.

Με έναν εξαιρετικό Ριέρα και έναν πολύ κινητικό Μιραλάς ο Ολυμπιακός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να επιβληθεί και να πετύχει κάποιο τέρμα, όμως λίγο ο Ντεγκρά και λίγο τα λάθος τελειώματα των «ερυθρόλευκων» κράτησαν το μηδέν για τον Αστέρα.

Από την άλλη πλευρά, οι Αρκάδες κατάφεραν να απειλήσουν μόνο μια φορά από στημένη φάση του Μπακασέτα. Ο νεαρός άσος, τον οποίο ο Βαγγέλης Βλάχος εμπιστεύτηκε, εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Πάρντο.

Το σκορ θα μπορούσε να έχει ανοίξει από το 11’, όμως δύο φορές ο Μιραλάς και μία ο Ριέρα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ντεγκρά. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απομάκρυνε με τα πόδια τα δύο πλασέ του Βέλγου και με τα χέρια το δυνατό σουτ του Ισπανού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Αστέρα όμως να έχει εμφανή διάθεση να ανεβάσει την αμυντική του γραμμή πιο ψηλά και να πιέσει. Τα λεπτά κυλούσαν και πάλι με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή, χωρίς όμως να έρχεται το γκολ.

Ο Βαλβέρδε σε μια προσπάθεια να εντείνει την πίεση της ομάδας του απέσυρε τον Γκαλίτσιο και πέρασε στη θέση του τον Ζαϊρι, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Αστέρα. Οι οπαδοί του συλλόγου της Τρίπολης δεν έχουν ξεχάσει αυτά που έχει προσφέρει στην ομάδα τους ο Μαροκινός.

Ο Ζαϊρί ήταν και ο δημιουργός του μοναδικού τέρματος της ομάδας του Ολυμπιακού στο 86’. Αφού συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Ιμπαγάσα, μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Αργεντινό και εκείνος με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Αυτό ήταν και το γκολ που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Ολυμπιακού στο φινάλε της αναμέτρησης, όπως και στον περασμένο γύρο με την Ηλιούπολη.


Πηγή : Sport-fm.gr