Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Τρίκαλα 3-2

Αλλη μια "μαύρη" εμφάνιση... πραγματοποίησε το "τριφύλλι" που πήρε την πρόκριση για τους "8" κερδίζοντας το ντέρμπι με τα Τρίκαλα. Νίνης, Λέτο και Βύντρα τα γκολ των νικητών στο άδειο ΟΑΚΑ. Διοικητικό μήνυμα για "προδοσία" από τις εξέδρες... του κλειστού.

Σαν την εμφάνιση που φορούσαν οι γηπεδούχοι ήταν και η εικόνα τους στο ματς. Μαύρη... ωστόσο λόγω εμπειρίας οι παίκτες του Φερέιρα πήραν την πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ, νικώντας με 3-2 τα αξιόμαχα Τρίκαλα.

44' Νίνης, 45' Λέτο, 45'+1' Κοντογουλίδης, 68' Βύντρα, 70' Κόρμπος τα γκολ της αναμέτρησης που παρακολούθησαν ο Γόντικας και Πολέμης από τα επίσημα. Διοικητικό μήνυμα από εξέδρα του κλειστού για "προδοσία".

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ν. (Καβάλας) Βοηθοί: Τάτσης Δ. (Ηπείρου) - Μαγιάννης Χ. (Αρτας)


Κίτρινες κάρτες: Σαββίδης, Μπουμσόνγκ Γκολ: 44' Νίνης, 45' Λέτο, 45'+1' Κοντογουλίδης, 68' Βύντρα, 70' Κόρμπος


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (41' λ.τρ. Χριστοδουλόπουλος), Νίνης, Καραγκούνης (75' Γκοβού), Λέτο, Σισέ.


Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος, Χρήστου, Κοντογουλίδης (79' Μπαριέντος), Ρούσεφ (59' Ριζογιάννης), Μανουσάκης, Μίνγκας, Μπριλάκης, Τελκίνσκι (83' Μπακομήτρος).


Αδειο ΟΑΚΑ... "παγωμένο" ξεκίνημα


Στο άδειο και "παγωμένο" από την τιμωρία των οπαδών του Παναθηναϊκού, ΟΑΚΑ, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με τους Φερέιρα και Βαζάκας να χρησιμοποιούν αρκετούς βασικούς παίκτες τους. Ο Πορτογάλος τεχνικός επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνη ενώ κάτω από τα δοκάρια εμπιστεύθηκε τον Καρνέζη.


Το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς κύλησε χωρίς καλό θέαμα από τις δύο ομάδες αφού δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι του και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι γηπεδούχοι που αγωνίζονταν με "μαύρες" εμφανίσεις στο διάστημα αυτό μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας ωστόσο απείλησαν με δύο σουτ.
Ο Σισέ με φάουλ στο 9' και ο Καραγκούνης στο 15' με σουτ απείλησαν αλλά και τις δύο φορές ο Τόλιος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.


Το ματς ξεκίνησε από το 30...


Το παιχνίδι δεν είχε καλό θέαμα μέχρι το ημίωρο εκεί που οι φιλοξενούμενοι "ταρακούνησαν" τα ήρεμα νερά, αφού ο Κοντογουλίδης στο 31' με σουτ απείλησε αλλά δεν βρήκε στόχο και η μπάλα πέρασε άουτ. Ενα λεπτό αργότερα (32') ο Νίνης για τους γηπεδούχους έκανε το φάουλ και ο Μπουμσόνγκ με γυριστή κεφαλιά (όπως με τον Πανσερραϊκό) λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ και πάλι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 35' με τον Νίνη και πάλι να μην εκμεταλλεύεται την εξαιρετική πάσα του Κατσουράνη (ο οποίος λίγο αργότερα αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Χριστοδουλόπουλος) και από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε αντί να μπει και άλλο μέσα στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 42' ο Καρνέζης στην πρώτη του αντίδραση έδειξε εξαιρετικά στοιχεία αφού ο Ρούσεφ που ξεπέρασε τον Σαριέγκι, σούταρε αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο του "τριφυλλιού".


Τρία γκολ... σε 1,5 λεπτό!!!

Οτι δεν είδαμε για ένα ημίχρονο το κατάφεραν οι 22 ποδοσφαιριστές σχεδόν σε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά. Στο 44' ο Νίνης βρέθηκε σε θέση βολής από δεξιά και διαγώνια έκανε το δυνατό σουτ και ο Τόλιος αιφνιδιάστηκε που είχε μπροστά του τον Σισέ που έσκυψε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ενα γκολ για το οποίο οι ιθύνοντες των Τρικάλων διαμαρτυρήθηκαν για την θέση του Γάλλου -επιθετικού που από θέση οφ-σαίντ εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του αντίπαλου πορτιέρο.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα των Τρικάλων, οι γηπεδούχοι "έκλεψαν" βγήκαν στην επίθεση και ο Λέτο από διαγώνια θέση και αφού ξεπέρασε τον Σαββίδη, σούταρε διαγώνια και έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Τόλιου, κάνοντας το 2-0 στο 45' και τον Βαζάκα να ξεσπάει για την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τα παιδικά λάθη στις άμυνες συνεχίστηκαν για τους γηπεδούχους, και μετά από σουτ του Τελκίνσκι, ο Κοντογουλίδης με προβολή μείωσε σε 2-1, δίνοντας και πάλι άλλο "χρώμα" για το δεύτερο ημίχρονο.


Παγωμένο... ξεκίνημα και πάλι

Ιδια εικόνα με το πρώτο ημίχρονο, είδαμε και στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους δύο προπονητές να έχουν σηκώσει για προθέρμανση τους αναπληρωματικούς τους, ωστόσο δεν άλλαξαν τα πλάνα τους από τα αποδυτήρια και την ανάπαυλα.


Στο 54' οι γηπεδούχοι με τον Καραγκούνη απείλησαν για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία ωστόσο το σουτ του "τυπάρα" πέρασε απελπιστικά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Νίνης έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Κόρμπος γλύτωσε την ομάδα του πριν ο Χριστοδουλόπουλος σκοράρει. Στο 61' ο Μίνγκας ξεπέρασε από αριστερά τον Λέτο, μπήκε στην περιοχή και έκανε την σέντρα για τον Κοντογουλίδη, αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε σωτήρια. Γκολ ο Βύντρα... πάσα αλά Μέσι ο Χρήστου και 3-2


Στο 68' οι παίκτες του Φερέιρα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1, μετά από μια στημένη φάση. Ο Νίνης εκτέλεσε το κόρνερ ο Σαριέγκι προσπάθησε με κεφαλιά να απειλήσει αλλά εκείνη κατέληξε στον Βύντρα που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τους γηπεδούχους να μην πανηγυρίζουν.


Οπως και στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς καθαρό μυαλό, η άμυνα του "τριφυλλιού" δέχθηκε γκολ άμεσα. Ο Χρήστου με μπαλιά που θύμιζε κάτι από Μπαρτσελόνα... (πάσα χωρίς να κοιτάει) βρήκε τον Κόρμπο που νίκησε για δεύτερη φορά τον Καρνέζη δίνοντας και πάλι ελπίδες στην ομάδα των Τρικάλων για τα επόμενα λεπτά.

Μετά το 3-2, την ίδια ώρα αντίστοιχα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ήρθε το μήνυμα από την εξέδρα, όταν οι φίλοι του "τριφυλλιού" φώναξαν το σύνθημα "ΠΑΟ θρησκεία θύρα 13, στα δύσκολα την κάνατε, αυτό είναι προδοσία..." σαφώς για όσα γίνονται σε διοικητικό επίπεδο. Μέσα ο Γκοβού.... όλα για όλα ο Βαζάκας

Ο Φερέιρα έβαλε στο ματς τον Γκοβού αντί του Καραγκούνη στην τελική ευθεία του ματς ενώ από την πλευρά του ο Βαζάκας που ήθελε να τα παίξει όλα για όλα "έριξε" και τον Μπαριέντος και τον Μπακομήτρο.

Και ενώ πολύ θα περίμεναν οι γηπεδούχοι με υπομονή και κατοχή μπάλας να διατηρήσουν το 3-2, εκείνοι οπισθοχώρησαν και έδειχναν αγχωμένοι αφού ο Μπαριέντος στο 87' λίγο έλειψε να απειλήσει με ισοφάριση.

Τελικά η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε το "τριφύλλι" που απογοήτευσε και πάλι πήρε την πρόκριση ωστόσο συγχαρητήρια αξίζουν στο αξιόμαχο συγκρότημα του Γιώργου Βαζάκα που αδικείται από την βαθμολογική θέση του (ένατη) στην Β' Εθνική.


Πηγή : Sport24.gr