Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ολυμπιακός- Ατρόμητος 2-1

Με τον νέο εκτελεστή των πέναλτι (Φουστέρ) και τον συνήθη ύποπτο (Μιραλάς) ο Ολυμπιακός είχε ένα εύκολο απόγευμα στο Φάληρο επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου. Με δέκα παίκτες τελείωσαν οι Πειραιώτες λόγω αποβολής του Ντουντου.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τα εντός έδρας παιχνίδια του για το 2010, επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου. Με τα γκολ του Φουστέρ με πέναλτι και του Μιραλάς, οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στους 33 βαθμούς και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague, μετά από 14 αγωνιστικές.

Στο πρώτο ημίχρονο ρυθμός του αγώνα, ήταν καλός με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ δραστήριος να έχει δύο γκολ και ένα δοκάρι, με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Ο Ολυμπιακός είχε το υπέρ του 2-0 και ο Ατρόμητος, άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του μετά το 68', όταν και αποβλήθηκε ο Ντουντου και κατάφερε με τον Φαβάλι να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις του ματς.

Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο μέσο των Πειραιωτών, σωστά αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Θάνου για αγκωνιά, αλλά ο ρέφερι από τα Γρεβενά, θα έπρεπε να κάνει ακριβώς το ίδιο σε παρόμοια φάση στο πρώτο ημίχρονο (28'), όταν με αγκωνιά χτύπησε ο Ολιβέρια τον Φουστέρ. Αντίθετα ο παίκτης του Ατρομήτου παρατηρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκη"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Θάνος (Γρεβενών)/ Τρύφωνας (Κέρκυρας), Αργυρός (Αθηνών)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Τοροσίδης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ζαϊρί (72' Ουρτάδο), Μιραλάς (61' Νέμεθ), Φουστέρ, Ρόμενταλ (15' λ.τρ. Πάντελιτς).

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος (75' Περόνε), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Φαβάλι, Βινιάλ, Σαγκανόφσκι (57' Αναστασάκος), Καραγκούνης (72' Σαρμιέντο), Τάτος, Ολιβεϊρα.

Κίτρινες κάρτες: Τοροσίδης (28', Ολυμπιακός)- Τάτος (23' Ατρόμητος), Ολιβέριρα (28', Ατρόμητος)

Κόκκινες κάρτες: Ντουντού (68' Ολυμπιακός)

Σκόρερ: Φουστέρ (34' πεν., Ολυμπιακός), Μιραλάς (36', Ολυμπιακός)- Φαβάλι (93', Ατρόμητος)

Ζέστανε τον κόσμο του

Παρά το τσουχτερό κρύο ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του αγώνα θέλησε να ζεστάνει με την απόδοσή του, τους φιλάθλους που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις εξέδρες του "Γεώργιος Καρααϊσκάκης" και τα κατάφερε.

Στο 17' ο Μιραλάς έκανε την μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου, αλλά ο Μιχαηλίδης πρόλαβε τον Φουστέρ. Τρία λεπτά αργότερα (20') ο Φουστέρ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα του Ατρομήτου, πέρασε έναν παίκτη αλλά στη συνέχεια έχασε την μπάλα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο, ήρθε στο 26', όταν ο Νεμπεγλέρας έβγαλε μια ωραία μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά ο Μέλμπεργκ έκοψε πριν η μπάλα φτάσει στον Καμαρά.

Στο 28', ο Ολιβέριρα έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα με τον αγκώνα στον Φουστέρ και παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Βέβαια το φάουλ ήταν πολύ σκληρό και ο διαιτητής έπρεπε να δώσει και την απευθείας κόκκινη στον παίκτη της ομάδας του Περιστερίου. Ο Φουστέρ πάντως σηκώθηκε να αγωνιστεί έστω και με επίδεσμο και μάλιστα βρήκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 33' λοιπόν, ο Τάτος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μιραλάς, με τον διαιτητή ωστά να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Φουστέρ ανέλαβε να το εκτελέσει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους Πειραιώτες, που μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σημείωσαν ένα ακόμη γκολ και είχαν και ένα δοκάρι και στις δύο φάσεις με τον συνήθη ύποπτο, τον Κέβιν Μιραλάς.

Στο 36', ο Βέλγος έγινε κάτοχος της μπάλας από τον Ζαϊρί, μπήκε στην περιοχή του Ατρομήτου πλάσαρε εύστοχα τον Μιχαηλίδη και έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 40', ο Μιραλάς μπήκε πάλι στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη και κατέληξε άουτ.

Έπεσε ο ρυθμός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Βέβαια οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά χωρίς να καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δύο μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων που μείωσε ο Ατρόμητος.

Στο 50' ο Ζαϊρί έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Μιχαηλίδης με ωραία προσπάθεια έδιωξε την μπάλα. Στο 51' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ατρομήτου, ο Καραγκούνης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κοντράρει σε σώματα αμυντικών και πηγαίνει κόρνερ.

Στο 53', πάλι ο Μιχαηλίδης είπε "όχι" σε σουτ του Φουστέρ, ενώ στο 59', ο Φαβάλι έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και ο Μοδέστο απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή του Πάρντο.

Στο 68' η αριθμητική ισορροπία άλλαξε, όταν ο Ντουντού δέχθηκε σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή για αγκωνιά στον Τάτο. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ατρόμητος άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Φαληρικό γήπεδο.

Στο 78', ο Τάτος έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά από τα δοκάρια της εστίας του Ολυμπιακού, ενώ στο 83' ο Πάρντο είπε "όχι" σε σουτ του Καμαρά.

Τελικά στις καθυστερήσεις (93'), ο Ατρόμητος με πλασέ του Φαβάλι μείωσε για τον Ατρόμητο σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Πηγή : Sport24.gr