Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνει η πτήση για τους «16»...

Συμπληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης ο χάρτης των «16» του Champions League και λιγοστές είναι οι εκκρεμότητες. Ρόμα και Άρσεναλ μόνο αν αυτοκτονήσουν χάνουν το εισιτήριο για τους «16» από Βασιλεία και Μπράγκα για τον πέμπτο και τον όγδοο όμιλο αντίστοιχα, ενώ Άγιαξ και Οσέρ παλεύουν για την τρίτη θέση στο έβδομο γκρουπ και τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει στον έκτο όμιλο.

Στις 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους «16» του Champions League. Οι πρώτοι των ομίλων θα τεθούν αντιμέτωποι με μία εκ των δευτέρων, με την υποσημείωση πως δεν γίνεται να αναμετρηθούν ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα ή που ήταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση. Οι αγώνες των «16» θα γίνουν σε τέσσερις δόσεις: 15-16 ή 22-23 Φεβρουαρίου τα πρώτα ματς και 8-9 ή 15-16 Μαρτίου οι επαναληπτικοί. Στις 18 Μαρτίου θα ακολουθήσει η κλήρωση για την προημιτελική και ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ε’ Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου-Βασιλεία 21:45

Η Μπάγερν έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση στον πέμπτο όμιλο φιλοξενεί τη Βασιλεία, η οποία για να τερματίσει δεύτερη χρειάζεται νίκη και την ίδια ώρα να ηττηθεί η Ρόμα στη Ρουμανία από την Κλουζ. Οι Βαυαροί, που προέρχονται από ήττα με 2-0 από τη Σάλκε και βρίσκονται στο -17 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ στην Bundesliga, θα παραταχθούν χωρίς τους Ρόμπεν, Όλιτς και Μπαντστούμπερ, ενώ αμφίβολος είναι ο Πράνιτς κι επανέρχεται ο Κλόζε. Οι Ελβετοί τουλάχιστον έχουν εξασφαλίσει την τρίτη θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League. Ο προπονητής της ομάδας, Τόρστεν Φινκ, αγωνίστηκε στην Μπάγερν από το 1997 μέχρι το 2003 και δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Τσίπερφιλντ, Χούγκελ, Κουσούνγκα και Ζουά.

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον
Γήπεδο: «Αλιάντς Αρένα»

Κλουζ-Ρόμα 21:45

Η αδιάφορη Κλουζ υποδέχεται τη Ρόμα που χρειάζεται απλώς έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», κάτι που θα συμβεί και σε περίπτωση που δεν νικήσει η Βασιλεία στο Μόναχο. Από τη ρουμανική ομάδα που είναι όγδοη στο εγχώριο πρωτάθλημα και στο -12 από την κορυφή θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Πίκολο και οι τραυματίες Μουρεσάν και Τομάς. Από τους Ρωμαίους-επίσης όγδοους στη Serie A μετά το 2-2 στη Βερόνα με την Κιέβο αν και προηγήθηκαν με 2-0-θα απουσιάσουν οι Πισάρο, Περότα και Ρίισε.

Διαιτητές: Ουίλιαμς Κόλουμ (Σκωτία)
Γήπεδο: «Κονσταντίν Ραντουλέσκου»

Βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 12 (13-6)
2. Ρόμα 9 (9-10)
3. Βασιλεία 6 (8-8)
4. Κλουζ 3 (5-11)

Στ’ Όμιλος

Μαρσέιγ-Τσέλσι 21:45

Η επιστροφή του Ντιντιέ Ντρογκμπά στη Μασσαλία, ως αντίπαλος της Μαρσέιγ από την οποία μεταπήδησε προ εξαετίας στην Τσέλσι είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει να παρουσιάσει ο εν λόγω αγώνας. Οι γηπεδούχοι μετά τη σπουδαία νίκη τους στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ πριν από δύο εβδομάδες εξασφάλισαν την πρόκριση, ενώ οι «μπλε» είναι η μοναδική ομάδα που έχει την ευκαιρία να προκριθεί με το απόλυτο, έξι νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο τιμωρημένος Εμπία και οι τραυματίες Ζινιάκ, Αθπιλικουέτα και Χίλτον δεν υπολογίζονται από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ για τους πρωταθλητές Γαλλίας, ενώ οι Λονδρέζοι, που συμπλήρωσαν τέσσερα ματς χωρίς νίκη στην Premiership, θα έχουν αρκετές ελλείψεις. Πέραν των τραυματιών Μπεναγιούν, Άλεξ, Λάμπαρντ και Ζιρκόφ, ο Κάρλο Αντσελότι αποφάσισε να ξεκουράσει τους Ανελκά και Κόουλ.

Διαιτητής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)
Γήπεδο: «Βελοντρόμ»

Ζίλινα-Σπαρτάκ Μόσχας 21:45

Η Ζίλινα θα ψάξει τους πρώτους της βαθμούς, καθώς η παρθενική της συμμετοχή στους ομίλους εξελίσσεται σαν εφιάλτης με πέντε ήττες με 17 γκολ παθητικό. Η Σπαρτάκ, που μπήκε στους ομίλους με δύο νίκες, έχασε τα τρία επόμενα ματς με τελευταίο και καθοριστικό αυτό στην έδρα της από τη Μαρσέιγ και συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση. Ο Βαλερί Κάρπιν δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Γουέλιτον.

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)
Γήπεδο: «ΜΣΚ Ζίλινα»

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 15 (14-3)
2. Μαρσέιγ 9 (11-3)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (5-9)
4. Ζίλινα 0 (2-17)

Ζ’ Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Οσέρ 21:45

Μονοδιάστατο είναι το ενδιαφέρον στο «Μπερναμπέου», καθώς η Ρεάλ έχει εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά, ενώ η Οσέρ χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από τον Άγιαξ (που δοκιμάζεται στο «Σαν Σίρο» απέναντι στη Μίλαν) για να κλέψει την τρίτη θέση. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θα βρίσκεται στον πάγκο λόγω τιμωρίας, ενώ για τον ίδιο λόγο θα απουσιάσουν και οι Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος. Παράλληλα εκτός αποστολής έμειναν οι Κακά, Ντι Μαρία, Κεντίρα, Ιγκουαΐν, Κασίγιας και Κανάλες. Η «βασίλισσα» μετρά έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε γαλλικές ομάδες, ενώ η Οσέρ, που είναι μόλις 13η στη Ligue 1, έχει δύο νίκες και μία ήττα σε τέσσερις επισκέψεις στην Ισπανία.

Διαιτητής: Σερζ Γκουμιενί (Βέλγιο)
Γήπεδο: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Μίλαν-Άγιαξ 21:45

Η Μίλαν έχει καπαρώσει τη δεύτερη θέση, ενώ ο Άγιαξ θα τερματίσει τρίτος αν η Οσέρ δεν έχει καλύτερο αποτέλεσμα στον αγώνα της με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Οι «ροσονέρι» δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον Ιντζάγκι, τον Πάτο και τον Όντο, ενώ είναι πιθανό ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να δώσει ανάσες σε βασικούς. Ο Μάρτιν Γιολ παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία του «Αίαντα» και ανέλαβε μέχρι νεωτέρας ο Φρανκ Ντε Μπουρ, που δεν υπολογίζει στους Σνο, Φερμέερ, Λοντέιρο και Γιόζεφζον. Η Μίλαν ως οικοδέσποινα κόντρα σε ολλανδικές ομάδες έχει έξι νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, ενώ ο Άγιαξ σε ιταλικό έδαφος μετρά έντεκα ήττες και τέσσερις ισοπαλίες σε 17 ματς.

Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)
Γήπεδο: «Σαν Σίρο»

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 13 (11-2)
2. Μίλαν 8 (7-5)
3. Άγιαξ 4 (4-10)
4. Οσέρ 3 (3-8)

Η’ Όμιλος

Άρσεναλ-Παρτιζάν 21:45

Οι συνεχείς ήττες από Σαχτάρ και Μπράγκα έβαλαν σε περιπέτειες την Άρσεναλ που χρειάζεται τη νίκη για να προκριθεί για ενδέκατη συνεχή φορά από φάση ομίλων του Champions League, ενώ χάνει το εισιτήριο μόνο αν έχει χειρότερο αποτέλεσμα από την Μπράγκα, που δοκιμάζεται στο Ντόνετσκ κόντρα στη Σαχτάρ. Οι πρωτοπόροι της Premiership θα τερματίσουν πρώτοι μόνο σε περίπτωση που οι Ουκρανοί χάσουν και εκείνοι επικρατήσουν στο «Emirates». Ο Αρσέν Βενγκέρ απέναντι στους αδιάφορους και ήδη αποκλεισμένους πρωταθλητές Σερβίας δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Φάμπρεγκας, Βερμάελεν, Τζουρού, Ντιαμπί και Αλμούνια, ενώ αμφίβολος είναι ο Κοτσιελνί που υπέστη διάσειση στο ματς με τη Φούλαμ.

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)
Γήπεδο: «Emirates»

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπράγκα 21:45

Στη Σαχτάρ αρκεί και η ισοπαλία για να τερματίσει στην κορυφή του γκρουπ αφήνοντας πίσω της την Άρσεναλ, ενώ η Μπράγκα, έχοντας το... μαξιλαράκι της τρίτης θέσης, ελπίζει σε στραβοπάτημα των «κανονιέρηδων» προκειμένου με καλύτερο αποτέλεσμα να τους προσπεράσει και να προκριθεί στους «16» στην παρθενική της συμμετοχή στους ομίλους. Από την ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου θα λείψουν οι Φερναντίνιο, Μιταριάν, Μορένο και Βίτσενετς, ενώ στον αντίποδα οι Παουλάο, Έλντερσον και Ματέους θα απουσιάσουν, ενώ αμφίβολος είναι ο τερματοφύλακας Φελίπε.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Γήπεδο: «Ντόνμπας Αρένα»

Βαθμολογία

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 12 (10-6)
2. Άρσεναλ 9 (15-6)
3. Μπράγκα 9 (5-9)
4. Παρτιζάν 0 (1-10)



Πηγή : Sport-fm.gr