Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Φερέιρα: "Να κερδίσουμε για το γόητρο"

Την νίκη θα "κυνηγήσει" ο Παναθηναϊκός στην χιονισμένη Κοπεγχάγη, όπως δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για το γόητρο του συλλόγου. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την απώλεια της πρόκρισης αλλά και τους Γκοβού, Σεϊταρίδη και Σολμπάκεν...

21:45 MEGA ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Champions League

Στο τελευταίο παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ για φέτος ο Παναθηναϊκός είναι "αναγκασμένος" να "κυνηγήσει" την νίκη κόντρα στην Κοπεγχάγη στην χιονισμένη Δανία. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μιλώντας για το ματς στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι "πράσινοι" θα πρέπει να αναζητήσουν την επιτυχία για το γόητρο του συλλόγου.

Ο 64χρονος τεχνικός δεν παρέλειψε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τους Γκοβού και Σεϊταρίδη που έμειναν εκτός αποστολής αλλά και την δουλειά του Σολμπάκεν στην αυριανή αντίπαλο των "πράσινων".

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο Πορτογάλος τεχνικός του "τριφυλλιού":

- Ο Παναθηναϊκός είναι χωρίς νίκη στη φετινή διοργάνωση, κάτι σπάνιο, είναι στόχος σας οι τρεις βαθμοί θέλετε να φύγει η ομάδα με ψηλά το κεφάλι;


"Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διοργάνωση που πάντα και για τις τέσσερις ομάδες υπάρχουν τρεις στόχοι. Πρώτον να είμαστε πρώτοι, διότι αυτό επιτρέπει να παίζεις με τον δεύτερο ενός άλλο ομίλου. Δεύτερον να παραμείνεις ως δεύτερος για να συνεχίσεις στην επόμενη φάση και τρίτον να βγεις τρίτος ώστε να μπορέσεις να έχεις τη δυνατότητα να μετάσχεις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Δυστυχώς όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φτάσει κανέναν από αυτούς τους στόχους που προανέφερα.


Άρα τι μας μένει; Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς, ώστε το γόητρο του Παναθηναϊκού να παραμείνει στην Ευρώπη δεδομένου ότι είμαστε μια μεγάλη ομάδα και πλέον αυτή είναι η κατάσταση και δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτή την φάση, όσον αφορά την διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, για αυτή τη χρονιά.


Η Κοπεγχάγη είναι μια καλή ομάδα η οποία χρειάζεται τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι για να μπορέσει να επιτύχει τον δεύτερο ή τον τρίτο από τους στόχους που προανέφερα. Άρα αύριο παίζουν δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους η καθεμία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Καταλαβαίνετε όμως ότι την περισσότερη δουλειά πρέπει να την κάνει η Κοπεγχάγη".

-
Αφήσατε στην Αθήνα τον Γκοβού και τον Σεϊταρίδη. Για ποιο λόγο δεν μπορούν να κάνουν δεύτερο παιχνίδι συνεχόμενο σε μια εβδομάδα;


"Δεν είναι αυτοί οι λόγοι για τους οποίους δεν βρίσκονται και οι δύο εδώ. Αυτό έχει να κάνει με κάποιες δυσκολίες και ο ένας και ο άλλος σε σχέση με τον ρυθμό. Όσον αφορά ειδικά τον Γκοβού, υπάρχει δυσκολία γιατί βρίσκεται στο σπίτι του με πυρετό".

- Ποια είναι η γνώμη σας για τον κ. Σολμπάκεν και τα όσα έχει πετύχει η Κοπεγχάγη;


"Είπα και προηγουμένως ότι η Κοπεγχάγη είναι μια ομάδα που έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά χάρη στον προπονητή της. Παίζει ένα ποδόσφαιρο εύκολο αλλά πολύ επιθετικό. Παίζει το 4-4-2 με πολύ κοντινές γραμμές και για μένα αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Και αναμφισβήτητα ξέρω όλα όσα έχει πετύχει στο παρελθόν και είναι μια ομάδα άξια για το Τσάμπιονς Λιγκ".- Αυτό με τον ρυθμό μπορείτε να μας το εξηγήσετε, πως είναι δυνατόν κάποιος παίκτης να πάρει ρυθμό όταν δεν παίζει ή μόνο με είκοσι λεπτά ως αλλαγή;


"Αυτό είναι μια υπόθεση που χρειάζομαι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να σας εξηγήσω. Δεν είναι της παρούσης. Αναφορικά με τους δύο τους, ο Σεϊταρίδης δεν έπαιζε εδώ και δυόμιση μήνες περίπου και ουσιαστικά δεν συμμετείχε στους αγώνες. Καταλαβαίνετε ότι για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις συνεχή προπόνηση και να μπορέσεις να ενταχθείς.


Ενώ και η περίπτωση του Γκοβού είναι παρεμφερής. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον και συνεχίσουν την καλή δουλειά και μέσα στα πλαίσια που ο κάθε παίκτης μπορεί να μπει και να χτυπήσει την ενδεκάδα, τότε και αυτοί και όλοι οι άλλοι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν. Ρυθμός σημαίνει να μπορείς να έχεις τη δυνατότητα να συμμετάσχεις στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού".


- Με δεδομένου ότι ακολουθεί ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα που είναι ο βασικός στόχος της ομάδας, σκέφτεστε να κάνετε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα;


"Όχι, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος ο οποίος πρέπει σε κάθε παιχνίδι που παίζει, να κάνει το καλύτερο για να κερδίζει το παιχνίδι. Αυτή είναι η δική μου άποψη και η δική μου ιδέα. Άρα αύριο σκοπός μας είναι να εγγυηθούμε την όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση της ομάδας. Και μετά τον αυριανό αγώνα και μέχρι την Κυριακή να βρω τους παίκτες που θα είναι πιο καλά προετοιμασμένοι για να παίξουν. Εν αντιθέσει με τον αυριανό αγώνα, στο πρωτάθλημα είμαστε πρωτοπόροι και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε στην πρώτη θέση".


Πηγή : Sport24.gr