Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εξελληνισμός

Στόχους από την Ελλάδα εξετάζουν στον Ολυμπιακό με σκοπό να αυξήσουν τον αριμθό των Ελλήνων παικτών στην ομάδα. «Βαρόμετρο» αποτελεί ο Κώστας Μήτρογλου. Πολλοί οι στόχοι κι από το εξωτερικό, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει ξεχωρίσει κάποιους συγκεκριμένους, έχοντας ωστόσο κι εναλλακτικές.

Το ρόστερ του με Έλληνες παίκτες θα προσπαθήσει να εμπλουτίσει κατά κύριο λόγο ο Ολυμπιακός στη χειμερινή και την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί μόνο στη… ντόπια αγορά. Οι έντεκα ξένοι, από τους 14 συνολικά ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον αγώνα κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θέλει οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Για το λόγο αυτόν οι Πειραιώτες έχουν μια λίστα από Έλληνες παίκτες, οι οποίοι παρακολουθούνται και ανάλογα με την εξέλιξή τους θα κινηθούν. Πρώτος όλων είναι ο Γιάννης Μανιάτης, για τον οποίο θα κινείτο ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι, αλλά το ενδιαφέρον κι άλλων ελληνικών ομάδων (ΑΕΚ), ίσως επισπεύσει τα γεγονότα. Εκτός όμως του αρχηγού του Πανιωνίου στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων» βρίσκονται και οι Ανδρέας Τάτος (Ατρόμητος), Γιώργος Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός), Κώστας Φορτούνης (Αστέρας Τρίπολης) και Απόστολος Βέλλιος (Ηρακλή). Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού θέλει να το συμπεριλάβει στην ομάδα του.

«Βαρόμετρο» ο Μήτρογλου

Η απόφαση για τον δανεισμό του Κώστα Μήτρογλου είναι ειλημμένη και φαίνεται πως οι δύο επικρατέστερες ομάδες είναι ο Πανιώνιος και ο Άρης. Ο Μήτρογλου ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά για την επιλογή του και φαίνεται πως θα καταλήξει στους «κυανέρυθρους». Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Τάκης Λεμονής έχει επικοινωνήσει ήδη μαζί του για να τον πείσει να... μετακομίσει στην Πλατεία. Αν αυτό συμβεί τελικά τότε θα γίνει ένα μεγάλο βήμα για την απόκτηση του Μανιάτη, ίσως μαζί και μαζί με τον Κουμορτζί, ενώ αν τελικώς ανηφορίσει για Θεσσαλονίκη, τότε πιθανώς να ανοίξει ο δρόμος για Χαβίτο.

Και εξωτερικού…

Η ελληνική αγορά ωστόσο δεν είναι η μόνη που απασχολεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έχει προκρίνει και κάποιες περιπτώσεις από το εξωτερικό. Ο Κάρλος Σάντσες της είναι ένας από τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Ισπανός προπονητής, αφού θεωρεί πως ταιριάζει στο σύστημα του Ολυμπιακού. Ο αριστεροπόδαρος μέσος έχει πολύ καλό σουτ και είναι κάτι μεταξύ κόφτη και «δεκαριού». Πλην του Κολομβιανού χαφ στη λίστα του τεχνικού των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται και ο Μοργκάν Αμαλφιτανό της Λοριάν, ενώ από το γαλλικό πρωτάθλημα είναι υπό σκέψη και οι Σεσενιό (Παρί), Αρούνα (Μονακό), Μαρτέν (Σοσό), Σαντόμ (Παρί) και Λαμά (Λε Μαν).

Από την Ισπανία τώρα, αγορά που γνωρίζει καλύτερα ο Βαλβέρδε, πρώτος στόχος είναι ο Νεκουνάμ της Οσασούνα, όπως επίσης και οι Ματίγια (Βιγιαρεάλ), Αλμπίν (Χετάφε).

Πάει για νέο βραβείο ο Ρόμενταλ

Μετά την ανάδειξή του στον κορυφαίο Δανό ποδοσφαιριστή για το 2010 ο Ντένις Ρόμενταλ βρίσκεται και στους 50 κορυφαίους αθλητές της χώρας του για τη χρονιά που θα μας αφήσει σε λίγες μέρες. Πιο συγκεκριμένα η «Ekstra Bladet» κατατάσσει τον Ρόμενταλ στη 14η θέση ενώ ο Κρίστιαν Πόουλσεν βρίσκεται στη 17η. Ο καλύτερος Δανός αθλητής θα γίνει γνωστός στο επόμενο φύλλο της «Ekstra Bladet».

Νίκος Μάρκου



Πηγή : Sport-fm.gr