Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Xιμένεθ: "Έχετε τελειώσει για μένα"

Ο Μ. Χιμένεθ "άστραψε και βρόντηξε" κατά των παικτών στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο και στην επιστροφή της ομάδας στο ξενοδοχείο. "Καρφιά" σε Γκερέιρο, Ντιόπ και Γιάχιτς. Έρχεται για δοκιμή ο Λουσέν.

Η νέα απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Ατρόμητο, έκανε "πυρ και μανία" τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν εξοργισμένος με την άσχημη αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο Περιστέρι και δεν δίστασε να τους ασκήσει αμείλικτικη κριτική, τόσο στην ανάπαυλα όσο και μετά τον αγώνα.

"Αυτή η εικόνα αποτελεί ντροπή. Κάποιοι είστε αδιάφοροι. Δεν προσπαθείτε καθόλου. Πάτε πάντα δεύτεροι στη μπάλα. Δεν έχουμε κερδίσει καμία διεκδίκηση της μπάλας.

Δεν είστε καθόλου πιεστικοί, ειδικά στη μεσαία γραμμή, και οι αντίπαλοι κυκλοφορούν με άνεση τη μπάλα", τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στους "κιτρινόμαυρους" άσους λίγο πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος, προσθέτοντας μάλιστα πως "θα μπορούσαμε να χάνουμε με 3-0, είμαστε τυχεροί που είμαστε ισόπαλοι. Όποιος δεν θέλει, να το πει, να τον βγάλω".

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ λίγο έλειψε να "κλέψει" το παιχνίδι με το εξαιρετικό γκολ του Μπλάνκο στο 85' όμως δέχτηκε τελικά την ισοφάριση στο 89' από τον Αναστασάκο, με τον Χιμένεθ να είναι ακόμά πιο σκληρός με τους παίκτες του όταν η αποστολή επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει πριν τον αγώνα.

"Θα πάρω μέτρα με κάποιους παίκτες! Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κάποιοι να τα δίνετε όλα στα ντέρμπι και να αδιαφορείτε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Για κάποιους από εσάς ο χρόνος τελείωσε!

Δεν θα πάρετε άλλη ευκαιρία. Είχατε ήδη πολλές και δείξατε ότι δεν αξίζετε να φοράτε τη φανέλα της ΑΕΚ! Έχετε τελειώσει για μένα", ξεκίνησε τον εξάψαλμό του ο Χιμένεθ, για να συνεχίσει στο ίδιο επιθετικό ύφος:

"Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν με δέκα παίκτες και ήμασταν καλύτεροι. Είναι δυνατόν; Γιατί αφήσατε πάλι ένα ημίχρονο;

Γιατί δεν βγήκατε από το πρώτο λεπτό από τη νίκη, όπως κάνετε στα ντέρμπι; Δεν έχετε νοοτροπία νικητή! Δεν έχετε φιλοδοξίες. Συμβιβάζεστε με το να κερδίζετε τα ντέρμπι και μόνο. Όλα τα παιχνίδια όμως δίνουν τρεις βαθμούς".

Ο Χιμένεθ όμως δεν έμεινε εκεί αλλά άσκησε ατομική κριτική στον Γκερέιρο, κατηγορώντας τον για αδιαφορία (σ.σ τον αντικατέστησε νωρίς στο πρώτο ημίχρονο):

"Ο Ρότζερ για παράδειγμα ήταν προφανές ότι ήταν αδιάφορος. Σε άλλα ματς δίνεις 3-4 κάθετες, σήμερα δεν έκανες τίποτα, το χειρότερο όμως είναι ότι δεν είχες διάθεση να κάνεις κάτι.

Σας είχα ξαναπεί, μπορώ να καταλάβω ότι μία φορά δεν σας βγαίνει το παιχνίδι. Καλύψτε το με τη διάθεσή σας".

Από τα "καρφιά" του προπονητή της Ένωσης δεν γλίτωσαν πάντως και άλλοι ποδοσφαιριστές. "Δεν επιτρέπεται να ενεργείς τόσο έμπειρος παίκτης έτσι, όταν έχεις ήδη κάρτα", ήταν τα παράπονά του προς τον Πάπα Μπούπα Ντιόπ, ο οποίος άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, ενώ στον Γιάχιτς ανέφερε αναφορικά με το γκολ της ισοφάρισης:

"Ο αντίπαλος επιθετικός έχει όλη την άνεση και το χρόνο να σεντράρει. Γιατί δεν τον μαρκάρεις; Γιατί κάθεσαι και τον βλέπεις;".

Για τον επίλογό του μάλιστα, ο Χιμένεθ υπενθύμισε στους παίκτες του τους αρκετούς χαμένους βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα ματς, τα οποία την έχουν απομακρύνει από την κορυφή.

"Μέχρι πότε θα τρώμε τέτοια χαζά γκολ; Έχουμε ήδη δεχτεί αρκετά αστεία γκολ. Ξέρετε πόσους βαθμούς θα είχαμε αν παλεύατε τα ματς με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Καβάλα και Ατρόμητο, όπως παλέψαμε στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;"

Έρχεται να δοκιμαστεί και ο Λουσέν

Εν τω μεταξύ, οι δοκιμές ποδοσφαιριστών στην ΑΕΚ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Έτσι, μετά τον Ζερόμ Ροτέν, ο οποίος είχε έρθει την περασμένη εβδομάδα και πήρε μέρος σε δύο προπονήσεις με τους "κιτρινόμαυρους" προκειμένου να τον "τσεκάρει" ο Μανόλο Χιμένεθ (ο πρώην άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έχει επιστρέψει στην πατρίδα του περιμένοντας κάποια απάντηση από της διοίκηση της ΑΕΚ αναφορικά με ενδεχόμενο συνεργασίας), όλα δείχνουν ότι τώρα είναι η σειρά του Πέτερ Λουσέν.

Ο 31άχρονος Γάλλος αμυντικός μέσος αναμένεται εντός της εβδομάδας στη χώρα μας για να περάσει απιό το "μικροσκόπιο" της Ένωσης, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, με τον Λουσέν να έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τη φανέλα των Μαρσέιγ, Παρί, Θέλτα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σαραγόσα και τώρα να είναι ελεύθερος καθώς βρισκόταν σε στάδιο αποθεραπείας από έναν σοβαρό τραυματισμό.


Πηγή : Sport24.gr