Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μπράβο ρε Άρη!

Ιστορική πρόκριση στους «32» του Europa League πανηγυρίζει ο Άρης, μετά τη νίκη του με σκορ 1-0 (45’ Κόκε, 90’ Φατί) κόντρα στη Ρόζενμποργκ.

Σοβαρή και πειθαρχημένη η ομάδα του Κούπερ πήρε αυτό που ήθελε στο «Κλ. Βικελίδης» και κατάφερε να πετύχει ένα μικρό θαύμα, περνώντας χέρι-χέρι στην επόμενη φάση με τη Λεβερκούζεν και αφήνοντας εκτός συνέχειας του θεσμού την κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης!

Τρεις δεκαετίες μετά το "έπος της Περούτζια", οι "κίτρινοι'' ξαναγράφουν ιστορία!

Ο Κούπερ και οι παίκτες τους ήξεραν πως τους αρκούσε να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό των Ισπανών στη Γερμανία, ώστε να πάρουν την πρόκριση. Για αυτόν το λόγο οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν πειθαρχημένοι και χωρίς καμία διάθεση να ρισκάρουν, αφού και τα νέα που έφταναν από το παγωμένο Λεβερκούζεν, ήταν ευχάριστα.

Παρά το γεγονός ότι η Ρόζενμποργκ είχε ήδη αποκλειστεί και εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στη Νορβηγία, δεν παραδόθηκε αμαχητί. Βέβαια οι ποδοσφαιριστές του Έγκεν δεν είχαν κίνητρο σε αντίθεση με αυτούς του Άρη, των οποίων το πείσμα και η θέληση οδήγησε στο γκολ.

Το τέρμα που σημείωσε ο Τσέζαρεκ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους –αν και από θέση οφσάιντ- έδωσε στον Άρη μεγαλύτερη άνεση στο γήπεδο. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς δεν πρέπει να αισθάνονται πως έχουν και καμιά υποχρέωση για την εύνοια του διαιτητή, αφού ο ίδιος έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι πάνω στον Κόκε στο δεύτερο μέρος.

Έτσι κι αλλιώς ο Άρης ακόμη και με ισοπαλία θα έπαιρνε μια μεγαλειώδη πρόκριση απέναντι σε ομάδες επιπέδου Champions League, όμως το 2-0 από τον Φατί στο 90’ ήρθε για να κλείσει το λογαριασμό.

Όταν γινόταν η κλήρωση των ομίλων, ελάχιστοι πίστευαν πως θα μπορούσε να προκριθεί.

Δεν πειράζει, αρκεί που το έκανε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και οι ποδοσφαιριστές του…

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Κουλουχέρης, Τόχα, Τσέζαρεκ (78’ Ρουίς), Κόκε (87’ Φατί), Μίσελ, Μενδρινός (83’ Καζναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας.

Στον πάγκο: Βελλίδης, Νέτο, Οριόλ, Τσεσνάουσκις.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Ανάν, Μπιάρσμιρ, Χάμτφαλ (65' Ίβερσεν), Μόλντσκρεντ, Ντεμίντοφ, Σκέλμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα.

Στον πάγκο: Μπρέθεν, Όλσεν, Βίνσνες, Γουάντμπερκ, Έσεν, Οβιάσου.


Πηγή : Sport-fm.gr