Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Με κίνητρο τον... Μονομάχο! - ΑΕΚ-ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - 22:05 ANΤ-1

Απολαυστικός για άλλη μια φορά ο Μανόλο Χιμένεθ αποκάλυψε ότι δεν έδειξε στους παίκτες DVD με τη Ζενίτ, αλλά με την ταινία "Ο Μονομάχος"! «Δεν ξέρω να παίζω για το "Χ"», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ορεξάτος εμφανίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (15/12) ο τεχνικός της Ένωσης, γνωρίζοντας φυσικά ότι το σημερινό παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό της ομάδας για φέτος.

Ίσως και αυτός ήταν λόγος που εμφανίστηκε... χαλαρός και έδωσε ωραίες ατάκες, για να αποφορτίσει την ομάδα από το άγχος που την βαραίνει έχοντας απέναντι μια ομάδα που θα παίξει ελεύθερο ποδόσφαιρο αφού δεν έχει βαθμολογιό κίνητρο.

«Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχει παίξει η ΑΕΚ μέχρι τώρα. Πρέπει να δώσουμε την απαιτούμενη σημασία και να είμαστε σε τέτοια κατάσταση για ένα τέτοιο παιχνίδι. Αύριο πρέπει να είναι μία γιορτή για τον φίλαθλο κόσμο ο οποίος πιστεύω ότι θα έρθει και θα μας στηρίξει.

Εμείς θα πρέπει να του δώσουμε αυτή τη χαρά και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η Ζένιτ είναι μία ομάδα που μπορεί να παίζει στο Europa League αλλά έχει τη δύναμη και το ρόστερ για να παίξει στο Champions League. Αλλά θεωρώ ότι η διάθεση και ο ενθουσιασμός που θα δείξουμε θα είναι επιπέδου Champions League», ήταν η τοποθέτηση του Μανόλο Χιμένεθ, πριν δεχθεί στη συνέχεια ερωτήσεις:

Αύριο θα σας αρκέσει η ισοπαλία; Θα παίξετε προσεκτικά;

«Στα 35 χρόνια που βρίσκομαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πραγματικά δεν ξέρω πως γίνεται να παίξεις για την ισοπαλία. Μπορείς να παίξεις και το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο στο τέλος, αλλά να παίζεις για την ισοπαλία, δεν ξέρω με ποιον τρόπο γίνεται».

-Πως έχετε προετοιμαστεί για τον αγώνα με τη Ζενίτ; Έχετε δει κάποιο βίντεο;

«Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι, όπως κάνουμε με κάθε παιχνίδι, όπως δουλεύουμε καθημερινά, συνειδητοποιώντας βέβαια ότι η Ζενίτ δεν είναι μία απλή ομάδα, αλλά ευρωπαϊκή ομάδα. Και αύριο ενθουσιασμός που πρέπει να δείξουμε αύριο στο παιχνίδι, θα πρέπει να είναι τόσος όσος να ισορροπήσει την δυναμική αυτή της Ζενίτ. Και πρέπει να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο για να κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους που θα έρθουνε. Χθες είδαμε το DVD τον μονομάχο, όχι τη Ζενίτ, γιατί αυτό μας δίνει κίνητρο. Η Ζενίτ είναι μία πολύ γνωστή ομάδα, σαφώς και γνωρίζουμε ποια είναι η Ζενίτ, αλλά συγκεντρωνόμαστε κυρίως στο πως θα φτιάξουμε τη δική μας ομάδα».

-Όταν δουλεύατε μαζί με τον Κερζακόφ στη Σεβίλλη, για ποιο λόγο δεν είχατε τις καλύτερες σχέσεις (σ.σ. γιατί δεν τον χρησιμοποιούσε)

«Ο Κερζάκοφ είναι από τους καλύτερους επιθετικούς που έχω γνωρίσει. Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο ισπανικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο της Σεβίλλης. Βεβαίως αυτή η δυσκολία έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν νέος ο Κερζακοφ έπρεπε να αντιμετωπίσει τους Κανουτέ και Λουίς Φαμπιάνο που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Κερζακόφ θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, όπως είναι τώρα στη Ζενίτ, όπως βεβαίως μπορούσε και στη Σεβίλλη. Αλλά αν δεν είστε ευχαριστημένοι μαζί του, μπορείτε να μας τον δώσετε».

-Είστε ευχαριστημένος που δεν θα παίξει ο Κερζάκοφ;

«Ο Κερζακόφ είναι ένας σπουδαίος παίκτης και σίγουρο είναι σημαντικό που δεν θα παίξει, αλλά σίγουρα ο παίκτης που θα τον αντικαταστήσει θα είναι ισάξιος. Ο παίκτης που ήρθε από την Ρουμπίν, ο Μπουκάροφ, είναι πολύ καλός. Αυτό έχουν οι μεγάλες ομάδες δεν έχει σημασία ποιος παίζει, όλοι είναι πολλοί καλοί. Αλλά η Ζενίτ αύριο θα έχει μία εξίσου καλή ομάδα, όπως θα είναι αυτή της ΑΕΚ»


Πηγή : Sport24.gr