Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κρητίκαροι!

Η νίκη του Εργοτέλη επί της Κέρκυρας με σκορ 3-0 ξεχώρισε από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, μια ημέρα που κυριάρχησαν οι ισοπαλίες. Στις Σέρρες, Πανσερραϊκός και Πανιώνιος έμειναν στο 1-1 στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ίδιο σκορ (1-1) και στο γειτονικό ντέρμπι Ξάνθη-Καβάλα.

Αναλυτικά:

Κυριακή, 12/12

SKODA Ξάνθη-Καβάλα 1-1

Από ένα καλό ημίχρονο είχαν στα «Πηγάδια» Ξάνθη και Καβάλα και το τελικό 1-1 θα πρέπει να αφήνει και τις δύο ευχαριστημένες. Οι «αργοναύτες», οι οποίοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο προηγήθηκαν στο 4’ με τον συνήθη ύποπτο, Ονουάτσι, ενώ οι γηπεδούχοι, που ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να ισοφαρίσουν με έναν κεραυνό του Πόι στο 69’.

Εργοτέλης-Κέρκυρα 3-0

Με τρεις… μπαλωθιές των Ολίσε, Βερπακόφσκις και Μπούντιμιρ, ο Εργοτέλης δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 3-0 της Κέρκυρας και να την ξεπεράσει στην βαθμολογία.

Πανσερραϊκός-Πανιώνιος 1-1

Σε ένα κακό παιχνίδι στις Σέρρες Πανσερραϊκός και Πανιώνιος έμειναν στο 1-1 και πήραν από έναν βαθμό. Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε με πέναλτι, για το οποίο σωστά διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι, στο 19’ του Λεοζίνιο, είχε την υπεροχή των κινήσεων, όμως οι φιλοξενούμενοι, στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στην πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 69’ ισοφάρισαν με κεφαλιά του Σιόβα.

ΑΕΚ-Λάρισα 4-0

Μίλησαν… εκ πείρας! Η «παλιά σχολή» της ΑΕΚ εμφανίστηκε σε πλήρη παράταξη στο ΟΑΚΑ και δίδαξε τους νεότερους συμπαίκτες της πως μια αγχωτική νίκη μετατρέπεται σε θρίαμβο. Μπλάνκο (εις διπλούν), Λυμπερόπουλος και Δέλλας «καθάρισαν» μόνοι τους τη Λάρισα (4-0) και έδωσαν το σύνθημα για τον «τελικό» με τη Ζενίτ!

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1

Πάνω που είχαν αρχίσει να ανησυχούν στον Πειραιά ο Μιράλας τους καθησύχασε. Μετά από δύο αγωνιστικές «αφλογιστίας» ο Βέλγος οδήγησε τον Ολυμπιακό σε άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά με 2-1 επί του Ατρόμητου, το οποίο διαμορφώθηκε μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-0

Παρουσιάζοντας το γνωστό το τελευταίο διάστημα, χλωμό του πρόσωπο, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς και πλέον περιορίζεται στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας, πίσω από τον Ολυμπιακό. Εξαιρετική τακτική από την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, που δεν δυσκολεύτηκε, με κορυφαίο τον Αντώνη Λαδάκη, να κρατήσει τους «πράσινους» μακριά από τα καρέ της.

Σάββατο, 11/12

Ολυμπιακός Βόλου-Άρης 1-1
Μέσα στο κρύο και τον χιονιά που πλήττει το μεγαλύτερος μέρος της χώρας, Ολυμπιακός Βόλου και Άρης ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο «Πανθεσσαλικό», αλλά κατάφεραν, με την ενέργεια που έβγαλαν στο χορτάρι, να ζεστάνουν έστω και στο ελάχιστο το κοκαλάκι μας.


ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0

Τις όποιες πιθανές… απορίες, για το ποιος είναι ο ηγέτης του φετινού ΠΑΟΚ, απάντησε ξανά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια! Ο Πορτογάλος μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση και το ντέρμπι με τον Ηρακλή (1-0) και επιστρατεύοντας το θαυματουργό αριστερό του, χάρισε στον «δικέφαλο» μια ακόμα νίκη (την τέταρτη φέτος με δικό του γκολ). Απογοητευτικός ο «Γηραιός», δεν πλησίασε καν στο δεύτερο του γκολ στην Τούμπα από το 2003!

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Σάββατο, 18/12

Εργοτέλης-Πανσερραϊκός (17:15)
Καβάλα-Ατρόμητος (17:15)
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (17:15)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (19:30)

Κυριακή, 19/12

Άρης-SKODA Ξάνθη (15:00)
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ (15:00)
Ηρακλής-ΑΕΚ (17:15)
Λάρισα-Ολυμπιακός (19:30)


Πηγή : Sport-fm.gr