Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μεταγραφική… άνεση

Χωρίς πίεση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μπορεί πλέον να κινηθεί, αφού η διαφορά των πέντε πόντων που έχει στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά το 1-0 στην έδρα της Λάρισας του δίνει αυτό το δικαίωμα. Ξεχωρίζουν κάποιες περιπτώσεις, τη στιγμή που πωλείται ο Γιοβάνοβιτς.

Ο πρώτος γύρος τελείωσε με τον Ολυμπιακό όχι μόνο να είναι πρωταθλητής χειμώνα, αλλά να έχει και μια διαφορά ασφαλείας πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί. Η κατάσταση αυτή, εκτός από την ευφορία που έχει φέρει στις τάξεις των «ερυθρολεύκων», δίνει το δικαίωμα στον Ερνέστο Βαλβέρδε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας ενόψει Ιανουαρίου, αλλά και να μην πιεστεί για την απόκτηση παικτών. Ο Ισπανός προπονητής έχει εξετάσει με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς αρκετούς ποδοσφαιριστές, με τους δύο άνδρες να έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις.

Οι Νεκουνάμ και Πέτροβιτς έχουν ήδη εξεταστεί, αλλά είναι δύσκολη η απόκτηση του πρώτου πριν το καλοκαίρι, ενώ για τον δεύτερο τίθεται θέμα για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Ο Ράκιτιτς όπως είναι φυσικό είναι μια εξαιρετική περίπτωση, με το συμβόλαιό του να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο αποτελεί στόχο πολλών ομάδων. Η περίπτωση επίσης του Μαρτίν της Σοσό δεν είναι εύκολη, ενώ αντίθετα του Ανάν της Ρόζενμποργκ δεν ενδείκνυται αφού πρόκειται για αμυντικό χαφ. Αν τελικά φύγει ο Μήτρογλου, θα υπάρξει θέμα επιθετικού, ενώ πολλά θα κριθούν κι απ’ το αν κινηθεί ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του Μανιάτη στη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο.

Πωλείται ο Γιοβάνοβιτς

Στο «σφυρί» έχει βγάλει τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς η Λίβερπουλ, για τον οποίον ζητάει τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί για τον παίκτη πριν πάει στην Αγγλία και ίσως κοιτάξει και τώρα την περίπτωση του, αν και υπάρχουν δύο ανασταλτικοί παράγοντες. Πρώτον το υψηλό συμβόλαιο του Σέρβου που φτάνει τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τη φορολογία) και δεύτερον η επιθυμία του Βαλβέρδε για κεντρικό χαφ κι όχι πλάγιο.

Μιραλάς από του χρόνου

Με το νέο έτος θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση με τον Κριστόφ Ενροτό για οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τον Κέβιν Μιραλάς. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποφασίσει να δώσουν τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ που ζητάει η Σεντ Ετιέν, ενώ θέλουν να μην υπάρχει η ρήτρα των 4.2 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιο του παίκτη, ο οποίος ωστόσο για να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο ζητάει μεγαλύτερο συμβόλαιο. Επίσης στον Ολυμπιακό κάνουν τις ύστατες προσπάθειες για να «κόψουν» λίγο τις απαιτήσεις των Γάλλων και να τα βρουν σε μια πιο χαμηλή τιμή. Ο μάνατζερ του επιθετικού των Πειραιωτών είναι πεπεισμένος πως θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με όρους που θα ικανοποιούν και τις δύο πλευρές.

Απάντηση στην ανακοίνωση της Λάρισας

Άτοπη χαρακτήρισαν την ανακοίνωση της Λάρισας από την πλευρά του Ολυμπιακού, αφού δεν θεωρούν ότι από τη διαιτησία του αγώνα της Κυριακής διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα. Σε σχόλιο που έγινε από την «ερυθρόλευκη» πλευρά αναφέρεται: «Εν όψει του δεύτερου γύρου η Λάρισα θέλει να δημιουργήσει κλίμα. Ενδεχομένως να έχει αδικηθεί σε κάποια παιχνίδια του πρώτου γύρου και παρασύρεται και βγάζει ανακοινώσεις. Όσον αφορά το παιχνίδι, λάθη έχουν γίνει εκατέρωθεν, για παράδειγμα η αποβολή μαρς του Ιγκλέσιας και πολλά ανάποδα φάουλ. Σε γενικές γραμμές, πάντως, όπως διαπίστωσαν όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα και μπορούσε να κερδίσει πιο εύκολα. Κι όσον αφορά τον ανεγκέφαλο φίλαθλο που αναφέρει η Λάρισα, καλό θα είναι η διοίκηση να προλαμβάνει τέτοια επεισόδια και να προστατεύει τους διαγωνιζόμενους στο γήπεδο».

Νίκος Μάρκου

Πηγή : Sport-fm.gr