Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Λεβερκούζεν-Άρης 1-0

Κρίμα! Ο Άρης στάθηκε εξαιρετικά στην "BayArena", είχε πολλές αξιόλογες στιγμές για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά ο Βιδάλ στο 90' τιμώρησε την ομάδα του Κούπερ που έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες για να πετύχει παραπάνω από ένα γκολ.

Πριν από το ματς, η ομάδα της Λεβερκούζεν ήταν το φαβορί απέναντι στον Άρη. Όμως, οι ποδοσφαιριστές του Κούπερ, όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια τους Γερμανούς, αλλά άξιζαν σίγουρα κάτι παραπάνω από την ήττα σε ένα ματς που δε σημειώθηκε καμία κάρτα!

Στο πρώτο μέρος ήταν κυρίαρχος και ανάγκασε τους φιλάθλους της Λεβερκούζεν να αποδοκιμάσουν τους παίκτες του Χέινκες.

Αν ο Κάλβο είχε... τύχη βουνό στο 11' και ο Τόχα ήταν εύστοχος στο 44', τότε ο Άρης θα είχε φύγει από τη Γερμανία, έχοντας πετύχει μια σημαντική νίκη 31 χρόνια από τον θρίαμβο της Περούτζια από το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η ελληνική ομάδα συνέχισε να είναι ανώτερη των γηπεδούχων, είχε τις φάσεις, με σημαντικότερη εκείνη του 51ου λεπτού. Ο Κόκε έβγαλε ωραία κάθετη για τον Χαβίτο που απέναντι στον Άντλερ δεν καταφέρνει να το νικήσει, ενώ στην συνέχεια το σουτ του Τόχα κατέληξε κόρνερ.

Οι "κιτρινόμαυροι", δεν το έβαλαν κάτω και παρά τη δυστοκία τους πατούσαν περιοχή συνέχεια, αλλά κάτι ο Άντλερ που ήταν σε εξαιρετική μέρα, κάτι η ανικανότητα στην τελική και φυσικά στο γκολ του Βιδάλ στο 90', ο Άρης έφυγε από τη Λεβερκούζεν, έχοντας στις αποσκευές του μόνο τα θετικά σχόλια.

Έτσι η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

1) Λεβερκούζεν 8
2) Ατλέτικο Μαδρίτης 7
3) Άρης 4
4) Ρόζενμποργκ 3

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γιόζεφ Χέινκες): Άντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Μπέντερ (46' Ρόλφες), Χέλμες, Μπάλιτς, Σαμ, Βιδάλ, Κάντλετς, Καπλάν (62' Μπαρνέτα), Γιόργκενσεν (46' Ντερντιγιόκ).

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Κάλβο (79' Καζναφέρης), Κόκε (91΄Πρίττας), Ρουίς (56' Τσεσνάουσκις)

Διαιτητής:
Μπρούνο Μιγκέλ
Βοηθοί: Βενάνσιο Τομέ, Αλφρέντιο Μπράγκα
Τέταρτος: Λουίς Κατίτα
Βοηθοί περιοχής: Ζοάο Φερέιρα, Μπρούνο Εστέβες

Γήπεδο: "BayArena"

Κίτρινες: -

Κόκκινες: -

Σκόρερς:
90' Βιδάλ

Το ματς

Ο Άρης μπήκε πολύ οργανωμένος στο πρώτο μέρος. Οι αποστάσεις στις γραμμές στο 4-4-2 του Κούπερ ήταν κοντά, με αποτέλεσμα ο Άρης να είναι συμπαγής και να μην αφήνει στους γηπεδούχους το περιθώριο να επισκέπτεται την περιοχή του.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι "κιτρινόμαυροι" ήταν αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, αναγκάζοντας μάλιστα τους Γερμανούς φιλάθλους να αποδοκιμάζουν τους ποδοσφαιριστές της της ομάδας τους.

Στο 10' η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη σε αντίπαλη εστία έγινε από την πλευρά του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι συνδυάστηκαν υπέροχα, όταν ο Κόκε πάσαρε έξυπνα στο Μίτσελ, του οποίου η σέντρα αν ήταν λίγο πιο έξω από την εστία του Άντλερ, ο επερχόμενος Χαβίτο θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ και να... ρίξει περισσότερο τον υδράργυρο στο ήδη παγωμένο "BayArena".

Οι παίκτες του Άρη συνέχισαν στο καλό τους τέμπο και ένα λεπτό αργότερα, ο Ρουίς παίρνει την μπάλα από το λάθος του Ράιναρτς, πασάρει στον Τόνι Κάλβο και εκείνος από το κέντρο πήγε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, προσφέροντας ένα από τα καλύτερα γκολ της φετινής διοργάνωσης - μέχρι στιγμής. Ο Άντλερ, όμως, κατάφερε να γυρίσει και να διώξει σε κόρνερ την ύστατη στιγμή.

Όλα under control

Οι ευκαιρίες που είχε ο Άρης πέρασαν ανεκμετάλλευτες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι χάθηκε και ο έλεγχος. Η ελληνική ομάδα δεν επέτρεψε στους αντιπάλους τους να εκδηλώσουν οργανωμένη επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μοναδικές φάσεις που έγιναν, συνέβησαν από μακρινά σουτ.

Η πιο αξιόλογη φάση της γερμανικής ομάδας ήταν ένα δοκάρι στο 26' από τον Βιδάλ. Ο Χιλιανός έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αρκετά μέτρα από την περιοχή του Σηφάκη, αλλά το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τον Άρη από το 1-0.

Στη συνέχει, ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι καλός με τους δυο αντιπάλους να μεταφέρουν την μπάλα από τη μια εστία στην άλλη, χωρίς όμως να... πίνουν νερό.

Στο 44', μάλιστα, ο Άρης είχε και τη μεγάλη ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ. Η σέντρα του Μίτσελ από τα αριστερά ανάγκασε τον Άντλερ να βγει και να διώξει με δεξιά γροθιά, η μπάλα κατέληξε στον Τόχα, εκενος επιχείρησε να απειλήσει με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της Λεβερκούζεν, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Μπάλιτς έκανε τη σέντρα, ο Σηφάκης έστειλε την μπάλα κόρνερ. Η Λεβερκούζεν δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, με τον Άρη όμως να είναι εκείνος που εντυπωσίασε με την απόδοσή του σε μια δύσκολη έδρα όπως η "BayArena".

Ο Βιδάλ τιμώρησε

Η αντίσταση του Άρη και η δυσλειτουργία της ομάδας του ανάγκασε τον Γιόζεφ Χέινκες να ξεκινήσει στο δεύτερο μέρος, πραγματοποιώντας δύο αλλαγές. Στην θέση του Μπέντερ πέρασε τον Ρόλφες, ενώ αντί του Γιόργκενσεν μπήκε ο Ντερντιγιόκ.

Πάντως, οι αλλαγές του τεχνικού της Λεβερκούζεν δεν επηρέασαν καθόλου τον Άρη, ο οποίος (και) στο δεύτερο μέρος μπήκε "ζεστός" για τη νίκη.

Στο 51' ο Κόκε έβγαλε ωραία κάθετη για τον Χαβίτο που απέναντι στον Άντλερ δεν κατάφερει να πετύχει το γκολ, στη συνέχεια το σουτ του Τόχα κατέληξε κόρνερ. Το επόμενο πεντάλεπτο συνεχίστηκε με τον Άρη να έχει την υπεροχή.

Στο 60', ήρθε ακόμα μια απίστευτη ευκαιρία για τον Άρη. Οι "κιτρινόμαυροι" ξεδίπλωσαν την αντεπίθεσή τους άψογα, με τον Χαβίτο να πασάρει, τον Κόκε να αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Κάλβο έδωσε στον κενό χώρο για τον Τσεσνάουσκις που στην πρώτη επαφή του με την μπάλα δεν κατάφερε να νικήσει τον Άντλερ, ο οποίος έδιωξε.

Στο δίλεπτο 73'-74' και οι δυο ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπαρνέτα στην αντεπίθεση ξέφυγε από τον Βανγκέλι, μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ του έδιωξε αρχικά ο Σηφάκης και στην συνέχεια ο Λαζαρίδης σε κόρνερ.

Η απάντηση για τον Άρη ήρθε αμέσως με τον Χαβίτο. Ο Ισπανός κέρδισε τις κόντρες έξω από την περιοχή, όμως το δυνατό του σουτ, πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άντλερ.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν κάποια από τις πολλές καλές στιγμές που είχαν, αλλά δεν το έκαναν... Δυστυχώς στο τέλος ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε με τον πιο εφιαλτικό τρόπο για τον Άρη.

Στο 90' από ωραία ατομική ενέργεια του Σαμ που έκανει το σουτ, ο Σηφάκης έδιωξει, όμως η μπάλα κόντραρε στο Βιδάλ και κατέληξει στα δίχτυα του Άρη.

Εκεί σταμάτησε κάθε όνειρο των φιλάθλων της ομάδας από την Θεσσαλονίκη για θετικό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι άξιζε κάτι καλύτερο ο Άρης, αλλά στο ποδόσφαιρο αν δε χτυπήσεις σε... σκοτώνουν.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ