Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πέρασαν Ίντερ και Τότεναμ

Η Ίντερ νίκησε με 1-0 την Τβέντε και η Τότεναμ με 3-0 την Βέρντερ, έτσι αμφότερες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Αυτό που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική είναι η πρωτιά, με Ιταλούς και Άγγλους να είναι ισόβαθμοι, ενώ η Τβέντε έχει εξασφαλίσει την 3η θέση, καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία της Βέρντερ.

Ίντερ - Τβέντε 1-0

Σκόρερ: 55' Καμπιάσο
Γήπεδο: "Τζουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Η Τβέντε ήταν πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο με περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, αν και την μεγαλύτερη την είχε για την Ίντερ ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ με δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ.

Πρώτοι πάντως στο γκολ κατάφεραν να φτάσουν οι "νερατζούρι" με τον Εστέμπαν Καμπιάσο στο 55' και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ εκτέλεσε με δύναμη φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα μετά από κόντρες σε αμυντικούς "στρώθηκε" στον Καμπιάσο και ο Αργεντινός με σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Μιχαΐλοφ, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Σνάιντερ είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, αλλά η πέρασε ελάχιστα άουτ μετά από πλασέ του, ενώ οι Ολλανδοί είχαν οριζόντιο δοκάρι σε μακρινό πλασέ του Λάντζαατ.

ΙΝΤΕΡ: Καστελάτσι, Κόρντομπα, Λούσιο, Ματεράτσι, Σανέτι, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ (87' Νουάνκουο), Μπιαμπιανί (80' Σαντόν), Πάντεβ (92' Μπιράγκι), Ετο'ό.
ΤΒΕΝΤΕ: Μιχαΐλοφ, Ροσάλες, Βίσγκερχοφ, Ντόουγκλας, Λέγκερς (80' Μπούις), Μπράμα, Τέο Γιάνσεν, Λούουκ ντε Γιονγκ, Μπράιαν Ρουΐς, Σαντλί, Γιάνκο (70' Λάντζαατ).

Τότεναμ - Βέρντερ 3-0

Σκόρερς: 6' Καμπούλ, 45'+1 Μόντριτς, 79' Κράουτς
Γήπεδο: "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", Λονδίνο
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Ο Γιουνές Καμπούλ ήταν αυτός που χάρισε την νίκη στα τελευταία λεπτά το περασμένο Σάββατο στην Τότεναμ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ και σκόραρε για δεύτερο σερί ματς.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έπειτα από την μπαλιά του Άαρον Λένον από δεξιά.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άλαν Χάτον με σέντρα από δεξιά έφερε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή των Γερμανών, ο Πίτερ Κράουτς πήρε την κεφαλιά και τροφοδότησε τον Λούκα Μόντριτς, με τον Κροάτη από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βίζε για το 2-0.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας στο 54' απέκρουσε πέναλτι του Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος έκανε κακή εκτέλεση και έχασε την ευκαιρία να φτάσει στα 5 γκολ στην διοργάνωση.

Η Τότεναμ πάντως έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 79' με τον Πίτερ Κράουτς να διαμορφώνει το τελικό σκορ από πάσα του Άαρον Λένον.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Εουρέλιο Γκόμες, Χάτον, Γκαλάς, Καμπούλ, Ασού-Εκοτό, Τζίνας (20' Ουίλσον Παλάσιος), Μόντριτς, Λένον, Μπέιλ (81' Κράνιτσαρ), Παβλιουτσένκο (58' Ντεφόε), Κράουτς.
ΒΕΡΝΤΕΡ: Βίζε, Φριτζ, Μέρτεζακερ, Πρεντλ, Σμιντ, Γένσεν (86' Πάσανεν), Μπάργκφρεντε, Φέλιξ Κρόος (55' Ονούρ Αΐκ), Μαρίν, Χαντ (79' Τάι), Βάγκνερ.

Η βαθμολογία

1. Τότεναμ 10 (15-8)
2. Ίντερ 10 (12-8)
3. Τβέντε 5 (6-8)
4. Βέρντερ 2 (3-12)

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Τβέντε - Τότεναμ
Βέρντερ - Ίντερ

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

7 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

*ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Άαρον Λένον (Τότεναμ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Χουάν Κούλιο (Κλουζ), Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)


Πηγή : Sport24.gr