Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Βασάρας: "Είμαι καλά και βγήκα ζωντανός"

"Είμαι καλά και βγήκα ζωντανός μετά την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκα" τόνισε ο Κύρος Βασάρας με γραπτό του μήνυμα σε εκδήλωση της ΕΠΣ Αχαΐας. Ο διευθυντής ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν κάνει εκείνος κουμάντο στην διαιτησία, απαντώντας στους "λασπολόγους".

Για τα όσα βίωσε με την άνανδρη επίθεση των τεσσάρων αγνώστων έξω από το σπίτι του αναφέρθηκε ο Κύρος Βασάρας, σε εκδήλωση της ΕΠΣ Αχαΐας στην Πάτρα, στην οποία δεν έδωσε το παρών ωστόσο απέστειλε γραπτό μήνυμα που μιλάει για όσα του συνέβησαν.

Βολές εναντίον ορισμένων που τον "λασπολογούν" εξαπέλυσε ο Κύρος Βασάρας ο οποίος τόνισε πως δεν κάνει εκείνος κουμάντο στην διαιτησία. Ο διευθυντής ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας απέστειλε γραπτώς μήνυμα, στην ημερίδα που διοργάνωσε η τοπική Ενωση στην Πάτρα και το οποίο ανέγνωσε ο παράγοντας της διαιτησίας, Χρυσόστομος Μάνθος.

"Λυπάμαι ειλικρινά που δεν παραβρίσκομαι σήμερα στην εκδήλωσή σας αυτή, που είναι και πάρα πολύ σημαντική, ειδικά στις ημέρες μας που η βία έχει φτάσει σε τόσο επικίνδυνο σημείο.

Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μου συμπαραστάθηκαν και με στήριξαν στην δύσκολη αυτή στιγμή. Θέλω να ξέρετε ότι είμαι καλά και βγήκα ζωντανός μετά την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκα το Σάββατο το βράδυ, εύχομαι κάποτε η Πολιτεία και οι φορείς του αθλητισμού να πάρουν πιο δραστικά μέτρα εναντίον όλων των μορφών βίας, που υπόκειται ο ελληνικός αθλητισμός.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλουμε με τις πράξεις μας όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το άθλημα που αγαπάμε, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι και ειδικά οι παράγοντες ομάδων και εκπρόσωποι των ομάδων.
Χαίρομαι γιατί τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησα από τον πατέρα μου είναι η αξιοπρέπεια, η περηφάνια και η εντιμότητα. Με αυτά προχώρησα σε όλη την καριέρα μου και με αυτά θα συνεχίσω, αυτά μεταφέρω στα παιδιά μου, με αυτά ζει η οικογένειά μου που με στηρίζει. Με την παραίνεση κάποιων καλών φίλων του πατέρα μου τοποθέτησα μια μαρμάρινη επιγραφή στο μνήμα του: «Για την αλήθεια του κανείς, αξίζει να πεθάνει και άσε τι λένε οι δειλοί και οι προσκυνημένοι. Του αητού την περηφάνια την έχει δώσει φύση με αυτήν μάχεται και ας χάσει και ας κερδίσει».

Υπάρχουν κάποιοι «δειλοί και προσκυνημένοι» που καιρό τώρα προσπαθούν να με λασπολογήσουν, να παραφράσουν λόγια και ιδέες μου, πάντα όμως πίσω από την πλάτη μου και ποτέ μπροστά μου. Προσπαθούν να μου καταλογίσουν ευθύνες και λάθη, λέγοντας ότι εγώ κάνω «κουμάντο» στην διαιτησία. Ε, όχι, δεν κάνω εγώ «κουμάντο» και ούτε είναι αυτοσκοπός μου.

Μην ρωτάτε μόνο αυτούς για το τι έχω κάνει στην διαιτησία και το ποδόσφαιρο, ρωτήστε όλους τους διαιτητές, παρατηρητές, εκπαιδευτές, από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, όλους τους φυσικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, γιατί αυτοί με γνώρισαν και με γνωρίζουν καλύτερα.

Προσπαθώ από αυτή τη θέση, του Υπευθύνου Ανάπτυξης της Διαιτησίας, που μου ανέθεσε η ΕΠΟ και το θεωρώ τιμή μου, να φέρω περισσότερη «υγεία» στην ελληνική διαιτησία και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχω προσωπικές, οικονομικές ή άλλες διαφορές με κανέναν, αγαπώ το ποδόσφαιρο και θα είμαι κοντά σε κάθε προσπάθεια για την βελτίωσή του. Περήφανα και έντιμα θα συνεχίσω…

Με εκτίμηση, Κύρος Βασσάρας
".


Πηγή : Sport24.gr