Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Παιχνίδια στις πλάτες της

Απορία στην ΠΑΕ ΑΕΚ για δημοσιεύματα που μοιάζουν να εξυπηρετούν συμφέροντα ατζέντηδων και επιθέσεις σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης. Όλο το ρεπορτάζ για την υπόθεση Νάτσο Σκόκο στο Sport24.gr.

Στην ΠΑΕ ΑΕΚ ακούν, διαβάζουν, μαθαίνουν και εκπλήσσονται. Διαπιστώνουν εκ των έσω φθορά στο θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων και απορούν.

Την ώρα που οι ίδιοι καθησυχάζουν για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τον Νάτσο Σκόκο, νιώθουν εκτεθειμένοι από μερίδα του Τύπου που ασχολείται με το ρεπορτάζ της ομάδας και ασκεί στη διοίκηση πίεση που (σε ανθρώπους της εταιρίας) μοιάζει… ύποπτη.

"Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κάποιοι πιέζουν καταστάσεις από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγματεύσεων. Δηλαδή πιστεύουν ότι εμείς δεν θέλουμε το καλό της ΑΕΚ; ΄Η μήπως επειδή κάποιες οπαδικές εφημερίδες και παράγοντες άλλων ομάδων εκφράζουν τους ευσεβείς πόθους τους για ποδοσφαιριστές μαε, πρέπει εμείς να είμαστε υπόλογοι;" ήταν η ομολογουμένως εύλογη απορία αξιωματούχου της ΠΑΕ.

Τις τελευταίες ώρες συμβαίνουν πράγματα και θαύματα σε μερίδα του Τύπου σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι στο θέμα Σκόκο. Η ΠΑΕ κατηγορείται _ ακόμα και μέσω του Facebook από ανθρώπους των Μ.Μ.Ε οι οποίοι σύμφωνα με υποψίες παραγόντων της ομάδας σχετίζονται με τους ατζέντηδες του ποδοσφαιριστή _ επειδή δεν προχωρεί το θέμα του Αργεντινού όπως εκείνοι το θέλουν.

Για να μην ξεχνιόμαστε η ΑΕΚ έχει καταθέσει πρόταση ύψους 900.000 ευρώ σε ετήσιες πάγιες αποδοχές στον ποδοσφαιριστή (plus σημαντικά μπόνους ομαδικών και ατομικών στόχων) και περιμένει την απάντησή του στο ραντεβού που αναμένεται να γίνει αύριο ή μεθαύριο. Δίχως μάλιστα να αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας βελτιωμένης προσφοράς που να καλύπτει πλήρως την απαίτηση του ποδοσφαιριστή για πάγιες αποδοχές ενός εκατ. ευρώ το χρόνο.

Επιθέσεις χωρίς λογική

Συζητώντας με υψηλά ιστάμενο στέλεχος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ διαπιστώσαμε τον εκνευρισμό του για το πώς παρουσιάζεται το θέμα σε μερίδα του Τύπου τη στιγμή που η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον ποδοσφαιριστή.

"Πως είναι δυνατόν να δεχόμαστε τέτοια αήθη πίεση και μάλιστα σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης ενώ βρισκόμαστε εν μέσω διαπραγμάτευσης με τον ποδοσφαιριστή; Αυτά τα πράγματα είναι υποκινούμενα και ύποπτα", ήταν το σχόλιο του αξιωματούχου της ΠΑΕ.

Στην ΑΕΚ δεν λένε σε καμία περίπτωση ότι έχουν φτάσει σε συμφωνία με τον Σκόκο, όμως αρνούνται να δεχθούν ότι έχουν μείνει πίσω στο παιχνίδι, αντιθέτως επιμένουν ότι η συζήτηση με τους ατζέντηδες του παίκτη θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. "Θέλουμε να τον κρατήσουμε και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γι αυτό. Τώρα αν κάποιοι τον ονειρεύονται, δεν ευθυνόμαστε εμείς και δεν χρωστάμε απαντήσεις σε κανέναν" λένε στην ΠΑΕ.

Τονίζεται μάλιστα ότι στο θέμα του Τζιμπούρ έχει δοθεί μεγάλη έκταση, τη στιγμή που οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και απλώς εκκρεμεί η λεπτομέρεια για το αν οι οικονομικοί όροι του νέου συμβολαίου θα ισχύσει από φέτος ή από την επόμενη σεζόν. Υπάρχει μια διάσταση απόψεων στο συγκεκριμένο θέμα, όμως δεν αναμένεται να χαλάσει το deal.

Το συμβόλαιο περιμένει τον Μπλάνκο

Όσον αφορά στο θέμα με το συμβόλαιο του Μπλάνκο, στην ΑΕΚ λένε ότι τα έγγραφα είναι εκεί και τον περιμένουν προς υπογραφή. Οι 500.000 ευρώ σε ετήσιες πάγιες αποδοχές είναι το ταβάνι της ΠΑΕ και σε πείσμα όσων λένε και γράφουν διαρκώς ότι ο Αργεντινός είναι δυσαρεστημένος από την τελική προσφορά της Ένωσης, στην εταιρία έχουν διαφορετική άποψη…

Αυτό που λένε είναι ότι πρέπει να δείξει και ο Μπλάνκο ότι θέλει να μείνει στην ομάδα, να αναλογιστεί τις δυσκολίες των καιρών, να αντιληφθεί την οικονομική υπέρβαση της ΠΑΕ και να πάψουν οι εκπρόσωποί τους (μεταξύ των οποίων νεοσύστατη ελληνική εταιρία εκπροσώπησης παικτών που φέρεται ότι παίζει παιχνίδι) να ζητούν περισσότερα χρήματα με πλάγιους τρόπους.

Το γεγονός ότι κάθε τρεις και λίγο εμφανίζεται ο Λορένσο Σέρα Φερέρ να τον καλεί στη Μάλαγα προκαλεί υποψίες στην ΠΑΕ. Αν τον θέλει τόσο, ας του δώσει 600.000 ευρώ τον χρόνο και ας τον πάρει λένε στην ΑΕΚ έχοντας τη βεβαιότητα ότι η ισπανική ομάδα δεν μπορεί να προσφέρει αυτά τα χρήματα στη φάση που βρίσκεται. Κι αν μπορεί, ας το πράξει…


Πηγή : Sport24.gr