Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

«Ασπρόμαυρη» φρεγάτα!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί της Βιγιαρεάλ. Για την «ασπρόμαυρη φρεγάτα» που βύθισε το «κίτρινο υποβρύχιο».

Τα “κίτρινα υποβρύχια” όμορφα βυθίζονται. Και το γράφω με απόλυτο σεβασμό στην καταπληκτική ομάδα της Βιγιαρεάλ. Η ισπανική ομάδα απέδειξε και το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα ότι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Άλλο όμως Ισπανία και άλλο Ελλάδα. Για την ακρίβεια άλλο Ελλάδα, Θεσσαλονίκη και Τούμπα. Αυτό που δεν υπολόγισαν ο Γερίδο και οι παίκτες της Βιγιαρεάλ που με άνεση δήλωναν ότι θα κερδίσουν και στην Τούμπα είναι το “πληγωμένο” θηρίο που λέγεται ΠΑΟΚ. Τον Δικέφαλο που μεταμορφώθηκε σε ασπρόμαυρη φρεγάτα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο του.

Μετά από πολύ καιρό οι παίκτες αποφάσισαν να θυμίσουν σε όλους μας ότι δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν αποφάσισαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς για όσα – δικαίως ακούνε και διαβάζουν από την έναρξη της φετινής περιόδου – το έκανα με καταπληκτικό τρόπο κερδίζοντας τον σεβασμό της κερκίδας και των αντιπάλων τους.

Μόνο τυχαία δεν έφθασε ο ΠΑΟΚ στη νίκη επί της Βιγιαρεάλ. Άψογα στημένος στον αγωνιστικό χώρο με στρατηγικό σχέδιο που τήρησαν οι παίκτες του από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα, ήξεραν τι ζητούσαν από το παιχνίδι, πως θα το διεκδικήσουν και τελικά πως θα το κερδίσουν.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν επέτρεψε στην “κίτρινη σταχτοπούτα” να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κρέστις ενώ αντίθετα η έξυπνη ανάπτυξη του παιχνιδιού επέτρεψε στον Δικέφαλο να δημιουργήσει πέντε κλασικές ευκαιρίες.

Φάνηκε όμως ότι ήταν της μοίρας γραφτό, να μην έρθει το γκολ από τις πολύ καλά οργανωμένες αντεπιθέσεις αλλά από το μαγικό πόδι του Γκαρσία που συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με το – επίσης μαγικό – κεφάλι του Βιειρίνια.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε παίκτες, τεχνική ηγεσία ( άριστη αντιμετώπιση ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου και απόλυτα επιτυχημένη η συνολική διαχείριση του αγώνα ) και σε όσους μετέτρεψαν την Τούμπα σε μια από τις καλύτερες έδρες στην Ευρώπη.

Σ. Σ. 1 Με ανάλογες εμφανίσεις και στο Ελληνικό πρωτάθλημα ( καθώς μέχρι το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Καβάλα, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο Αθηνών ) μπορεί με άνεση να πλασαριστεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας αρκετούς βαθμούς πίσω τους ομάδες που από συμπτώσεις έχουν σήμερα περισσότερους βαθμούς.

Σ. Σ. 2 Κάποιοι αφελείς – δεν αναφέρομαι σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ - τόλμησαν ( με περίσσιο θράσος μάλιστα ) τις δυο προηγούμενες μέρες να αμφισβητήσουν το “νόμο” της Τούμπας. Πήραν το μάθημα τους. Κι αν κάνουν και λίγη υπομονή θα διαπιστώσουν ότι τα καλύτερα έρχονται. Για τον ΠΑΟΚ εννοώ. Για τους ίδιους δεν ξέρω τι ακολουθεί. Μπορώ να προβλέψω ότι δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη η συνέχεια.


Πηγή : Gazzetta.gr