Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μια "πεντάδα" υποψήφιοι...

Το "σαφάρι" της αναζήτησης για τον νέο προπονητή στον Παναθηναϊκό έχει ήδη ξεκινήσει με πέντε πλέον υποψηφίους να εξετάζονται από την διοίκηση. Ο Αργεντίνος, Μαρσέλο Μπιέλσα το νέο όνομα. Στο εξωτερικό την Τρίτη οι Αντωνίου, Φρέιτας.

Μια από τις ποιο δημοφιλείς ατάκες στην χώρα μας ήταν το... "Ακούσατε... Ακούσατε. Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι...καλημέρα πέρα ως πέρα" που μπορούμε να δανειστούμε για το "Θέατρο Σκιών"... ή καλύτερα "Θέατρο προπονητών" στο "τριφύλλι". Μια ιστορία που ξεκίνησε και με πολύ αγωνία και μυστικότητα θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες μέχρι η διοίκηση του συλλόγου ανακοινώσει τον "εκλεκτό".

Έντεκα μήνες και κάτι διήρκησε η παραμονή του Νίκου Νιόπλια στο "τιμόνι" της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, με τον 45χρονο Κοζανίτη τεχνικό να διαδέχεται τον Χενκ Τεν Κάτε στον πάγκο της ομάδας.

Μετά από μια κούρσα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Νίκος Νιόπλιας κατακτά και τους δύο εγχώριους τίτλους και αποθεώνεται στην απομονομή από τους χιλιάδες φίλους του "τριφυλλιού". Και ενώ όλα τα εφόδια ήταν ιδανικά για την συνέχεια και το έργο του, την χρονιά που διανύουμε, όλα ανατράπηκαν.

Η ομάδα δεν έδειχνε την περσινή της εικόνα, ο Κοζανίτης τεχνικός έδειχνε να μην αντέχει άλλο την πίεση (ίσως ο σοβαρότερος λόγος για την απομάκρυνσή του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ) και η διοίκηση του Παναθηναϊκού, βάζει πλώρη για τον αντικαταστάτη του, έχοντας δώσει τα ηνία της ομάδας στην προσωρινή και σεβαστή λύση του "στρατιώτη" (όπως τόνισε ο ίδιος) Γιάτσεκ Γκμόχ.

Ονομάτα πολλά... αλλά

Οπως συμβαίνει σε τέτοια περίπτωση πριν καν απομακρυνθεί ένας προπονητής ήδη έχουν πέσει τα πιθανά ονόματα στο τραπέζι των επιλογών. Ετσι και για τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό, με την αγορά της Ευρώπης και της Λατινικής αγοράς να κρύβει ονόματα.

Από το πρωί της Δευτέρας ακούστακαν μια εντεκάδα ονόματα μεταξύ των οποίων και οι Ζεσουάλδο Φερέιρα, Μάρτιν Ο ' Νιλ, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, Μαρθελίνο Γκαρσία Τοράλ, Χαβιέρ Αγκίρε, Ντιέγκο Σιμεόνε, Φρανκ Ράικαρντ, Ράντομιρ Αντιτς, Πολ Λε Γκουέν μέχρι και ο Μαρσέλο Λίπι (με τις επαφές μάλιστα προχωρημένες για μερικούς).

Ταξίδι στο εξωτερικό για κόουτς

Το δεδομένο ωστόσο είναι ένα. Οι "πράσινοι" δεν θα βιαστούν και θα εξετάσουν με κάθε προσοχή και απ' όλες τις εκδοχές το νέο προφίλ που θα ταιριάξει με την "χημεία" της ομάδας με έναν προπονητή που θα έχει φιλοδοξίες και στόχους για τίτλους.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της ομάδας αναφέρουν πως ο διευθυντής ποδοσφαίρου Κώστας Αντωνίου αλλά και ο τεχνικός διευθυντής, Κάρλος Φρέιτας ετοίμασαν ήδη τις βαλίτσες τους και την Τρίτη αναχωρούν με άγνωστο προορισμό.

Αν και το μέρος είναι άγνωστο, αυτό που έγινε σαφές ήταν ένα πως οι στόχοι μεταξύ των πολλών ονομάτων ελαττώθηκαν και εστιάστηκαν σε πέντε ονόματα που έχουν ξεχωρίσει τα διοικητικά κλιμάκια.

Ο Ιταλός Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, ο Γάλλος Πολ Λε Γκουέν, ο Μεξικάνος Χαβιέ Αγκίρε, ο Πορτογάλος Ζεσουάλδο Φερέιρα αλλά και το νέο όνομα του Αργεντινού Μαρσέλο Μπιέλσα (πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Χιλής) φέρονται ως επικρατέστεροι στόχοι που θα αποφέρουν τον νέο τεχνικό του "τριφυλλιού".


Πηγή : Sport24.gr