Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σαββατιάτικο «διπλό» και... τίτλος!

O Ηρακλής Αντύπας αναλύει το σκεπτικό που έχουν πλέον στον Ολυμπιακό μετά το «2 στα 2» που έγινε στο Παγκρήτιο. Επισημαίνει πως όλοι πια στην ομάδα ξέρουν ότι με τρίποντο το Σάββατο στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ θα βάλουν τη... μαγιά για την κατάκτηση του τίτλου!

Μετά το πρώτο ημίχρονο στην Κρήτη και την «γκέλα» του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν πει «με τρεις νίκες στα πέντε ημίχρονα που ακολουθούν, θα αποκτήσουμε προβάδισμα για τον τίτλο». Μάλιστα, εδώ στο gazzetta.gr, σας είχαμε ενημερώσει για τον τρόπο σκέψης των Πειραιωτών και για τις τρεις νίκες στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Εργοτέλη και ΑΕΚ. Αλλωστε, και ο Σωκράτης Κομινάκης στην ομιλία του στους αρχηγούς της ομάδας, αυτό ζήτησε. Τρεις νίκες.

Μέχρι στιγμής, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν φέρει εις πέρας τις δύο πρώτες αποστολές. Μάζεψαν έξι πόντους και πλέον βρίσκονται τρεις βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Προβάδισμα για τον τίτλο φυσικά και έχουν και για να το διατηρήσουν, πρέπει να τριτώσει το… καλό. Με νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, οι πειραιώτες όχι μόνο θα διατηρήσουν την διαφορά από τον «αιώνιο αντίπαλο», αλλά θα στείλουν και το πιο ηχηρό μήνυμα στους διώκτες τους. Ότι «το φετινό πρωτάθλημα είναι δικό μας. Τελεία και παύλα».

Στη διοίκηση του Ολυμπιακού υπάρχει ικανοποίηση για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αλλά δεν εφησυχάζουν. Ξέρουν ότι ο τίτλος περνά από το ΟΑΚΑ και με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, οι εκτός έδρας αποστολές στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα είναι τέσσερις. Με Καβάλα, Λάρισα, Αρη και ΠΑΟΚ. Οπότε ο Ολυμπιακός, με τρίποντο στο Ολυμπιακό Στάδιο και θα διατηρηθεί πρώτος, αλλά και θα έχει βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα. Κάτι που ξέρουν στη διοίκηση και φυσικά θα επαναλάβουν στους παίκτες την αναγκαιότητα κατάκτησης της νίκης.


Πηγή : Gazzetta.gr