Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Αυτοί σταματούν μόνο με… pause!

Δεν είναι ντροπή να χάνεις από ομάδες του playstation.

Ένα… κοκκίνισμα, όμως, όταν βγαίνεις τελευταίος, όσο να πεις, το νιώθεις.

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ξανά πως σταματά μόνο με το κουμπάκι του… χειριστηρίου, ο Παναθηναϊκός (παρόλο που το πλησίασε με τον Σισέ) δεν μπόρεσε να το πατήσει και το τελικό 3-0 τον άφησε από το Νοέμβρη εκτός Ευρώπης.

Πώς έπαιξε

Μακριά από τις… εκπλήξεις έμεινε στο ντεμπούτο του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε το «τριφύλλι» με 4-2-3-1 και την αναμενόμενη σύνθεση.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ζιλμπέρτο-Κατσουράνης, στην τριάδα μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Γκαρσία (κέντρο), Μαρίνος (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.

Ο Τζιμπρίλ… τους έβαλε μπροστά!

Λίγο έλειψε να μας… ξεγελάσει όλους στην αρχή του ματς η Μπαρτσελόνα. Η μηχανή παραγωγής θεάματος του Γκουαρντιόλα δημιούργησε υποψίες πως είχε υποστεί βλάβες στο πρώτο εικοσάλεπτο. Τελικά -δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό- απλά δούλεψε με χρονοκαθυστέρηση.

Κι όμως, ακόμα και αυτό το διάστημα… προσαρμογής, θα μπορούσαν να το έχουν εκμεταλλευτεί οι «πράσινοι». Ο Σισέ, όμως, διάλεξε παιχνίδι κι αυτός να χάσει το… ένα στα δέκα (τέτοια) τετ α τετ όπου αστοχεί! Το χειρότερο, όμως, ήταν πως αυτή η φάση φάνηκε να εκνευρίζει τους Καταλανούς. Σε σημείο τέτοιο που, όχι μόνο να ανοίξουν το σκορ -με το συναγωνισμό χειρουργικής ακρίβειας των Άλβες (κάθετη πάσα) και Πέδρο (εκτέλεση).

Αλλά και να ανοίξουν, επιπλέον, το κουτάκι με τους μαγικούς συνδυασμούς. Αυτούς που «έκρυψαν την μπάλα» -σε τέσσερις περιπτώσεις- και θα την είχαν εμφανίσει ξανά στα δίχτυα, αν δεν ύψωνε εντυπωσιακά το ανάστημά του ο Τζόρβας.

Μπήκαν δύο, μπήκε… κι ένας!

Παρόλο που η ανάπαυλα φάνηκε να «σβήνει» κάπως την Μπαρτσελόνα, δε χρειάστηκε ούτε ένα δεκάλεπτο για να αποδειχθεί πως ο Τζόρβας απλώς είχε… αναβάλλει νωρίτερα το «τράβηγμα» του σκορ. Έτσι, οι δύο ομαδικές αποθεώσεις του αθλήματος (στο διάστημα 63’-69’) είχαν διαφορετικούς εκφραστές (Μέσι-Πέδρο), αλλά ίδιο σενάριο (γύρισμα από αριστερά) και κατάληξη (τον Παναθηναϊκό στη σέντρα).

Από ‘κει και πέρα -λίγο η απογοήτευση του Παναθηναϊκού, λίγο οι αλλαγές του Γκουαρντιόλα, λίγο το προσεχές… clasico- έριξαν το ρυθμό και μετέτρεψαν σε πιο εντυπωσιακή φάση μέχρι το τέλος, την εισβολή οπαδού, ώστε να… δείξει -με το μεσαίο δάχτυλο- στον Μέσι πόσα γκολ είχε πετύχει μέχρι τότε στο παιχνίδι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (68' Πλεσί), Μαρίνος (46' Δημούτσος), Γκαρσία (65' Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Σιμάο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντέζ, Άλβες, Πικέ (72' Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (76' Μάξγουελ), Μαστσεράνο, Τσάβι (72' Κεϊτά), Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια

Στον πάγκο: Μίνιο, Κρκιτς, Γιέφρεν, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Αμπιντάλ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Λούκα Ματζιάνι, Νίκολα Νικολέτι (Ιταλία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Ντανιέλε Ορσάτο, Αντρέα Ντε Μάρκο (Ιταλία)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Η βαθμολογία του Δ’ ομίλου (5 αγ.)

1. Μπαρτσελόνα 11 (12-3)
2. Κοπεγχάγη 7 (4-4)
3. Ρούμπιν 6 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 2 (1-10)

Η επόμενη αγωνιστική (7/12)

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν
Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός


Πηγή : Sport-fm.gr