Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κέρκυρα-Ηρακλής 0-0 (5-3 πεν.)

Με ήρωα τον Κωνσταντόπουλο που έπιασε το πέναλτι του Σολτάνι, η Κέρκυρα πήρε μια ιστορική πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, σ' ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην... ρώσικη ρουλέτα. Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός Βόλου.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα 120 λεπτά της κανονικής διάρκειας αλλά και της παράτασης και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, ψυχραιμότεροι και πιο εύστοχοι ήταν οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς που πήραν το 8ο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, αφήνοντας έξω τον Ηρακλή, ο οποίος πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι "κυανόλευκοι" αν και ήταν ανώτεροι κατά διαστήματα, ενώ δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες για να πάρουν το ματς, πλήρωσαν την αστοχία τους και έμειναν εκτός της συνέχειας του θεσμού.

Μεγάλος ήρωας και πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που απέκρουσε το κακοεκτελεσμένο πέναλτι του Σολτάνι και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Επόμενος αντίπαλος για την Κέρκυρα θα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, όπου θα δώσουν διπλά παιχνίδια, με στόχο το εισιτήριο για τους "4" του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.

Γήπεδο: ΕΑΚ

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών) Γρεβενής (Χαλκιδικής).

Κίτρινες κάρτες: 67' Μακρής, 117' Επστάιν / 66' Ντάνι, 70' Μάρα, 77' Πάμπλο Λίμα, 105' Σολτάνι, 118' Γιάκομπ.

Γκολ: -

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς (100' Παρασκευαΐδης), Μακρής, Στολτίδης, Χαμπλ (46' Φλαβίνιο), Η. Ιωάννου, Γκουστάβο, Επστάιν, Τσίγκας (71' Κοντονδήμος), Καλατζής.

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Κατσικάς, Παπαστεριανός, Ντάνι (85' Ηλιάδης), Μάρα (70' Σίσιτς), Γκαρσία (106' Βουτσιάς), Σολτάνι, Γιάκομπ.

Ο αγώνας

Με την σκέψη πως το παραμικρό λάθος στον αγώνα πιθανότατα να στοιχίσει σε μια από τις δύο ομάδες την πρόκριση, οι ποδοσφαιριστές τόσο της Κέρκυρας, όσο και του Ηρακλή μπήκαν στον αγωνιστικό αρκετά επιφυλακτικοί.

Και οι 22 παίκτες είχαν ως πρώτο μέλημα να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία της ομάδας τους και αν τους... βγει κάποια φάση, τότε να πήγαιναν και για το γκολ. Δυστυχώς βέβαια για όσους παρακολούθησαν τον αγώνα, μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες δεν ήρθε, απλά ορισμένες καλές στιγμές, που σε άλλες περιπτώσεις πιθανότατα και να μην τις αναφέραμε.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Ηρακλής ανέβαζε την απόδοσή του και ήταν ελάχιστα καλύτερος από την ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που φύλαγε αρκετά τα μετόπισθεν. Παρά την ιδιαίτερη προσοχή που έδειχναν οι παίκτες της Κέρκυρας, ένα λάθος του Ιωάννου προς τον Κωνσταντόπουλο στο 12ο λεπτό, λίγο έλειψε να κοστίσει όταν στην φάση μπήκε ο Ιάκομπ, όμως τελικά ο "Ντίμι" έδιωξε σωτήρια.

Ο χρόνος κυλούσε, με τον "Γηραιό" να κερδίζει την μάχη του κέντρου, να είναι κάπως ανώτερος και να προσπαθεί να απειλήσει από τις πτέρυγες πότε με τον Μάρα και πότε με τον Πίτου Γκαρσία. Στο 33' βέβαια, μια φάση για τον Ηρακλή δεν ήρθε από ανάπτυξη από τα πλάγια, αλλά από σουτ του Παπαστεργιανού, που κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι "Φαίακες" ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς, όμως αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες δεν είδαμε το πρώτο 45λεπτο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης το σκηνικό δεν άλλαξε, αφού ο ρυθμός ήταν το ίδιο πεσμένος και ο Ηρακλής είχε απλά την εδαφική υπεροχή, δίχως βέβαια να την εκμεταλλευτεί. Παρόλα αυτά, η πρώτη φάση της επανάληψης ήταν για την Κέρκυρα στο 60', με τον Επστάιν να βγάζει την σέντρα και την κεφαλιά του Φλαβίνιο, να καταλήγει άουτ.

Η απάντηση του "Γηραιού" ήταν άμεση και επιτέλους βλέπαμε ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 65' ο Λίμα εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, όμως η κεφαλιά του Κατσικά από το σημείο του πέναλτι, πέρασε λίγο άουτ.

Οι "κυανόλευκοι" συνέχισαν την πίεση τους και στο 76' ο Γιάκομπ με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε τους Στολτίδη και Γκουστάβο, όμως το σουτ του μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Αραμπατζή στο 79' έπειτα από μπαλιά του Σολτάνι και έτσι το 0-0 παράμενε.

Και ενώ ο Ηρακλής είχε δημιουργήσει περισσότερες φάσεις, η Κέρκυρα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 82ο λεπτό. Ο Ιωάννου έπειτα από ωραία ενέργεια έβγαλε για τον Φλαβίνιο, όμως το σουτ του τελευταίου από το σημείο του πέναλτι, περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ που θα τους δώσει την πρόκριση λίγο πριν την παράταση, όμως καμία δεν τα κατάφερε και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο ρυθμός έπεσε αισθητά και η μόνη αξιόλογη φάση ήταν για την Κέρκυρα στο 104', όταν το δυνατό σουτ του Γκουστάβο σε απευθείας εκτέλεση φάουλ μπλόκαρε με δυσκολία ο Ελευθερόπουλος.

Στην επανάληψη της παράτασης, ο Ουζουνίδης έβαλε στον αγώνα τον Βουτσιά και ο άσος του Ηρακλή έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Ένα λεπτό μετά την είσοδό του (107'), έκανε το δυνατό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 108' το σουτ του στην κίνηση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η τελευταία φάση έγινε στο 110' όπου ο Χοσέμι λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της ομάδας του. Στο 116' ο Επστάιν έπεσε στην μεγάλη περιοχή έπειτα από μαρκάρισμα του Χοσέμι και ο διαιτητής σωστά είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι.

Στην... ρώσικη ρουλέτα, οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι και με ήρωα τον Κωνσταντόπουλο που έπιασε το πέναλτι του Σολτάνι, πήραν μια σπουδαία και συνάμα ηρωική πρόκριση.


Πηγή : Sport24.gr