Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το "κατηγορώ" του Φοίνικα Σύρου


Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία των Τροαγκούκου, Πετούση στον αγώνα με την Παναχαϊκή στην Πάτρα εξέδωσε ο Φοίνικας Σύρου μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση, στην οποία ηττήθηκε με 3-2.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Αξιότιμοι Κύριοι. Για ακόμη μία φορά οι προσπάθειες μας να αναπτύξουμε το VOLLEY στην ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ και όλοι μας οι κόποι και τα χρήματα που διαθέτουμε στο Άθλημα δεν φαίνεται να τυγχάνουν της προσοχής σας... Για πολλοστή φορά στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα μας αντιμετωπίζεται με εχθρικές διαιτησίες και εντός και εκτός έδρας με αποκορύφωμα τον σημερινό αγώνα με την ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ στην ΠΑΤΡΑ όπου θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε εις βάρος της Ομάδας μας με τις απαράδεκτες και λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών που ορίσατε. Θα θέλαμε πολύ να πιστέψουμε ότι όλως τυχαίως οι Διαιτητές που ορίστηκαν στους αγώνες που αδικηθήκαμε κατάφωρα από τα λάθη τους με ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟ, ΚΟΡΟΙΒΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ και ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ήταν από την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε. Είναι αυτονόητο ότι η Κ.Ε.Δ θα έπρεπε σε κάθε ορισμό Διαιτητή να λαμβάνει υπόψη της το κώλυμα εντοπιότητας, και όχι να επικαλείται πρόβλημα κόστους μετακινήσεων των Διαιτητών, σημειωτέον δε το έχουμε τονίσει επανειλημμένα σε προφορικές επικοινωνίες μας ,και σε νικηφόρους αγώνες. Κατόπιν όλων αυτών δηλώνουμε ότι σε επόμενο ορισμό Διαιτητών εάν λειτουργήσετε με την ίδια λογική θα θεωρήσουμε ότι ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ και κατ΄ επέκταση όλη η νησιωτική Ελλάδα δεν είναι επιθυμητή στο Πρωτάθλημα της Α2 και στον Ελληνικό Αθλητισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλώνουμε δε, ότι προτιθέμεθα να προβούμε σε έρανο μεταξύ των φιλάθλων του Νησιού μας έτσι ώστε να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τα έξοδα μετακινήσεων των Διαιτητών που από εδώ και στο εξής θα ορίζονται στους Αγώνες της Ομάδας μας έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε σε σωστούς και δίκαιους ορισμούς. Σημ1: Θα υποστηρίξουμε με κάθε πρόσφορο μέσο την ΕΝΣΤΑΣΗ για ΚΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ στον αγώνα με την ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ στην ΠΑΤΡΑ, που έχουμε ήδη υποβάλλει.

Σημ2: Εάν θεωρείτε ότι μπορείτε εύκολα να μας κάνετε να απογοητευτούμε έχετε βγάλει λάθος συμπεράσματα γιατί πιθανόν αγαπάμε πολύ περισσότερο το ΒΟΛΛΕΥ απ ’ότι νομίζετε.

Σημ3: Θα πρέπει η ΚΕΔ να συστήσει στους Διαιτητές να γράψουν στο ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν ενάντια σε ένα ολόκληρο Νησί, την ΣΥΡΟ μας που ο Πολιτισμός του και η καλλιέργεια του είναι ΦΑΡΟΣ για όλη την Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΙΟΠΟΡΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ


Πάντως εντύπωση προκαλεί στις ομάδες που "κατηγορούνται" η ανακοίνωση αυτή αφού μετά από την πρώτη του ήττα ο Φοίνικας ρίχνει "λάσπη" στους πάντες και κυρίως σε ομάδες που διεκδικούν ή διεκδικούσαν με αξιώσεις την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις από τις "κατηγορούμενες" ομάδες.