Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κλείνει Τζεμπούρ;

Πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον Ολυμπιακό να κλείνει τον Ραφίκ Τζεμπούρ, από στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ από την πλευρά της διαψεύδει εκ νέου, μετά τη Δευτέρα όταν και το είχε επαναλάβει, τις όποιες φήμες περί απόκτησης του Γαλλοαλγερινού επιθετικού, ωστόσο ο Σωκράτης Κομινάκης είχε κάνει λόγο για μεταγραφική ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του τραπεζιού με τους δημοσιογράφους.

Ο Τζεμπούρ είχε κάποιες επαφές με γερμανικούς και γαλλικούς συλλόγους, με τη Χόφενχαϊμ και την Καϊζερσλάουτερν να είναι πιο κοντά από τις υπόλοιπες, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή κάποια επίσημη πρόταση. Ο 27χρονος φορ έχει αδιαμφισβήτητες ικανότητες και στα συν του είναι το γεγονός ότι δεν έχει υπογράψει κάποιο δεσμευτικό χαρτί με την ΑΕΚ, το οποίο δεν τον αφήνει να πάει σε άλλη ομάδα της Ελλάδας. Το πιθανότερο είναι να τραβήξει αυτή η ιστορία για μερικές μέρες, αφού η μεταγραφική περίοδος έχει δύο εβδομάδες… δρόμο περίπου.

Πρώτα Σάντσες και μετά Σβέρκος

Καθ’ όλα ανοιχτή παραμένει η υπόθεση του Κάρλος Σάντσες στον Ολυμπιακό. Ο μέσος της Βαλενσιέν, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο στόχο του Ερνέστο Βαλβέρδε, αναμένεται να απασχολήσει εκτενέστερα τους «ερυθρολεύκους» το καλοκαίρι, αφού παρά το γεγονός ότι έγινε πρόταση απόκτησής του από τώρα, οι Γάλλοι δεν το παραχωρούν. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα της χώρας, αποτελεί προτεραιότητα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι στην επόμενη μεταγραφική περίοδο ίσως μπορέσουν να τον αποκτήσουν πιο φτηνά, αν τελικά υποβιβαστεί η Βαλενσιέν.

Πλην του Σάντσες γίνεται αναφορά στα γαλλικά ΜΜΕ και για τον Σβέρκος, ο οποίος έχει καταλήξει ως δανεικός για έξι μήνες στον Πανιώνιο από τη Σοσό, με οψιόν αγοράς 650.000 ευρώ. Ο Τσέχος φορ θα παρακολουθείται από τον Ολυμπιακό κι αν επιβεβαιώσει την άποψη που είχε γι’ αυτόν ο Νινιάδης που τον είχε τσεκάρει, δεν αποκλείεται να γίνει κάποια κίνηση.

Όσον αφορά το θέμα του Κέβιν Μιραλάς, έχει ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του από τον Ολυμπιακό, με τη πρώτη δόση από τα συμφωνηθέντα να κατατίθεται στην Σεντ Ετιέν το Φλεβάρη και να φτάνει τις 700.000 ευρώ περίπου.

Προηγείται η Τρίπολη, ακολουθεί ο Βόλος

Μπορεί όλοι στον Ολυμπιακό να σκέφτονται τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για το Κύπελλο, ωστόσο το μυαλό του Βαλβέρδε είναι στους αγώνες που ακολουθούν σε Τρίπολη και Βόλο. Η προετοιμασία των δύο αυτών παιχνιδιών θα ξεκινήσει από σήμερα και ο Ισπανός τεχνικός περιμένει να δει την κατάσταση του Νταβίντ Φουστέρ. Για την αναμέτρηση με τους Αρκάδες νοκ-άουτ είναι ο Μόισες Ουρτάδο, ενώ οι Μέλμπεργκ και Μοντέστο, οι οποίοι έχουν αιμάτωμα και ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο αντίστοιχα, δεν αναμένεται χάσουν το παιχνίδι.

Από αγωνιστικής πλευράς ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο ήρθε το γκολ του ΠΑΟΚ και προειδοποίησε ενόψει επαναληπτικού. Οι βαθιές μπαλιές προς τους ταχύτατους Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια είναι κάτι το οποίο θα επιχειρήσουν επανειλημμένως οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» και θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαιτέρως.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τον Ισπανό τεχνικό είναι η μέτρια απόδοση των Ρόμενταλ και Ριέρα, τους οποίους μάλιστα αντικατέστησε πρώτους. Ο Δανός μάλιστα είναι πολύ πιθανό να χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, στην Τρίπολη, κάτι που ίσως γίνει και με τον Ισπανό.

Νίκος Μάρκου


Πηγή : Sport-fm.gr