Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Άφησε πίσω τα περσινά

Ένα καλύτερο πρόσωπο από εκείνο που παρουσίαζε στα τελευταία του παιχνίδια του πρώτου γύρου παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στη νίκη του με σκορ 2-0 επί της Skoda Ξάνθης την Τρίτη. Άρχισαν να φαίνονται ψήγματα της δουλειάς του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος περιμένει πλέον τη μεταγραφική ενίσχυση που έχει ζητήσει.

Το γρήγορο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ στο 35ο δευτερόλεπτο σε συνδυασμό με την αυτοσυγκέντρωση και την προσήλωση που έδειξαν στον στόχο τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν οι βασικότεροι λόγοι που οι νταμπλούχοι Ελλάδος μπήκαν με το «δεξί» στο 2011. Η νίκη ήταν αυτοσκοπός για τους «πράσινους» αφού τα περιθώρια θα στένευαν επικίνδυνα αν δεν «ψαλίδιζαν» στο -2 τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Το «τριφύλλι» έδειξε πως έχει αρχίσει να παίζει α λα Φερέιρα, αφού καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης είχε την μπάλα κάτω και προσπαθούσε να επιτεθεί με ορθολογικό τρόπο. Η χρησιμοποίηση πολλών παικτών με ικανότητα στην κυκλοφορία της μπάλας και με επιθετικές δυνατότητες, σε συνδυασμό με το συνεχές πρέσινγκ βοήθησε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιοι κίνδυνοι μπροστά από την εστία του Άλεξ Τζόρβα, αλλά και να είναι απειλητική η ομάδα μπροστά. Το 4-3-3 στο οποίο έχει δουλέψει πολύ ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να αποδίδει σιγά-σιγά, τόσο στον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες.

Και τώρα τα μεταγραφικά

Πλέον στον Παναθηναϊκό αναμένεται να στραφούν πιο πολύ στα μεταγραφικά, αφού στο αγωνιστικό μέρος πέρασαν το τεστ. Ο Δημήτρης Γόντικας συνεχίζει τις προσπάθειές του να αποδεσμευθούν κάποιοι παίκτες από το ρόστερ, ώστε να γίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις προς τους στόχους που έχει υποδείξει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα επανέλαβε και χτες πως παραμένει παίκτης των «πρασίνων» και δεν υπάρχει θέμα αποχώρησής του τον Ιανουάριο. Από την άλλη πλευρά ο Γκάμπριελ αποκάλυψε με δηλώσεις που έκανε στην Βραζιλία πως έρχεται στην Αθήνα ο μάνατζέρ του για να λύσει το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι».

Όσον αφορά τον Έρικ Γέντρισεκ υπάρχει στασιμότητα, παρά την επιθυμία του Σλοβάκου επιθετικού να ντυθεί στα «πράσινα». Αυτό θα γίνει, όπως όλα δείχνουν μόλις εξασφαλισθούν τα 500.000 ευρώ που απαιτούνται για την απόκτησή του μέχρι το καλοκαίρι, ό,τι δηλαδή ισχύει και στην περίπτωση του Φαμπιάν Ρινάουντο. Η για ακόμα μία φορά κακή παρουσία του Γκοβού τον τοποθετεί στους «επικίνδυνους» για αποχώρηση παίκτες, αν και μετά την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, τα χρήματα που παίρνει δεν είναι πάρα πολλά.

Νίκος Μάρκου


Πηγή : Sport-fm.gr