Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-3

Με οδηγό σε δεύτερο συνεχόμενο ματς τον Νίκο Λυμπερόπουλο, η ΑΕΚ πέρασε εύκολα από την Τρίπολη, επικρατώντας του Αστέρα με 0-3. Σκόρερ και οι Μπλάνκο - Σκόκο.

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς και μάλιστα εκτός έδρας, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκαν και πάλι σοβαροί χωρίς κενά στην απόδοση τους και κέρδισαν εύκολα τον Αστέρα που αν δεν ανακάμψει θα μπει σε περιπέτειες.

Η τριπλέτα που κάνει την ζωή της ΑΕΚ εύκολη, "Λύμπε - Ζορό - υδραυλικός" μίλησαν και πάλι και έδειξαν πως και χωρίς Τζεμπούρ... μια χαρά τα πάνε.


Γήπεδο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Διαιτητής: Α.Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Χ.Ακριβός, Α.Καρατζίκας (Αθηνών)

Γκολ: Λυμπερόπουλος 47' (0-1), Μπλάνκο 56' (0-2), Σκόκο 77' (0-3)

Κίτρινες κάρτες: Σκόκο 19', Καράμπελας 23', Γιάχιτς 73', Πουλίδο 73', Δέλλας 90+

Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Μπαστιά, Λαδάκης (Μπακασέτας 72'), Καρέρα (Αρσενίεβιτς 59'), Ουντότζι (Μάρτινς 63'), Φορτούνης, Φράνκου

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας (Γιάχιτς 57'), Καράμπελας, Μανωλάς (Νασούτι 38'), Δέλλας, Μάκος (Ντιόπ 77'), Γκερέιρο, Σκόκο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-5-1 και ενισχυμένο κέντρο, ενώ από την άλλη μεριά η Ένωση με το ίδιο σχήμα που είχε στις Σέρρες και με τους ίδιους παίκτες σε σχήμα 4-2-3-1.

Με τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών, έγινε και το πρώτο σουτ στον αγώνα, με τον Γκερέιρο της ΑΕΚ να πιάνει απευθείας το σουτ μετά από πάσα του Λυμπερόπουλου, αλλά η μπάλα πήγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ντεγκρά.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα με τον Αστέρα να δείχνει ότι θέλει να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και με την ΑΕΚ για δεύτερο συνεχόμενο ματς να δείχνει σοβαρή από το πρώτο λεπτό του.

Η δεύτερη καλή ευκαιρία ήταν και πάλι για την Ένωση, με τον Νάτσο Σκόκο στο 21' να πιάνει το σουτ αρκετά έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει με τα δάχτυλα του σε κόρνερ, πάνω από τα δοκάρια.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παναγιώτης Λαγός βρέθηκε έξω από την περιοχή του Αστέρα και δοκίμασε ένα τεχνικό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ντεγκρά.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Λαδάκη να βρίσκει τη μπάλα μπροστά του μετά από λάθος διώξιμο του Γκερέιρο, να πιάνει το σουτ και ο Σάχα με τα ακροδάχτυλα να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ από το αριστερό του παραθυράκι.

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα είχε αρκετή δράση και από τις δύο ομάδες, αλλά χωρίς να γίνει η πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 36' οι γηπεδούχοι έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Καρέρα, όταν ο Αργεντινός, πήρε την μπάλα από τον Μανωλά (τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη φάση), βρέθηκε έξω από την περιοχή του Δικεφάλου, αλλά το τεχνικό πλασέ πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Σάχα.

Στο ίδιο λεπτό ο αμυντικός της Ένωσης, Κώστας Μανωλάς, έπαθε θλάση και έγινε αναγκαστική αλλαγή στη θέση του οποίου πέρασε ο Νασούτι. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε κάτι αξιόλογο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, ο Σκόκο εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Νασούτι που πλάσαρε από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυνόμενου του Αστέρα και στήθηκε μπροστά από τη γραμμή στα πόδια του Λυμπερόπουλου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.


Ο Χιμένεθ στα αποδυτήρια ότι και να είπε φαίνεται πως έπιασαν τόπο καθώς 9' λεπτά μετά το γκολ του Λύμπε, ήρθε η σειρά του Μπλάνκο να γράψει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Η φάση ήταν στη μεριά της ΑΕΚ με τον Αστέρα να εκτελεί στημένη φάση και τον Σάχα να μπλοκάρει εύκολα και με ένα βολέ να βρίσκει μόνο του στην επίθεση τον Μπλάνκο, ο οποίος αφού έκανε μια καταπληκτική ενέργεια, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του και έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση και με υποδειγματικό πλασέ, έκανε το 0-2 σαν σε προπόνηση.


Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νίκος Γεωργέας τραυματίστηκε και έγινε η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή και στη θέση του πέρασε ο Σάνελ Γιάχιτς. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την ΑΕΚ να ηρεμεί το παιχνίδι της και τον Αστέρα να προσπαθεί μεν να παρουσιάσει κάτι, αλλά να δείχνει φανερά επηρεασμένος από τα δύο γκολ.

Τελικά ο Αστέρας δεν κατάφερε κάτι και αντίθετα η ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Συγκεκριμένα ο Γιάχιτς δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Αστέρα και ανατράπηκε με τον Κάκο να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Ο Σκόκο ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-3 με τον Ντεγκρά να μένει όρθιος, στο 76ο λεπτό. Μέχρι και το σφύριγμα της λήξης δεν έγινε κάποια σοβαρή ευκαιρία με την ΑΕΚ σαφώς να ρίχνει το ρυθμό της γιατί ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο.


Πηγή : Sport24.gr