Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

«Κλείνει» δύο σήμερα

Την ολοκλήρωση των μεταγραφών των Μπερνάρντ Κουμόρτζι και Γιάννη Μανιάτη ελπίζει να ολοκληρώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη σημερινή του συνάντηση με τον Γεράσιμο Βεντούρη. Κι άλλοι στόχοι από Ελλάδα, αλλά και παίκτες από το εξωτερικό στα υπ’όψιν.

Μετά τον Μανώλη Μονιάκη, ο οποίος ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπαθεί να «κλείσει» και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές για τους οποίους ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα το ρόστερ. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Γεράσιμο Βεντούρη σήμερα προκειμένου να ολοκληρώσει την μετακόμιση των Κουμόρτζι και Μανιάτη, με τον Γκανέζο χαφ να αποτελεί την προσθήκη στον άξονα και τον αρχηγό του Πανιωνίου για να μπει στο ρόστερ στο τέλος της σεζόν. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες εκτός από χρήματα προσφέρουν και τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος αφού δεν βρήκε σύλλογο στην Γερμανία, που αποτελούσε προτεραιότητά του, θα καταλήξει στη Νέα Σμύρνη.

Οι υπόλοιποι εξ Ελλάδος

Εκτός από τους δύο παίκτες του Πανιωνίου συνάντηση αναμένεται να υπάρξει εντός εβδομάδος και με τον Ηρακλή για τον Βέλλιο. Ο Ολυμπιακός φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει και τον Γκαλίτσιο ως αντάλλαγμα για τον Έλληνα επιθετικό.

Από τις υπόλοιπες ομάδες ψηλά στη λίστα είναι ο Φορτούνης του Αστέρα Τρίπολης, οι Τάτος, Καραγκούνης του Ατρομήτου και οι Γεωργιάδης, Ανάκογλου του Πανσερραϊκού.

Από εξωτερικό

Αν αποκτηθεί ο Κουμόρτζι τότε ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θέλει άλλον παίκτη εκτός αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό από το εξωτερικό. Τα ονόματα που ακούγονται, αλλά κι έχουν προταθεί είναι πάρα πολλά, ωστόσο οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν ελάχιστες. Ο Μαχαμαντού Ντιάρά είναι μία από αυτές, ωστόσο λόγω πολύ υψηλών απαιτήσεων δύσκολα θα προκύψει κάτι. Από εκεί και πέρα ο Σάντσες θέλει να αποχωρήσει, αλλά η Βαλενσιέν δεν πέφτει από τα 4.5 εκατομμύρια ευρώ που ζητάει, ενώ όσο δεν ανανεώνει ο Αμαλφιτανό με Λοριάν όλα είναι ανοιχτά. Στα υπ’όψιν παραμένει ο Σεσενιό, ενώ στα γραφεία του Ολυμπιακού έφτασαν φαξ που προτείνονται οι Μπουονανότε της Ρίβερ Πλέιτ και Στέφαν Άιρλαντ της Μάντσεστερ Σίτι (αγωνίζεται δανεικός στην Άστον Βίλα).

Το μυαλό στον Ηρακλή

Μπορεί τα μεταγραφικά να απασχολούν τη διοίκηση της ομάδας, αλλά πάνω απ’όλα είναι ο προσεχής αγώνας με τον Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να διατηρήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και να μπει με το «δεξί» στη νέα χρονιά. Στην προπόνηση της Δευτέρα αναμένεται να κριθεί η συμμετοχή του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος έκανε ατομικό τις τελευταίες ημέρες. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήδη μετράει απώλειες, αφού Μέλμπεργκ και Μοντέστο είναι τιμωρημένοι και ο Ντουντού τραυματίας, ενώ δεν θέλει να έχει κι άλλη απουσία από την άμυνα.

Με δεδομένες τις απουσίες αυτές ο Ισπανός τεχνικός ετοιμάζει τον νεαρό Ποτουρίδη για να παίξει δίπλα στον Α. Παπαδόπουλο. Αν υπάρξει πρόβλημα με τον Τοροσίδη, θα αγωνιστεί ο Γκαλίτσιος κι αριστερά θα είναι ο Μπράβο. Στον άξονα θα παραταχθούν οι Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, αριστερά θα ξεκινήσει ο Ριέρα, ο Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης με τον Φουστέρ πίσω του και όπως πάντα η θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού έχει τρεις υποψήφιους. Ο Βαλβέρδε δεν έχει δείξει τις προθέσεις του, ωστόσο ο Ζαϊρί φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα και να ακολουθούν ως επιλογές οι Ρόμενταλ, Φετφατζίδης.


Νίκος Μάρκου


Πηγή : Sport-fm.gr