Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το ρεκόρ του... ξενερωμένου Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης στην Ελλάδα που έφτασε πιο γρήγορα από όλους τα 40 γκολ. Μόνο ένας Έλληνας ξεπερνάει τον... λιγομίλητο (τις τελευταίες μέρες) Γάλλο στράικερ.

Ήρθε πέρσι στην Ελλάδα και πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό οδηγώντας τον στο ξανά στο νταμπλ μετά από αυτό του 2004 σκοράροντας ακατάπαυστα. Φέτος συνεχίζει να πυροβολεί με τον ίδιο ρυθμό κρατώντας ζωντανές τις όποιες ελπίδες των πρασίνων να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους στο πρωτάθλημα.

Την περασμένη μάλιστα Κυριακή, το γκολ που πέτυχε στη Νέα Σμύρνη ήταν το 40ο του στον 1,5 περίπου χρόνο που αγωνίζεται στη χώρα μας. Μια επίδοση που πέτυχε σε μόλις 46 συμμετοχές, κάτι που τον κάνει αυτόματα τον πρώτο ξένο ποδοσφαιριστή που φτάνει τόσο γρήγορα σε αυτόν τον αριθμό τερμάτων.

Ο 30χρονος Γάλλος ξεπέρασε και τον μεγάλο Κριστόφ Βαζέχα, καθώς ο Πολωνός επιθετικός έφτασε τα 40 τέρματα με το τριφύλλι στο στήθος μετά από 64 αγώνες και συγκεκριμένα στις 22/3/1992 στη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 κόντρα στον Ηρακλή.

Ρίχνοντας τώρα μια ματιά σε όλη την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, διαπιστώνουμε ότι μόνο ο Κώστας Νεστορίδης έχει κάνει καλύτερο ρεκόρ από τον Τζιμπρίλ. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ έφτασε τα 40 τέρματα σε 36 ματς στις 31/10/1960 στο 3-1 της Ένωσης απέναντι στον Θερμαϊκό.

Ο Σισέ λοιπόν, που έτσι και αλλιώς με την εντυπωσιακή του παρουσία στην Ελλάδα θα μείνει στα "χρυσά" βιβλία της ιστορίας της Α' Εθνικής, έκανε το συγκεκριμένο ρεκόρ με 23 γκολ σε 28 αγώνες πέρσι και 18 γκολ σε 17 αγώνες φέτος.

Θέλει σαν τρελός το νταμπλ αλλά...

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα του τύπου παρουσιάζουν τον Τζιμπρίλ Σισέ... ξενερωμένο με την βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού αλλά και μετά το 0-2 από την ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου. Μάλιστα άνθρωποι που τον γνωρίζουν βλέπουν ένα διαφορετικό Σισέ τις τελευταίες μέρες, λιγομίλητο και άκεφο.

Φυσικά δεν χρειάζεται και μαντικές ικανότητες για να καταλάβεις ότι για το νικητή Σισέ η δεύτερη θέση είναι... βάσανο. Ο ίδιος επανειλημμένα έχει δηλώσει πως ζει και αναπνέει και για το φετινό νταμπλ κάτι που φαίνεται και στην πράξη καθώς αγωνίζεται με τρομερό πάθος και σκοράρει περισσότερα τέρματα από τους αγώνες που έχει παίξει.

Ωστόσο ο Γάλλος δεν μπορεί να παίξει ταυτόχρονα και τέρμα και άμυνα και στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα η προσπάθεια του μέχρι τώρα να μην αποδίδει αυτά που ο ίδιος θέλει για τον Παναθηναϊκό. Τα γράψαμε και χθες ( Ενας Σισέ δεν φτάνει... ), το βλέπετε και εσείς σε κάθε ματς των πρασίνων.

Ο Σισέ λοιπόν έχει ξενερώσει με την προοπτική της δεύτερης θέσης, ωστόσο δεν πρόκειται να τα παρατήσει μέχρι και μαθηματικά να χαθεί (αν φυσικά χαθεί) το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι όμως με την υπάρχουσα διοικητική αβεβαιότητα στον Παναθηναϊκό τι θα γίνει το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Γιατί αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, είναι δύσκολο ο Σισέ να μείνει και την επόμενη σεζόν για να τραβάει ένα κουπί μόνος και να μην είναι και ταυτόχρονα πρώτος...


Πηγή : Sport24.gr