Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΟΚ 1 - 0

Πριν από τη σέντρα τον είχαν για πολλά! Όμως ο ΠΑΟΚ στο «Ελ Μαδριγάλ» έδειξε σημεία ζωής, που πάντως δεν ήταν αρκετά για να μη χάσει (1-0) από τη Βιγιαρεάλ, γνωρίζοντας την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή ήττα του.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα, 1-0 -η πρώτη του στην Ευρώπη- στο «Ελ Μαδριγάλ,» απέναντι σε μια ομάδα που ήταν μέτρια από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος του αγώνα. Δεν ξέρουμε αν ήταν μια χαζή ήττα, πάντως με τα τόσα προβλήματα που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, οι παίκτες προσπάθησαν και πάλεψαν ακόμα και μετά το γκολ που δέχθηκαν.

Για τη Βιγιαρεάλ ο Ντιέγκο Λόπεζ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, Γκονζάλο και Μουσάτσιο στο κέντρο της άμυνας, ο Καπντεβίγια αριστερά και ο Άνχελ Λόπεζ δεξιά στην άμυνα. Κεντρικοί χαφ θα είναι οι Μπρούνο και Μπόρχα Βαλερό, ενώ δεξιά στην επίθεση αγωνίστηκε ο Κάνι και αριστερά ο Καθόρλα. Στη γραμμή κρούσης, παρτενέρ του Ρόσι ήταν ο Μάρκο Ρούμπεν.

Με νέο σύστημα

Για τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-1-4-1 ο Κρέσιτς τερματοφύλακας, Τσιρίλο και Κοντρέρας κεντρικοί αμυντικοί, ο Μπουσαΐντι στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Σνάουτσνερ στο αριστερό. Ως αμυντικός χαφ ο Βιτόλο, δεξιά του ο Φωτάκης και αριστερά του ο Ίβιτς. Στην επίθεση, αριστερά ο Ελ Ζαρ, δεξιά ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή ο Μουσλίμοβιτς.

Την κρατούσε σε απόσταση

Άντεξε και μάλιστα εύκολα ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 20 λεπτά την όποια πίεση άσκησε η Βιγιαρεάλ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με πολυπρόσωπο κέντρο και με σφιχτή άμυνα κρατούσε μακριά από τα καρέ του Κρέσιτς τους Ισπανούς. Επιθετικά οι Θεσσαλονικείς ήταν ακίνδυνοι, καθώς τις δύο φορές που βρέθηκαν στην περιοχή του Λόπεζ οι Βιεϊρίνια και Ίβιτς λειτούργησαν ατομικά.

Δεν συγχωρεί

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει εγκλωβίσει τους Ισπανούς και να μην τους επιτρέπει να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο χρόνος έδειχνε να τρέχει υπέρ του, όμως σε μια στιγμή αδράνειας τα «κίτρινα υποβρύχια» με πολύ ωραίο συνδυασμό πέτυχαν το γκολ στο 38ο λεπτό. Κάθετη μπαλιά του Βαλέρο στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ, ο Ρόσι άφησε να περάσει η μπάλα, δυνατό σουτ του Ρούμπεν, ο Κρέσιτς προσπάθησε να αποκρούσει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Καλύτερος στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες βελτιώθηκαν και το παιχνίδι έγινε καλύτερο, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να φτάσει στην εστία του Λόπεζ. Ωστόσο επιθετικά ήταν ακίνδυνος, για την ακρίβεια ο Μουσλίμοβιτς απελπιστικά μόνος του, καθώς τα χαφ δεν τον τροφοδοτούσαν όσο θα ήθελε.

Έψαχνε την ισοφάριση

Όσο η Βιγιαρεάλ εμφανιζόταν ακίνδυνη στο παιχνίδι, τόσο ο ΠΑΟΚ το πάλευε -έστω και με λάθος τρόπο- να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Οι «ασπρόμαυροι» κυρίως με ατομικές προσπάθειες προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία του Λόπεζ. Στο 63' ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Φωτάκης από καλή θέση αστόχησε για λίγο. Στο 72' μετά από διώξιμο της άμυνας της Βιγιαρεάλ ο Ίβιτς έπιασε το δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ισπανού πορτιέρο.


MAN OF THE MATCH: Ο Ρούμπεν με το γκολ που πέτυχε έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να πάρει μια πολύτιμη νίκη και να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας του 3ου ομίλου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βλάνταν Ίβιτς, εκτός από το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ντιναμό, συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό. Και σήμερα βοήθησε ελάχιστα, τόσο στο χώρο του κέντρου όσο και στην επίθεση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βίκτορ Βιτόλο διήνυσε πολλά χιλιόμετρα και στο αποψινό παιχνίδι και μάλιστα χωρίς τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ισπανός έδωσε πολλές μάχες στο κέντρο και τις περισσότερες τις κέρδισε.

Η ΓΚΑΦΑ: Μια φορά εκτέθηκε η άμυνα του ΠΑΟΚ και αυτό ήταν αρκετό για να δεχθεί το ένα και μοναδικό γκολ του αγώνα, που έδωσε τους τρείς βαθμούς της νίκης στους Ισπανούς

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάρτσιν Μπόρσκι μπορεί να ήταν κοντά στις φάσεις, ωστόσο στο πρώτο μέρος ήταν ανεκτικός στα σκληρά μαρκαρίσματα. Επίσης με υπόδειξη του πρώτου επόπτη έδωσε οφσάιντ στον Μουσλίμοβιτς, που έφυγε από κανονική θέση (Πολωνία)

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTΑ: Ο ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στους μέτριους Ισπανούς. Ο «Δικέφαλος» γνώρισε την πρώτη ήττα στη μέχρι σήμερα πορεία του στην Ευρώπη. Τώρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο και η διοίκηση στην ανεύρεση προπονητή.


Πηγή : Gazzetta.gr