Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η λύση ΟΑΚΑ και η επίσπευση της αλλαγής

Προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις των μετόχων του Παναθηναϊκού για τα συνεχή εμπόδια που παρουσιάζονται για την κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό και τις μεγάλες καθυστερήσεις του έργου. Στη χθεσινή συνάντηση των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα έπεσε στο τραπέζι η μόνιμη (ή τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί εναλλακτική λύση για την κατασκευή νέου γηπέδου) μετακόμιση στο ΟΑΚΑ και οι μεγαλομέτοχοι δεν ήταν αντίθετοι. Πάντως επί της παρούσης έχει αποφασιστεί να κάνουν υπομονή και να επιμείνουν στο υπάρχον σχέδιο.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξέδρα» αναφέρει πως πρόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι να γίνει η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ μέσα στο επόμενο τρίμηνο κι όχι το Μάιο του 2011, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να γίνει οικονομικός έλεγχος και αποτίμηση της ΠΑΕ και να εγκριθεί από το ΔΣ νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία δεν θα συμμετέχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, παρά μόνο οι κ.κ. Βγενόπουλος και Πατέρας, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Καθιερώνει το 4-3-3

Το 4-3-3 θα είναι στο εξής το βασικό σύστημα του Παναθηναϊκού, καθώς ο Νίκος Νιόπλιας διαπίστωσε ότι το σχήμα αυτό λειτουργεί καλύτερα, όπως φάνηκε και απέναντι στον Εργοτέλη. Το ευχάριστο για τον Κοζανίτη τεχνικό είναι πως με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα έχει στη διάθεσή του και τους Σεϊταρίδη, Γκοβού, Πετρόπουλο και Καντέ.

Τις επόμενες ημέρες η Παιανία θα είναι άδεια, καθώς έχουν διεθνείς υποχρεώσεις οι Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Σιμάο, Δημούτσος και Ιωαννίδης. Παράλληλα έχουν πάρει άδεια και θα επιστρέψουν σήμερα και αύριο αντίστοιχα οι Μπουμσόνγκ και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Με την πρώτη ομάδα Σάνι και Ονάζι

Για μία ακόμη εβδομάδα θα παραμείνουν στην Αθήνα οι Εμάνουελ Σάνι και Ογκένι Ονάζι και μάλιστα από σήμερα θα συμμετέχουν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, λόγω των απουσιών πολλών διεθνών. Ο Νίκος Νιόπλιας θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει άποψη για την αξία των 18χρονων Νιγηριανών.


Πηγή : Sport-fm.gr